11 Aralık 2016

tespih ağacının gölgesinde-harper lee..

bülbülü öldürmek kadar (yazısı için buraya tıklayınız ) sevmedim ben bu kitabı.
her ne kadar ilkinden 55 yıl sonra gelse de bülbülü öldürmekten önce yazılmış belkide ondan sevmedim bilmiyorum.ama aynı yazı dili,aynı karakterler kitaba hemen aapte olmanızı sağlıyor.












arka kapak :

Harper Lee 'den 55 yıl sonra unutulmaz bir roman daha...

Amerikan edebiyatının başyapıtlarından biri olan, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek'in unutulmaz karakteri Jean-Louise "Scout" Finch, 20 yıl sonra New York'tan çocukluğunun geçtiği kasabaya, babası Atticus Finch'in yanına, eve dönüyor. Çocukluğunda eşitlik, doğruluk ve adalet kavramlarıyla kişiliğinin yapı taşlarını oluşturan babası Atticus'un hayal kırıklığı yaratan değişimi, artık 26 yaşında genç bir kadın olan Scout'u derinden etkiliyor. 

Harper Lee'nin bilge kaleminden çıkan ve daha yayınlanmadan son yılların en büyük edebiyat olayı haline gelen Tespih Ağacının Gölgesinde, bir tarihsel dönemi güçlü ve gerçekçi çağrışımlarla aktarmakla birlikte, güncelliğiyle de bir eserin kendi devrini aşabileceğinin en nadide kanıtlarından biri...
(Tanıtım Bülteninden)


Allah'a emanet olun...

2 yorum:

  1. Asıl okumak istediğim Bülbülü Öldürmek. Uzun süredir okumak istememe rağmen bir türlü okuyamadım. :( En kısa zaman da okumalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bülbülü öldürmek çok güzeldi gerçekten.yazarın adalet ve eğitim felsefeleri muhteşemdi ve bunu kurgulayıp bir amerikan gerçeği üzerinden sunması.oku en kısa zamanda inşllh :)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails