14 Eylül 2013

supernatural..


çok uzun zamandır supernatural'le ilgili bir post yazmak istiyordum,kısmet bu güneymiş.bu diziyi evliyken izlemeye başlamıştım :)) aradan ne kadar uzun zaman ve olaylar geçmiş.şimdi bambaşka bir noktadayım ama dizi hala devam ediyor.
dizi bu yeni yayın döneminde 9.sezonuna başlayacak.geçen sezon son sezonunun olmasından bahsediliyordu.hatta dizinin baş rol oyuncusu jared padalecki, dizinin reytingleri iyi olmazsa diziyi bırakacağını söylemişti.hiçte öyle olmadı dizi son hız devam etti.çünkü kendine sağlam hayranlar oluşturdu.bir ara amerika'daki senaristlerin grevinden de böyle reytingi yüksek diziler bir hayli etkilenmiştide.pek çok dizinin bitmesinden bu yüzden bahsediliyordu.
en favori sezonlarım 2 ve 3 olsa da,her sezondan film kalitesinde muhteşem bölümler çıktı.
mesela 2.sezonun açılış bölümünü asla unutamam,dizi hayranları da hatırlayacaklardır,dean'in ruh haliyle ortalarda dolaştığı bölümü.bobby'nin öldüğü bölümde muhteşemdi.bir insan bu kadar mı güzel ölür :)
korku serisi  olarak başlayan bu dizinin ağlatan sahnelerini de unutmamak gerekir.bobby'nin öldüğü bölümde ağlamıştım mesela :)) dean'in cehennemden döndükten sonra yaşadıkları ve kardeşine anlatırken ağladığı sahne de unutulmaz ağlatan sahnelerdendi :)
dizinin bu kadar çok sevilmesinde oyuncuların performansları da çok etkili tabi ki.korku serisi deyip geçmeyin sağlam oyunculuk,iyi senaryo,iyi bir ekip yoksa ortaya tabi ki iyi bir iş çıkmaz.bu  arada korku serisi dediğime bakmayın öyle sulu zırtlak amerikan korku filmlerinde zannettmeyin.supernatural eli yüzü düzgün oldukça kaliteli bir dizi.aksi olsaydı zaten hayatta bakmazdım çünkü korku filmlerini para verseler izlemem.malum amerikan korku filmleri adam doyu vahşet,kan,sapır sapır dökülen iğrenç cinsellikten ibaret.ama dediğim gibi supernatural korku serisi olarak kabul görse de bu üçüncü sınıf amerikan korku filmlerini tek geçer.bir de son iki sezondur kendilerini tamamen dünya barışına adayan winchester kardeşlerimiz var :))

sezonlar ilerledikçe dizi oldukça farklı bir noktaya gelse de hala büyük bir merakla hayranlarını çağırıyor.
9.sezonu merak ve özlemle bekliyorum ve umarım bu sezonda winchester kardeşlerin karizmalarını biraz olsun toparlarlar.
baş rollerden de hemen bahsedeyim ve sahneden ayrılayım.jared padalecki ve jansen ackles baş rollerde.
bu arada jansen ackles adamımız dean winchester oluyor. :) büyük,karizmatik,deli kardeş rolünde,
sam winchester ise daha duygusal,aklı başında takımın beyin gücü rolünde.

jansen ackels namı diğer dean winchester


jared padalecki namı diğer sam winchester


bu iki kardeş baba mesleği olan doğa üstü yaratıkların avcısı oluoyrlar ve konu çok daha girft.1.sezondan itibaren izlemek lazım geliyor.her bölüm bağımsızmış gibi görünse de en başından en sonuna kadar olaylar  ve hikaye birbiriyle bağlantılı.daha fazla laf etmeyeyim de diziye başlayın,iyi oyunculuklar,sağlam espriler,bazen korkutan sahneler her şeyiyle güzel bir dizi.
yalnız aklıma gelmişken küçük bir hatırlatma yapayım dizi son iki sezonda çok daha fazla kanlı oldu.bunu sebebi senaristinden,yönetmenine el değiştirmiş olmasaınından kaynaklandığını düşünüyorum.zira 8 sezon boyuca dizi kadrosunda hayatını kaybedenler olduğu gibi bahsettiğim amerika'daki senarist grevi  bu 
diziyi de etkiledi.
hasılı kelam tek ve en çok hayranı olduğum biricik amerikan dizim supernaturaldir.üzerine başka amerikan dizisi tanımam zaten midem de kaldırmıyor.
severek izleyecekseniz.eğer hayaletler ya da vampirlerden falan rahatsız olmuyorsanız.
dizinin birbirinden muhteşem müziklerini de unutmayayım.
her sahneye,olaya uygun sözde birbirinden güzel müzikler eşlik ediyor.
lafım çok uzadı,diziden en sağlam replikler size veda edeyim.
sekiz sezon boyunca dean winchester'in sağlam esprilerine gülecek ve onun deli ama yine sağlam hayat felsefesine hayran kalacaksınız.
işte bütün replikler hep dean winchester'den.














3.sezzonla birlikte ölüp ölüp dirilmeye başlayan kardeşlerden dean'nin ölüm macerası :)



13.sezon..


kamera arkasından bir gösteri


 

jansen ackles ice ice baby söylüyor 



diziye damgasını vuran ost 



alt yazıyla carry on my wayward son




supernatural comedy tralier

 

supernatural inception style tralier

 

supernatural hayranlarına selam olsun :)

2 yorum:

  1. bu diziyi internette dolaşan caps leri sayesinde izlemiş kadar oldum herhalde :)
    evde internet olmadığı için ve dizimiz sadece! 8 sezon olduğu için başlayaıyorum tabii ama, bi yerden ya da birinden dvd sini bulursam bu saatten sonra hiç tereddüt etmeden izlicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrarının tekrarını izledim biliyor musun ? :) şimdi yine tekrarına başladım uzun bir ara vermiştim,9.sezonla birlikte yürütücem inş :) öylede bir manyagımdır :)))

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails