30 Ekim 2016

frankestein,mary shelly..

korku karakteri olarak zannettiğimiz frankestain'nin felsefi bir uyarlaması.açıkçası ben oldukça sıkıcı buldum.yazar mesajını altını çok çize çize vermeye çalışmış,türe sadık kalıp azıcıkta korku ve gerilimini düzeyini ayarlasaymış ş iyi olurmuş.















arka kaoak:
Daha çok korku romanı olarak bilinen Frankenstein aslında felsefi bir eserdir. Kitabın kahramanı olan Dr. Frankenstein hastalıklara son verebilmek ve ölümsüzlüğe ulaşmak için yaratıcı rolünü üstlenebileceği hırsıyla çalışmalarına başlar. İlerleyen roman kurgusu içerisinde talip olduğu bu vasfın altında trajik bir şekilde ezilecek ve insan olmanın sınırlarını acı bir tecrübeyle öğrenecektir.
Mary Shelley'nin kaleme aldığı Frankenstein, defalarca filme çekilmiş, korku türünün ilk örneklerinden biri olarak okurların hafızasında yer etmiştir. 18. yüzyıl gotik edebiyat yapıtaşlarından olan bu eser vazgeçilmez bir edebiyat klasiği...

bir de kitabın film uyarlamasına bakalım.
1994 yapımı olan bu film de robert de niro'dan helana bpnham carter'a kadar pek çok ünlü oyuncu olsa da aynı kitabı gibi sıkıcı olmuş.
amma frankestain hayranlarının izlemesi lazım gelir diyorum yine de.











trailer


iyi seyirler,keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails