8 Ocak 2017

frodo'nun arayışı,



Frodo'nun arayışından bahsetmek istiyorum.
#yüzüklerinefendisi kitabının bir yandan felsefe bir yandan da kişisel gelişim tarzında irdelenmesi diyebilirim Ben çok keyif alarak okudum.
Yüzükletin Efendisi hayranlarının kütüphanesinde olması gereken bir inceleme. .

ucuzkitapal.com'dan 2 liraya aldığım kitaplardan,meraklısına duyurulur ;)

arka kapak:

Eğer cesaretiniz varsa; hayatınızı ve dünyayı sonsuza dek değiştirmek isterseniz, kendi Arayışınızı başlatabilirsiniz!
“Frodo, herkestir.“ Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmeni Peter Jackson, 2002 yılı Oscar Akademi Ödülleri töreninde böyle söylemişti. 1954 yılındaki ilk baskısından bu yana, milyonlarca insanın manevi yaşamını etkilemiş olan J. R. R. Tolkien'in büyülü destanının ezoterik anlamını keşfeden bu özel kitabın özündeki fikir de budur.
Dünya dinleri uzmanı olan Prof. Robert Ellwood, bu kitabıyla hepimizi bu arayışa yöneltecek olan kadim aklı sunuyor ve şöyle diyor: “Frodo'nun dediği gibi, hepimiz bizi kendi serüvenimize iten mücadeleleri yaşıyor ve sonunda hayatımızın anlamını keşfediyoruz.“
Robert Ellwood, içsel benliğin keşfi için uygun bir alem olan Orta Dünya'yı yeniden ziyaret ederek, tüm Tolkien okurlarına, bu macerayı yüksek benliğin, ölümün, yeniden doğuşun ve kötülüğün yenilgisine ait bir hikaye olarak sunuyor. Kendimizde gördüğümüz arkaik tiplerin, Gandalf gibi spiritüel bir rehberin, Sam gibi bir dostun veya Orc'lar ve yüzük hayaletleri gibi gölge varlıkların karakterlerini tanıtıyor. Ayrıca, Robert Ellwood monoton hayatlarımızı büyük maceralara dönüştürürken, mücadeleleri kazanabilmek için meditasyon alıştırmaları öneriyor.
Orta Dünya ile ezoterik geleneğin önemli motifleri arasında çarpıcı bağlantılar kuran Robert Ellwood, Tolkien'in muhteşem destanının derinliklerine inerek Tolkien hayranları için müthiş bir çalışma ortaya çıkarmış. -Stephan A. Hoeller, Gnostic Jung' un yazarı.
Ellwood, Tolkien'in eserini öyle anlaşılır bir şekle dönüştürmüş ki, insan Yüzüklerin Efendisinin anlamını tamamen kavramış olarak tekrar tekrar okumak istiyor. Frodo'nun Arayışı, yazarının sevgi dolu bakışlarıyla parlıyor. -Alice O. Howell, The Dove in the Stone, The Web in the Sea ve The Beejum Book kitaplarının yazarı.
(Arka Kapak)

keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails