10 Ocak 2017

eğitim üzerine,immanuel kant...


#immanuelkant eğitim üzerine bitti.Gerçekten #meb'in neden tavsiye listesinde olduğu manidar.Hem ebeveynlerin ve hem de öğretmenlerin muhakkak okuması icab eden bir kitap.Seri,anlaşılır ve oldukça didaktik.ayrıca 

tarzı tıpkısı #jjrosseau'mun #emilie'sine benziyor

Fiziksel eğitim,ahlaki eğitim,pratik eğitim başlıkları altında bir eğitim incelemesi.
Çok seviyorum ben Kant abiyi ya zaten bi o bir de Keanu Reeves abi,başkasını tanımam.🙃🙃
Ama eğitim üzerine yazılmış kitapların çok zevkli olmadığınıda hemen belirteyim.Ben #Kant deyince varlık felsefesi,metafizik felsefesi şeklinde okumayı seviyorum.Eğitim felsefesi aramızda kalsın gerçekten sıkıcı.

arka kapak:

Özgürlük sevgisi doğal olarak insanda o kadar güçlüdür ki, insan bir kere özgürlüğe alıştığında, artık her şeyi onun uğruna feda edecektir. Sırf bu sebepten ötürü talim-terbiyenin disiplin kısmı çok erken dönemlerde yerini almalıdır, çünkü bu yapılmadığı zaman, hayatta daha sonra kişiliği değiştirmek kolay olmayacaktır. Disiplinden yoksun [yani kendi kendini sınırlama becerisi gelişmemiş] insanlar gelip geçici her arzuyu, her hevesi takip etmeye yatkındırlar. Bunu vahşi kavimler arasında da görürüz, onlar her ne kadar bir müddet Avrupalılar gibi iş yahut vazifelerini yerine getirseler de, hiçbir zaman Avrupalılara, Avrupalıların tarz ve tavırlarına alışamazlar. Onlardaki, Rousseau ve diğerlerinin tasavvur ettiği gibi, soylu özgürlük duygusu değil, fakat bir tür barbarlık, deyiş yerinde ise hayvanlık, henüz gelişmemiş insani tabiattır. Dolayısıyla insanlar kendilerini erken yaşlarda aklın buyruklarına boyun eğmeye alıştırmalıdır.

keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails