22 Eylül 2014

öteki kadının dayanılmaz cazibei,dr.hamit kalyoncu..


hocanın okuduğum ikinci kitabı.ilk okuduğum kitap erkeğini ilahlaştıran kadınlafr'a göre (yazısı için buraya tık tık) daha çok beğendiğim bir kitap oldu.diğeri evlilik önerileri gibiydi ama bu kitabı keyifle okudum.
kadınların kendilerine karşı özeleştiri yapabilmelerini sağlayacak bir kitap.bence her kadının okuması gerekir.,


kitaptan :
kadınlar çok daha içten sever ve aşırı derecede bağlanırlar.bu aynı zamanada hayata bağlanmaktır.

türk kadınının istek ve arzuları erkeği yönetmeğe meyilli.ancak,yetenekleri ve birikimi boyun eğmeğe daha müsait.

kadınlarımız isteklerinin yüksekliği ile,eğiitim ve birikiminin yetersizliği arasında sıkışıp kalmış olmanın sıkıntısı içerisimndedirler.
(ibretlik tespit.)

erkekler dünyayı idare eder,kadınlar da onları!

İKİ DÖNEMDE ERKEĞİN SÖZÜNE GÜVENMEK RİSKTİR;BİRİ EVLENMEDEN ÖNCE,İKİNCİSİ,BOŞANMADAN ÖNCE.

arka kapak.

"Öteki Kadın..!" Şu! Erkeği peşinden koşturan "öteki kadın!" Evli bir adamı karısından kızından, çoluğundan çocuğundan koparan, işinden gücünden eden, evini barkını ter etmesine, belki memleketinden bile göçüp gitmesine sebep olan "öteki kadın!" Bir kadınla hayatını birleştirmiş ya da bir kadınla yakınlığı bulunan erkeğin bir başkasına dayakınlaşmasıyla gelişen olaylar! Ve "birinci kadın"ın tabiriyle "öteki kadın"lar! Birinci kadının korkulu rüyası, düzenini alt üst edeceğinden endişe duyduğu, adını bileduymak istemediği, rüyasına girse kabuslarla kan-ter içinde uyanmasına sebep olacak kadın;"öteki" kadın! Pek çoğunun ise, anlayış göstermesi bir yana, anlayış göstereni bile şiddetle suçladığı kadın; "öteki!" Öteki kadın! Öteki kadının cazibesi! "Birinci kadın"ın yardımlarıyla, erkeği peşine takıp götüren güç! Birinci kadının yardımı şart! Çünkü; Erkeğin evini terk edip gitmesi için, "öteki kadın"ın cazibesi yetmez, evdekinin de itmesi gerekir! Bu, nasıl oluyor dersiniz?

bu kitabı bulursanız okuyun.
keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails