2 Eylül 2016

ii kii doduun keanu reeves...

 bu postu bugün yazmak istedim.çünkü keanu reeves'i çok severim (ve bugün doğum günü )ama sadece yakışıklı bir adam olduğundan dolayı değil.işin aslı güzellik sadece ona sahip olanları ilgilendirir bu yüzden Allah sahibine bağışlasın diyorum :) ama keanu reeves bahis konusu yapılacak kadar farklı bir hollywood yıldızı ve bugün doğum günü tam 52 yaşına bastı.hayırlı yaşları olsun inşllh :)

o matrix filminden kazandığı milyonlarca doların tamamına yakınını lösemi hastalarına bağışlayan,filmde dövdüğü dublörlere motor siklet alan,paraya pula,ihtişama önem vermeyen,tam bir motor siklet bağımlısı ,çocukları çok seven,sevdiği insanları (kız arkadaşı ve kızını) kaybedince yıkılmayıp hayata tutunan ve herkese güçlü ve iyimser,iyi kalpli olmayı salık veren ayrıca tam bir kitap kurdu  hollywood yıldızı
daha gerisini bende bilmiyorum :)
bunlar bildiklerim :)


 vikipedi:
Keanu Charles Reeves (d. 2 Eylül 1964, Lübnan), Kanadalı aktör, yapımcı, yönetmen ve müzisyen. Adının anlamı "Dağlardan esen rüzgar" dır. Annesi ile babası Beyrut'ta bir gece kulübünde tanışmışlardır. Annesi İngiliz, babası Çin asıllı bir Havai'lidir. Ancak kendisini Kanada'da büyüdüğü için Kanadalı saymaktadır. 3 ülkenin vatandaşlığına sahiptir.
 vikipedi:
Oyunculuk kariyerine ilk kez Kanada'da "Hanging In" isimli bir yapımla başladı. 1980'ler boyunca çeşitli reklamlarda (bir tanesi Coca-Cola için) rol aldı. İlk stüdyo filmi Kanada'da çektiği "Youngblood" oldu. Bu filmden sonra yeşil kart aldı ve Toronto'dan Los Angeles'a geçiş yaptı. Birkaç küçük rolden sonra River's Edge'de rol aldı ve bu filmin başarısından sonra Bill ve Ted'in Maceraları'nı çekti.Platoon filmi için teklif geldi ancak filmdeki şiddeti sevmediği için rolü reddetti.
1990'ların başlarında hem yüksek bütçeli filmlerde hem de bağımsız ancak çok ses getiren filmlerde yer aldı. Bunlara örnekler; Point Break ve My Own Private Idaho'dur. 1993 yılında Reeves, Bram Stoker's Draculada yer aldı. Film büyük gişe başarısı elde etti ancak Reeves birçok olumsuz eleştiri aldı. Yönetmen Francis Ford Coppola Reeves'den başka seçeneği olmadığını çünkü gençlerin ilgisini o sırada ancak onun çekebileceğini söylemiştir. 1994 yılında Speed filmini çekti. Film büyük bir reklam başarısıydı. Bu film sayesinde Keanu'nun izlenirliği arttı ve Johnny Mnemonic ve Chain Reaction gibi filmlerde rol almasını sağladı. Ancak iki film de gişede büyük hayal kırıklığı yarattı. Kariyerinde düşüş yaşayan Reeves'e Speed filminin devamında yer alması için 11 milyon dolar teklif edildi ancak o bu teklifi reddederek Al Pacino ve Charlize Theron ile Şeytanın Avukatını çekmeyi tercih etti.
1999'da büyük hit film The Matrix' filminde başrol oynadı. Bu filmle tekrar büyük bir Hollywood yıldızı olduğunu ispatladı. The Matrix ile bu filmin devam filmleri arasında birkaç filmde daha yer aldı. Bu filmlerin hepsi de iyi gişe hasılatı yaparak Reeves'i tüm dünyanın dikkatine taşıdı.31 Ocak 2005'te Reeves'e Hollywood Walk of Fame'de bir yıldız verildi. Reeves 2006 Oscar Ödül Töreni'ne Sandra Bullock ile katıldı. İkili 2006 yılında çektikleri The Lake House ile Speed filminden sonra bir kere daha bir araya geldi. Keanu Reeves'in de rol aldığı A Scanner Darkly de 2006 yılında gösterime girdi.

 vikipedi:
Aralık 1999'da Reeves 'in kız arkadaşı Jennifer Syme, ölü bir kız çocuğu doğurdu. Nisan 2001'de Jennifer Syme Marilyn Manson'ın partisinden sonra aldığı alkol ve uyuşturucu sonucu bir trafik kazası geçirdi ve hayatını kaybetti. Mezarı Los Angeles'ta kızlarının mezarının yanındadır. Keanu Reeves'in üç kızkardeşi vardır. Bunlardan Kim, yıllardır lösemidir, bakımını Reeves üstlenmiştir ve sürekli kardeşini evinde ziyaret eder. Reeves'in motorsikletlere büyük ilgisi bulunmaktadır. Dogstar isminde bir rock grubu vardır. Kendisi de büyük bir punk rock dinleyicisir. Solak olmasına rağmen gitarı sağ eliyle çalar. Ünlü rock grubu Anthrax'ın bir video klibinde yer almıştır. Son zamanlarda Becky isimli bir grupla çalmaktadır. Kız arkadaşını ve çocuğunun arka arkaya kaybetmenin verdiği ruhsal bunalım durumu kendisini derinden etkilemiştir.








 nan da habire okuyo :)))

elinde ki kitap ralpf aldo emerson'a ait ,The Conduct of Life kitabı..
yazar, transandantalizminin en önemli amerikalı temsilcisi.
biliyordum,biliyordum felsefe sevdiğini biliyordum :)))








Kitapçıda bir yıldiz :)


adam zehir gibi okuyor yeminlen.çok taktir ettim çok.

Her zamanki gibin kitabı yanında kuzuuuumm 😁😁😁






Yine ne kitap almış ? aybalam :)




















keanu ve çocuklar



 bu fotoğraf sanırım geçen yıldı nette çok konuşuldu,pek çok yere uyarlandı.bu fotoğrafı gören hayranları keanu reeves'in depresyona girdiğini zannettiler ama yapılan bir röportaj da "sadece meyveli kek yiyordum" dedi :)














keanu reeves,kahve,kola ve sigarayı çok seviyor.daha doğrusu sürekli bir şeyler içmeye bayılıyor.onun böyle hayranları tarafından çekilen fotoğrafların da her daim  bir şeyler içerken görebilirsiniz.


















adamın el falına bakmışlar azizim :)


işte bu videolarda onunla ilgili bazı bilgileri görebilirsiniz.



iyi ki doğdun keanu reeves...

7 yorum:

  1. ay ben de severim kendisini , kahve , sigara ben de sevenlerdenim tabii bir şeyler okuyor olmak kaydıyla , sevgiler. Bu arada blogunuzda arka planda müzik olduğundan yaptığımız yorumlara verdiğiniz cevapları göremiyoruz , tabii tercih sizin ama ...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ay ya bu yazıya bir atraksiyon geldiğine sevindim :) özel bir oyuncu,farklı bir insan :) ya şimsi sen bunu okuyamayacak mısın O_O :(

    YanıtlaSil
  3. yazıya bayıldım :) kardeşine üzüldüm ya! O Mariyln Manson'dan nefret ederim bence ürkütücü ve tercih meselesi de anlayamıyorum nesini severler :/ neyse saygı duymak lazım.
    Orjinal bi tip :) severim keanu'yu :) Lakin sayende hakkında bilmediğim pek çok şey öğrendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merly menson aslında gotik rockın kralı ama verdiği partiler uyuşturucu şenliği şeklindeymiş.ben söyleyenlerin yalancısıyım :) keanu reeves'in de kız arkadaşı menson<'nın verdiği paritien çok alkol alarak ayrılmış ve kaza yapmış.bence çok acıklı bir son.keanu reeves gerçekten çok özel bir insan.tam bir kitap kurdu,bu özelliği ayriyetten hayranlık uyandırıcı :) kahve bağımlısı olması ise mikemmel :)))

      Sil
  4. Iyi ki dogmus ben de cok severim. Iyi bir insan oldugunu biliyordum cok da sevimli ayrica.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca bloguma verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederim <3 Allah eksikliğinizi göstemesin <3 ^^

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails