26 Haziran 2017

a2dan z'ye düşünce,nigel werburthon..


#nigelwarburton herkesin sevebileceği ve zevkle okuyabileceği felsefi kitaplar kaleme alıyor.Zevkle okuyorsunuz.Bende beş kitabı da mevcut.Deneme Nasıl Yazılır hariç hepsini okudum.A'dan Z'ye Düşünme de günlük ya da felsefi kullanımda ki düşünce kalıplarının sözlük haline getirilerek işlenmesi.Van Gogh yanılgısından tutun da Sofistlere oradan tümdengelim ve tümevarıma,Şeytanın Avukatlığına,Socrates Yanıltmacasına,bulanık,belirsiz konuşma kalıplarına ve daha bir çok konuşma esnasında kullandığımız düşünme kalıbına değiniyor.Nasıl eleştirel düşünülür ve dinlenir farkındalığını oluşturuyor.Keyifle okunan bir kitap.Daha dikkatli nasıl dinleriz,konuşurken bizi kandırmaya mı çalışıyorlar.🤔....vb pek çok konu için gözünüzü açıyor.Daha dikkatli ve eleçtirel nasıl düşünür ve dinlerizin yanında eleştirel okuma konısunda da kitaptaki her bir bilgi size kocaman bir kapı açıyor.



arka kapak:

"Humptydumptycilik" nedir? "Siyasetçi yanıtı" nedir? "Yanlış izin ardından sürüklemek" ile "hayali hasım" arasındaki fark nedir? Birisinin "gelincik sözcükler" kullanıp kullanmadığını nasıl bilebilirim? Warburton gündemdeki konulardan verdiği nükteli örneklerle her zamanki üslubunu konuşturuyor.

A'dan Z'ye Düşünmek belki her tartışmayı kazanmanızı sağlamayacak, ama iyi bir argümanı kötü olandan ayırt etmeyi öğreteceği kesin.

"Warburton çok açık seçik yazan bir yazar. Aynı zamanda uzman olmayanlarla basitleştirmeden konuşma sanatında bir usta." 
-Philosopher's Magazine-
(Tanıtım Bülteninden)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails