22 Şubat 2014

katherine howe,galeyan..

güzel bir kitaptı tavsiye ederim diyerek postuma başlıyorum.
tarih doktora öğrencisi connie ile birlikte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz ve hiç tahmin edemeyeceğimiz olaylarla karşılaşıyoruz.
connie bir yandan doktora tezi için araştırma yaperken,bir yandan anneannesinden kalan döküntü evle uğraşır.
derken sam ile karşılaşır ve derken profösörünün çılgın bir simyacı olduğu gerçeğini öğrenir ve hayatının  bambaşka bir yönüyle tanışır..
aslında üç günde bitecek bir kitaptı sürükleyici ve merak uyandırıcı ama dershane ve dersler yüzünden tam üç haftamı aldı :/
yazarının dili çok güzeldi ve tabi çevirmenin emeğine sağlık
417 sayfalık her sayfasını hak eden bir kitap.ama sonunda çok şaşıracağınız gerçeklerle karşılaşıyorsunuz.
ayrıca kitap geçm,ş ve günümüzle eş zamanlı gidiyor.bir tarihten kesitleri,bir de günümüz de connie'nin başından geçenleri okuyoruz.
yazarın diğer kitaplarını da okumak isterim.zira zarzını ve kitap içeriğini, dilini çok beğendim.
alın okuyun.sizi pişman etmeyecek bir kitap.


küçük bir not : sam,bana tanıdığım birini hatırlattı nedense.çok bilmiş ama sempatik tavırlarıyla :)

Kimsenin gitmek istemediği bir kasaba. Herkesin peşinde olduğu bir kitap. Tüyler ürperten atmosfer, gerçek karakterler, şok eden bir kurgu ve kan donduran final. Asırlardır süren büyü bozuluyor. Galeyan başlıyor... Ürkütücü olduğu kadar derinlikli bir kitap. Kadınların gizli güçleri karşısında okur şaşkına dönecek. Boston Globe Simya ile edebiyatın buluşması... Güçlü, keskin, yoğun. Science Monitor Soluksuz bırakacak bir öykü. Howe'un kendisi de kalemi de büyülü. USA Today Bu alıştığınız cadı, melek, vampir öykülerinden değil, büyük bir sıçrama yapan bir yazara rafınızda yer açın. New York Daily News


alıntı
Roman, 1600 yılların sonlarındaki Salem’de ve 1991 yılında geçiyor. Salemli bir ailenin şifacı kadınlarının nesilden nesile, eklemeler yapılarak gelen şifa/büyü kitabının 1991 yılına kadar uzanan hikayesi aslında.
1681 yılında Deliverance Dane, Salem’de şifacı bir kadındır. Bir akşam hasta bir kıza bakmaya gider ve kızı kurtaramaz.  Birkaç ay sonra sonra Salem’de Cadı Mahkemeleri patlak verir ve Deliverance’a cadılık suçlaması yöneltilir.
Connie, Harvard Üniversitesi’nde doktora öğrencisidir. Tezini yazmak üzereyken, annesinin isteği üzerine büyükannesinin evini satış için düzenlemeye gider. Bu sırada evde sıradışı olaylar meydana gelirken,  rüyalarında Cadı Mahkemeleri’ni görmeye başlar. Evde İncil’in içine saklanmış anahtarla birlikte bir isim bulur; “Deliverance Dane”. Deliverance Dane’e ilişkin kişisel merakı zamanla, yeni tez konusu haline gelir ve Deliverance Dane’in büyü kitabını bularak, akademik kariyerine etkileyici bir başlangıç yapmak ister.
Galeyan, günümüzde çok popüler olan cadı hikayelerini bambaşka bir boyuta götüren, fantastik başlığı altına sokulamayacak bir kitap. Salem Cadı Mahkemeleri’ni son derece ilgi çekici bir şekilde anlatarak, günümüzle çok iyi harmanlanmış bir roman.

yazar hakkında doyurucu bilgi bulamadım kitapta da profik bilgisi yoktu.bende wikipediasından sizin için google'a çevirttim :)
bununla idare ediverin artık :)))

Katherine Howe , yaşayan bir romancı Marblehead, Massachusetts , New York Times Bestseller yazarı Deliverance Dane Physick Kitabı  ve Velvet ve Cam Evi .
Üzerine: O da "Şeytan unmasking Salem" ev sahipliği yapmıştır National Geographic Channel'da .
Houston, Texas kaldırdı ve bir mezunudur Howe, Kinkaid Okulu ve Columbia Üniversitesi'nde , Amerikan ve New England Çalışmaları doktora tezi üzerinde çalışırken roman yazmaya başladı Boston Üniversitesi . 
Howe ve kocası, ekonomik tarihçi Louis Hyman (yazarı Borçlu Milleti ), gayrı "Springfield Sokak Tablo," poker oynamak için bir araya Cambridge alan yazarların ve akademisyenlerin küçük bir kulüp olarak bilinen bir grubun asıl üyeleri ise ticaret dikenler ve kültür ve fikirleri tartışıyor. [ 2 ] çok satan romancı Matthew Pearl de bu grubun bir çekirdek üyesi ve bazen Howe'nın edebi kariyerini başlatmak için yardım ile yatırılmaktadır.
kısacası okudum,beğendim,tavsiye ediyorum dostlar :)
keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails