5 Ocak 2015

sweeney todd..



sweeney todd'u izlemeyeniniz var mı? 
benim kızım daha üç yaşındayken izlemişti.o kadar uyardım ama kendi çocuğuma laf gerçiremediğim ender zamanlardan biriydi.korkarsın kızım,sana göre değil dediysem de inatçı kız beni dinlemedi.üstelik filmi ilk kez sinema çekimi ve alt yazılı olarak izlemiştik.cadaloz öyle olduğu halde filmi çok güzel anlamış.daha sonra dedesine anlatmıştı.dede:katil bir berber var.herkesi öldürüyo.kadın da ölen insanlardan kurabiye yapıyo diye.babam da siz bu çocuğa ne izletiyosunuz diye bana kızmıştı.:)) ey gidi eski gülker.küçk cadalazoum şimdi on yaşında.


filmin yönetmeni tim burton.baş rollerde tabi ki,normal olarak jhnny deep ve helena bonham carter var.
filmin imdp puanı:7,5
yapım yılı:2007
gerilim,müzikal tarzında bir film.


konusu kısaca şöyle jhonny deep'imiz zamanında haksız yere hapse girmiştir ve seneler sonra yaşadığı yere karısının ve kızının intikamını almak için döner ve teker teker herlesi traş edicem bahanesiyle bir güzel doğrar hak ettikleri eşek cenetlerine gönderiiri.:)
bol kanlı,kurabiyeli bir film.benim gibi çoluk çocuğunuza sakın ha izletmeyin.


film tim burton'dan önce on kez değişik şekillerde çekilmiş.
tim  burton'un sweeney todd'u sekiz dalda tony ödülü kazandırmış.ayrıca sweeney todd rolü jhnny deep'e en iyi aktör dalında ockar adaylığı getirmişti.


vikipedi: Filmde haksız yere hapse gönderilen Benjamin Barker (Johnny Depp) ve onun acımasız iş ortağı Mrs.Lovett'ın (Helena Bonham Carter) maceraları anlatılıyor.Barker, yıllar sonra karısı ve kızının intikamını almak için "Sweeney Todd" takma adıyla Londra'ya burada eskiden kendisine ait olan berber dükkânına geri döner. Amacı karısı Lucy'yi ve küçük kızını kurtarmak ve onu haksız yere hapse gönderen Yargıç Turpin’i (Alan Rickman) öldürmektir.Bayan Lovett, Barker'a karısı Lucy'nin kendini zehirlediğini söyler. Bu sırada, rakibi olan gösterişli İtalyan berber Pirelli (Sacha Baron Cohen), Barker’ı kimliğini açıklamakla tehdit edince, Barker onu boğazını keserek öldürür. Cesetle ne yapacağını bilemezken, Bayan Lovett bu krizi, kötü olan işini kurtarmak için çözüm olarak görür ve turtalarını insan etiyle doldurmayı önerir.Sweeney, Yargıç Turpin'in onun ergenlik yaşındaki kızı Johanna’ya göz diktiğini fark eder. Yargıç, Johanna'nın vesayetini elinde tutmak ister.Bu sırada Bayan Lovett'ın turtaları Londra'da ün salmıştır. Bayan Lovett saygınlık kazanmayı ve Sweeney’le evlenip deniz kenarında yaşamayı düşlemektedir. Fakat Sweeney'in aklında intikamdan başka hiçbir şey yoktur.

kamera arkası görüntüler:







trailer:

berbere gitmeden önce bir daha düşüünün der ve bu filmi hepicinize öneririm.
iiyi seyirler..

1 yorum:

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails