19 Ocak 2017

medinetül fazıla,farabi...



Ben #medinetülfazila'yı #platon'nun #devlet''i ya da #thomasmore'un #utopya'sı tarzında bir kitap zannediyordum ama değilmiş.
Kitap ağır denebilecek #felsefi bilgi içeriyor ama oldukça rahat bir şekilde okudum ve okudukça da geldiğim seviyeye şükrettim.🙃
İlk kısım ağırlıklı olarak Tanrı tasavvurunu içeriyor ve son kısımlarda ise faziletli şehir,günahkar şehir,faziletli yöneticinin vasıfları....şekline medinetül fazılayı içeren sosyolojik bilgi ağırlıklı.
Çok kolay ve akıcı bir şekilde ilerledim ve kendim bile bu duruma şaşıtdım.🙄
Ayrıca #kurtubakitap'ın çevirisi çok güzel olmuş.Dip notlar harikaydı.Çok yerin altı çizildi tabi.Özellikle bugünün bilmine ters olan kısımların belirtilmesi ve #faribi'nin Antik Yunan'dan,#aristo'dan kalma felsefesinin Kur'an ve sünnete uymayan yerlerinin açıklamasının yapılması muhteşemdi.


arka kapak:

Farabi’nin elinizdeki eserinin özellikle ilk kısmı doğrudan Allah inancı ile ilgili olduğu için, onun görüşlerinin geleneksel İslam düşüncesiyle ve Ehl-i Sünnet akaidiyle çeliştiği noktalara yeri geldikçe dikkat çekmeye çalışmış bulunuyoruz. Bu noktanın Türkçe tercümelerdeki önemli bir eksiklik olarak kendisini gösterdiği söylenebilir.


felsefeyle kalın...

15 Ocak 2017

alice harikalar diyarında,lewis caroll..


en ama en sevdiğim kitap.hakkında çok şeyler yazılır çizilir,söylenir ama ben çok lakırtı yapamayacağım zira blog takipçileri ne de çok hayranı olduğumu bilirler.

#aliceharikalardiyarinda sonunda bitti.Bitmesin diye bi kırtik bi kırtik okudum ben bu kitabı.😶
Her ne kadar #çocukklasikleri arasında geçse de tıpkı #kücükprens'te olduğu gibi büyükler için yazılmış olduğubu düşündüğüm bir kitap.#yakamozyayinlari'nın da çevirisi çok güzel olmuş.
Yazar #lewiscarrol bir matematik profu ve mantıkçı.Zaten kitap boyunca #alice ile birlikte pek çok mantık problemine maruz kalıyorsunuz.Ayrıca pek çok #felsefi problem de kitap boyunca sizi takip ediyor;Ben kimim?,Algı bedir?...şeklinde.
Yazarın Alice harikalar diyarında sendromu hastası olduğu söyleniyor ki bence de olasılığı oldukça yüksek.
Benim çocukluğumdan beri en ama en çok sevdiğim bir numaralı kitabıdır kendisi.Üzerine çok laf edilebilir ben sadece hayranlığımı belirteceğim zira felsefi okuması ,iluminatik,feminist,mantıki,masonik...daha pek çok türden okuması yapılmış bir kitap.

harikalar diyarında kalmanız dileğiyle...


ağrı...


ağrı'dan son hava durumu:-39'larda seyrediyoruz,her yer buz,her yer soğuk...,
hissedilen -50 o_O




gizli bahçe,kang yi eul...

edebi bir değeri olmayan,dizi hayranları için yapılmış bence ticari kaygı güden bir kitaptı ve tabiki dizisinin yanından bile geçmiyordu.üstelik kitabı bir de seri yapmışlar.kitap sadece kafa dağıtmalık olmuş.















diziye gelince:

 yapım yılı 2010 olan dizinin raiting rekorları kore'de halen daha kırılabilmiş değil.
fantastik dizi furyasının başladığı dizi ve üzerine bence halen daha dizi yok.
hyun bin ve ha ji won başrollerde ama oska rolüyle bence yoon sang hyun'nun performansı kesinlikle unutulmaz.
kendisini kore fanı olaak addeden biri halen daha bu diziyi izlemediyse kendisine kore fanı demesin bence :))
kim bilir kaç kez tekrarını izlem,işimdir ve kitabı okuduktan sonra yeniden izlemeye başladım iki günde 17 bölüm izledim kızımla birlikte ve yarın biter :))

aslında blogda hep tanıtımını yapmak istediğim bir diziydi nasip bu güneymiş.
kınusuna gelince baş oğlanımızla baş kızımızın ruhları yer değiştirir ve ondan sonra seyreyleriz gümbürtüyü :)


işte dizinin muhteşem oyuncu kadrosu.
her birinin performansı da muhteşemdi.
kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi.






trailer


diziden eğlenceli bir sahne


diziyi buradan izleyebilirsiniz


keyifle izleyin...

alice öldüren aynanın içinden,maniak dhar...

alice harikalar diyarında fanı olarak okumam gereken bir kitaptı bende okudum ama hiç sevmedim.
















Serinin bu ikinci kitabında kahramanımız Alice kurduğu yeni şehirde hiç görmediği eski uygarlıkta ki mevcut sistemi oluşturmaya calışıyor. Yarı ısırıcı yarı insan olan Alice kendi iç dünyasında bir takım çelişkiler yaşamaktadır. Isırıcılarla insanları birbirinden ayırıp her iki tarafa da farklı bir yaşam sunmuştur. Fakat çin yenilgiyi kabul etmeyerek kendi ısırıcı ordusunu oluşturarak insanlara saldırmaya başlayıp Alice’in ısırıcılarıyla insanların yeniden savaşması için uğraşmaktadır. Bakalım Alice bu oyunu çözebilecek mi?

iyi okumalar...

11 Ocak 2017

alice ölüler diyarında,maniak dhar...



İtiraf etmeliyim ki bende böyle bir kitap yazmak istiyordum.....
#aliceolulerdiyarinda bitti.Beklentim çok yüksek değildi ama çılgın bir #aliceharikalardiyarinda fanı olarak bu seriyi okumalıydım.Kitap bir #distopya.Olaular Hindistan'da ama bilinmeyen bir zamanda geçiyor.Biraz #aclikoyunlari biraz da #labirentserisi'den izler taşıyor.
Çok keyifli bir kitap olmasa da #alice'nin halka yaptığı kınuşma etkileyiciydi.Doğrusu önerebikeceğim bir kitap değil,meraklısına hitap ediyor çünkünüm.🙃


arka kapak:
Uygarlığın sona erdiği Dünya'da, Ölüler Diyarı diye anılan verimsiz topraklarda hayatta kalmaya çalışan insanların başında bir başka ölümcül tehdit vardı; mutasyona uğramış insanlardan oluşmuş Isırıcılar ordusu...
On beş yaşındaki Alice'in tüm yaşamı, bu her yönüyle hastalıklı topraklarda geçmiş, eğitiminin tamamı Isırıcılar'a karşı hayatta kalabilmek için silah ve bıçakların en iyi nasıl kullanılacağından oluşmuştu.
Nöbet tuttuğu bir gün 'Tavşan Kulaklı Isırıcı'nın aniden arazide yok oluşuna şahit olur. Isırıcı'nın peşinden gittiğinde ise onun kaybolduğu deliğe düşer.
Alice burada kendi yaşamını ve Ölüler Diyarı'nda yaşayan tüm insanların kaderini sonsuza dek değiştirecek bir maceranın içine sürüklenir.

keyifli okumalar...

10 Ocak 2017

kitapmenia...:)

 yok yea ne alışverişi yoğurt yiyor yoğurt :P
 aaa çantanın arasına sıkışmış olmalılar yoksa yoğurt yiyordu az önce alışveriş felan yapmamıştı asayiş berkemaldi :))
bak işte yine inkar ederse çarpılır :) çünkü kargosu dersteykene geldi :)
alice ölüler diyarında mı o o_O :)))

eğitim üzerine,immanuel kant...


#immanuelkant eğitim üzerine bitti.Gerçekten #meb'in neden tavsiye listesinde olduğu manidar.Hem ebeveynlerin ve hem de öğretmenlerin muhakkak okuması icab eden bir kitap.Seri,anlaşılır ve oldukça didaktik.ayrıca 

tarzı tıpkısı #jjrosseau'mun #emilie'sine benziyor

Fiziksel eğitim,ahlaki eğitim,pratik eğitim başlıkları altında bir eğitim incelemesi.
Çok seviyorum ben Kant abiyi ya zaten bi o bir de Keanu Reeves abi,başkasını tanımam.🙃🙃
Ama eğitim üzerine yazılmış kitapların çok zevkli olmadığınıda hemen belirteyim.Ben #Kant deyince varlık felsefesi,metafizik felsefesi şeklinde okumayı seviyorum.Eğitim felsefesi aramızda kalsın gerçekten sıkıcı.

arka kapak:

Özgürlük sevgisi doğal olarak insanda o kadar güçlüdür ki, insan bir kere özgürlüğe alıştığında, artık her şeyi onun uğruna feda edecektir. Sırf bu sebepten ötürü talim-terbiyenin disiplin kısmı çok erken dönemlerde yerini almalıdır, çünkü bu yapılmadığı zaman, hayatta daha sonra kişiliği değiştirmek kolay olmayacaktır. Disiplinden yoksun [yani kendi kendini sınırlama becerisi gelişmemiş] insanlar gelip geçici her arzuyu, her hevesi takip etmeye yatkındırlar. Bunu vahşi kavimler arasında da görürüz, onlar her ne kadar bir müddet Avrupalılar gibi iş yahut vazifelerini yerine getirseler de, hiçbir zaman Avrupalılara, Avrupalıların tarz ve tavırlarına alışamazlar. Onlardaki, Rousseau ve diğerlerinin tasavvur ettiği gibi, soylu özgürlük duygusu değil, fakat bir tür barbarlık, deyiş yerinde ise hayvanlık, henüz gelişmemiş insani tabiattır. Dolayısıyla insanlar kendilerini erken yaşlarda aklın buyruklarına boyun eğmeye alıştırmalıdır.

keyifli okumalar...

8 Ocak 2017

büyük tasarım,stephen hawking...



Uzun soluklu bir okıma olsa da okuduğum bu üçüncü #stephenhawking kitabıyla şunu anladım:#fizik anlaşılması çok zor bir bilim 🤔 ama #felsefe mikkemmel.😍
Kolay anlaşılır bir bilimsel dile sahip olsa da fizik konularının içinden çıkmak pek bi zordu.Yine de çok keyifli bir kitaptı.#hawking hayranlarına tavsiye ederim.

arka kapak:

Dünyanın en büyük düşünürlerinden yaşamın ve evrenin gizemine dair yeni cevaplar…

"Hawking ve Mlodinow bu kısa ve hareketli kitapta okuyucuyu alıp bir temel fizik ve kozmoloji kasırgasına sürüklüyor."
The Wall Street Journal

"Büyüleyici, modern fiziğin tüm karmaşıklığı içinde bize net bir anlayış kazandıracak fikirlerle dolu."
Los Angeles Times

"Yazarlar bir ilki gerçekleştirip kendi alanlarına müthiş bir berraklık getiriyorlar… Bilimi bu denli çekici ilginç kılmak o kadar zor değil; anlaşılır kılmak esas beceri."
Time

"Provokatif bir popüler bilim kitabı, evrenimizin başlangıcına ilişkin en son görüşlere odaklanan bir keşif."
The New York Times

"Okuru kuramsal fiziğin sınırlarındaki konularla tanıştırıyor… Bugüne kadar gördüklerim içinde genel okurlar için en anlaşılır olanı."
Steven Weinberg, The New York Review of Books

"Çığır açıcı."
The Washington Post

"Provokatif, zihin açıcı bir kitap."
The Plain Dealer

felsefeyle kalın...

görmek,jose saramago...



Görmeği okurken hiç keyif almadım çok lezzetsiz bir kitaptı.Nerede o Kabil'de ki zevkli anlatım.🤔
Oyun içinde oyun,devlet içinde devlet,komplolar,patlamalar,terörist eylemler...haber bülteni izliyor gibiydim.Ve sanırım demokrasilerinde günah keçisine ihtiyacı var.🤔
Ben Kabik'deki gibi bir #josesaramagoanlatısı istiyorum.Nokta

arka kapak:

Adı belirsiz bir ülkenin başkentinde seçim günü bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaya başlayınca kimse oy atmaya gitmez. Öğleden sonra yağmur durunca, saat tam dörtte, seçmenler sanki emir almışçasına sandıkların başına koşarlar. Ama sandıklar açıldığında, kullanılan oyların yüzde 83'ünün boş olduğu ortaya çıkar. Bunun bozguncu bir grubun, dahası uluslararası bir anarşist örgütün işi olduğunu düşünen hükümet olağanüstü hal ilan eder. Yıllar önce kenti saran "körlük salgını"ndan kurtulan tek kişinin bu olayla bağlantılı olduğundan kuşkulanılır. "Beyaz veba"nın öteki kentlere de yayılmasını önlemek için başkent abluka altına alınır, bir polis komiseri "suçlular"ı bulmakla görevlendirilir.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi José Saramago'nun Körlük'ten sonra kaleme aldığı Görmek, demokrasinin kırılganlığı ve hükümetlerce saptırılması üstüne şaşırtıcı bir taşlama. Günümüz edebiyatının üslup ustasından derin bir çağ eleştirisi.

KEYİFLİ OKUMALAR...


hobbit,j.r.r.tolkein..



#hobbit'i geçen yıl okumuştum.#yüzüklerinefendisi'nin ihtişamına sahip olmasa da eğlenceli bir kitaptı.Zira #tolkein bu kitabı çocuklarına masal olması niyetiyle yazmış.
Hobbit'te ise Güç Yüzüğünün Bilbo tarafından bulunması ve cücelerin yurtlarını geri alma hikayesini okuyoruz.
yazısı için buraya tıklayımnız

işte filmleri:

hobbit beklenmeyen yolculuk

kitap kesinlikle harika olmasa da filmler çok güzel olmuşve ayrıca yönetmen peter jakson'nun bu tek kitaptan bir üçleme çıkarmış olması da taktire şayan.kitap çok masal havasında olduğu içinde filmde o ölçüde çocuk filmi edasında kalmış.ama yine de yüzüklerin efendisi hayranlarının kaçırmaması gereken bir film.

ilk film,n yapım yılı:2012
imdb puanı:7,9
ve çok kalabalık ve güçlü bir kadrosu var.










trailer:



hobbit.simoug'un çorak toprakları

 yapım yılı:2013
imdb puanı:7,9

oyuncu kadrosu tam gaz devam :)






trailer:



hobbit:beş ordular savaşı

 yapım yılı:2014
imdb puanı:7,4




















trailer:



her şeye rağmen kaçırılmaması gereken bir başyapıt...

yüzüklerin efendisi,j.r.r.tolkein...


#yüzüklerinefendisi'ni seneler önce soluğum kesilerek hem de ikişer defa okumuştum.Gelmiş ve geçmiş en ama en güzel #fantastik kitap serisi Üzerine mümkün değil başka bir kitap tanımam.
Bu seri de artık Üçüncü Çağ olaylarına tanıklık ederiz.Yüzük Kardeşliği kurulur,Orta Dünya savaşları yapılır ve en nihayetinde şer akıbete erdirilir.
Kim var kim yoksa okusun derim Ben yeniden okumayı çok istiyorum.

kitapları tekrar okudukça filmleriyle birlikte postlarını gireceğim inş...
keyifle kalın...

türkçe dublaj bir yüzüklerin efendisi belgeseli




yüzüklerin efendisi sesli kitap 1.bölüm 
videodan diğer bölümlere ulaşabilirsiniz.


.

frodo'nun arayışı,



Frodo'nun arayışından bahsetmek istiyorum.
#yüzüklerinefendisi kitabının bir yandan felsefe bir yandan da kişisel gelişim tarzında irdelenmesi diyebilirim Ben çok keyif alarak okudum.
Yüzükletin Efendisi hayranlarının kütüphanesinde olması gereken bir inceleme. .

ucuzkitapal.com'dan 2 liraya aldığım kitaplardan,meraklısına duyurulur ;)

arka kapak:

Eğer cesaretiniz varsa; hayatınızı ve dünyayı sonsuza dek değiştirmek isterseniz, kendi Arayışınızı başlatabilirsiniz!
“Frodo, herkestir.“ Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmeni Peter Jackson, 2002 yılı Oscar Akademi Ödülleri töreninde böyle söylemişti. 1954 yılındaki ilk baskısından bu yana, milyonlarca insanın manevi yaşamını etkilemiş olan J. R. R. Tolkien'in büyülü destanının ezoterik anlamını keşfeden bu özel kitabın özündeki fikir de budur.
Dünya dinleri uzmanı olan Prof. Robert Ellwood, bu kitabıyla hepimizi bu arayışa yöneltecek olan kadim aklı sunuyor ve şöyle diyor: “Frodo'nun dediği gibi, hepimiz bizi kendi serüvenimize iten mücadeleleri yaşıyor ve sonunda hayatımızın anlamını keşfediyoruz.“
Robert Ellwood, içsel benliğin keşfi için uygun bir alem olan Orta Dünya'yı yeniden ziyaret ederek, tüm Tolkien okurlarına, bu macerayı yüksek benliğin, ölümün, yeniden doğuşun ve kötülüğün yenilgisine ait bir hikaye olarak sunuyor. Kendimizde gördüğümüz arkaik tiplerin, Gandalf gibi spiritüel bir rehberin, Sam gibi bir dostun veya Orc'lar ve yüzük hayaletleri gibi gölge varlıkların karakterlerini tanıtıyor. Ayrıca, Robert Ellwood monoton hayatlarımızı büyük maceralara dönüştürürken, mücadeleleri kazanabilmek için meditasyon alıştırmaları öneriyor.
Orta Dünya ile ezoterik geleneğin önemli motifleri arasında çarpıcı bağlantılar kuran Robert Ellwood, Tolkien'in muhteşem destanının derinliklerine inerek Tolkien hayranları için müthiş bir çalışma ortaya çıkarmış. -Stephan A. Hoeller, Gnostic Jung' un yazarı.
Ellwood, Tolkien'in eserini öyle anlaşılır bir şekle dönüştürmüş ki, insan Yüzüklerin Efendisinin anlamını tamamen kavramış olarak tekrar tekrar okumak istiyor. Frodo'nun Arayışı, yazarının sevgi dolu bakışlarıyla parlıyor. -Alice O. Howell, The Dove in the Stone, The Web in the Sea ve The Beejum Book kitaplarının yazarı.
(Arka Kapak)

keyifli okumalar...

silmarillon,j.r.r. tolkein...



#silmarillon okunması oldukça zor bir kitaptı.Bi milyon tane isim geçmiştir kitapta herhalde.🤔
Şiirsel bir dille destansı bir edayla başladı ve bir tarih anlatısına dönüştü.Tanrı İluvatar'dan ve İlk Çağ tarihinden,Orta Dünyanın yaratımından Eilflerin uyanışı ve cücelerin yaratımı ve Melkor'un (Morgoth'ta olabilir iyice karıştı kafamda kim kimdi :/ )Sahuron'a dönüşümden...başladı ve Güç Yüzüklerinin yapımına,Arathorn oğlu Aragorn'nun ortaya çıkışına yani Üçüncü Çağın başlangıcına kadar hikaye efsanevi bir tarih dersi edasıyla sona erdi.
Yüzükkerin Efendisini okuduysanız bu kitabı da muhakkak okumalısınız.Ama yine de söylemeliyim çok lezzetli bir kitap değil.
Yalnız Tom Bombadil'den hiç bahsedilnemesi enteresan.Yoksa ben mi kaçırdım.

tanıtım bülteni:

Tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit'ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi'nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmaril'in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya'ya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth'a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Daha önce "Güç Yüzüklerine Dair" ismiyle yayımlanan ancak Silmarillion kitabında olması gereken metinde bu kitapla birlikte tam metin olarak yayımlanmıştır.

keyifli okumalar...

Related Posts with Thumbnails