14 Ekim 2017

Sayıların Gizemi,Annemarie schimmell



Kitap sayıların gizemli ve bilinen tarihi gibiydi.Kelt kültüründen tutunda,Türk,Arap,İslam,Hint,kabalist...her türlü coğrafya ve kültürden sayılarla ilgli enteresan bilgi var.Her sayfası bilgi olan kitaplar biraz ağır oluyo çünkü yeni paragrafa geçtiğinizde bir önceki paragraf bilgileri puuff uçuyor :/ Ama çok güzel kitaptı.1'den 40'a kadar sayılar teker teker incelendikten sonra 40'ta 10000'e kadar ara sayılar kültürlerdeki değerine göre irdeleniyor ve çok değişik bilgiler öğreniyorsunuz.Ama 6,666 ve 6666 açıklanırken kabalistlerin şeytan sayısı olmasına ve nedenlerine değinmemesi bence ciddi bir eksiklikti.Benim merak ettiğim bir mesele mesela.Hele de kitap kapağında ki nan kocaman Horus'un gözünden sonra.Neyse çok güzel,bilgi bonbardımanlı bir kitap.

Hangi sayı dişi hangisi erildir? Ayın döngüleri neden bizi bu kadar etkiler? Şansımız daima seçtiğimiz sayılara mı bağlıdır? Yaradılışı anlamak için 1’i, evreni kavramak için önce 2’yi mi anlamak gerekir? Annemarie Schimmel bu kitabında, sayıların binlerce yıldır hayatımızın her köşesinde anlamlarını nasıl koruduklarını, farklı inançlarda, kültürlerde ve  coğrafyalarda bazen batıl bir inanç, bazen dini bir ritüel bazen de bir şiir dizesi olarak karşımıza çıktığını hikâyeleriyle anlatıyor. Birdenbire her şeyin, her şeye nasıl gizlice bağlı olduğunu öğreneceksiniz.

“Sayıların gizemli tarihinde enfes bir kültürlerarası yolculuk. Bu harika araştırmayı bitirdiğinizde kendinizi göğün yedinci katında hissetmekle kalmayacaksınız, neden orada olduğunuzu da anlayacaksınız.”
-The New York Times-

“Harikulade bir araştırma, farklı kültürler arasında göz kamaştırıcı bir güç gösterisi.”
-Spectrum Review Supplement-
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails