16 Kasım 2016

emilie,jean-jacques rousseau...

rousseau çok uzun zaman boyunca bekleyen yazarlarımdan biriydi.çünkü kitap almak ve bol bol okumaya zaman bulabilmek için önce okulu bitirmek ve sonra da atanmak gerekiyordu.:) rouessaou'da tabi ki bu durum da bekle babam bekle modunda :))
neyse çok şükür atandık ta halen daha ciddi bir kütüphane kurma telaşı içindeyiz hamdı-olsun.
rousseau'yu geçen kış atanır atanmaz almıştım da okuma sırasına girmişti ve anca sırası geldi.

emilie muhteşem bir felsefi kitap.beş ayrı kitaptan oluşuyor.ilk iki kitap ebeveyn ve öğretmenler için eğitim üzerine okunması icap eden muhteşem bir içeriğe sahip.sonra ki iki kitap ise rousseau'nun jhon locke eleştrisinden tutunda Tanrı düşüncesi,doğa felsefesi,din ve varlık felsefeleri gibi pek çok farklı katagoride ki felsefi konuya değindiği bölümlerden oluşuyor.son kitap ise kadın ve erkek üzerine felsefi yazılardan oluşuoyr.
resimde de gördüğünüz gibi altını çizmediğim tek bir satır,işaretlemediğim tek bir sayfa oladı adeta.
bu ara da emilie'nin bir erkek olduğunu da hemen belirteyim 😂 son kitapta rousseau,emilie'yi sophie ile evlendirmeye karar veriyor.😂 yani Rousseau tüm felsefi düşüncelerini öğrencisi olduğunu söylediği Emilie üzerinden anlatmış.

son olarak roussea'nun muhteşem bir aydın ve filezof olduğunu da söylemeliyim.geothe,ario levivo ve nigel werburton'dan sonra rousseau'daçok sıkı  adamımdır efendim :) hayr oldum hayran :)

tüm anne ve babalara,öğretmenlere ve felsefe meraklılarına muhakkak öneririm amma anne ve babalar hata ve hatta öğretmenler bile bu ağır içeriği nasıl kaldırır bilmem :/




tanıtım bülteni 


Rousseau, ana babaların çocuklara karşı olan görevlerini anlattığı Emile'de sadece çocuk eğitimini ele almakla kalmamış, yaşadığı dönemin sosyal, siyasal ve dinsel kurumlarının da çarpıcı bir eleştirisini yapmıştır.

Aydınlanma döneminin en önemli romantik düşünürüdür. 1750'de yazdığı Bilimler ve Sanatlar Üzerine Söylev adlı kitapçığı Dijon Akademisi tarafından ödüllendirildi.
Beş yıl sonra yazdığı İnsanlar Arasında Eşitsizliğin Kaynağı ile yine dikkatleri üzerine çekti.
Toplum Sözleşmesi yayınlandığı günden bu yana toplumsal yaşama dair temel eserlerden biri sayılmaktadır. Rousseau, ana babaların çocuklara karşı olan görevlerini anlattığı Emile'de sadece
çocuk eğitimini ele almakla kalmamış, yaşadığı dönemin sosyal, siyasal ve dinsel kurumlarının da çarpıcı bir eleştirisini yapmıştır.



keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails