Seri okunan bir #roman olmasına rağmen yer yer sıkıcı olabildi kitap.
İsimsiz roman kahramanları,iyice absürtleşen hikayesi,güçlü metaforik anlatımıyla ilgi çeken bir roman Körlük.
Adamın biri kırmızı ışıkta beklerken birdenbire kör olur ve hızla tüm şehre bu hastalık yayılırken çığrından çıkan bir şehrin çıldırışıyla modern dünyanın içinde değersizleşen insanoğlunun absürd ve enteresan hikayesine tanıklık ederiz.
Sistem denilen çarkın içinde sistemsiz bir şekilde çarkın dişlileri arasında sanki herhangibir şeymiş gibii kanayan ve ezilen insanoğlunun hikayesi.
son olarak çok lezzetli olmayan,tatsız tuzsuz bir kitaptı.:/
arka kapak:
'Körlük', 1998 yılı 'Nobel Edebiyat Ödülü' sahibi Portekizli yazar Jose Saramago'nun son yıllarda yazdığı en etkileyici kitap. Araba kullanmakta olan bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken ansızın körleşiyor. Körlüğü, başvurduğu doktora da bulaşır. Bu körlük, bir salgın hastalık gibi bütün kente yayılır; öldürücü olmasa da tüm ahlâki değerleri yok etmeyi başarır. Toplum, görmeyen gözlerle cinayetlere, tecavüzlere tanık olur. Ayakta kalabilenler ancak güçlü olanlardır. Koca kentte körlükten kurtulan tek kişi, göz doktorunun karısıdır. Portekiz'in yaşayan en önemli yazarı olan Jose Saramago, bu çarpıcı romanında körlük olgusunu bir metafor olarak kullanmış, basit imgelere, sıradan sözcük oyunlarına başvurmadan, yoğun bir anlatımla, anlatıcının ve kahramanların konuşmalarını ortaklaşa bir monologa dönüştürerek, kurgunun evrenselleşebilmesi açısından kişilere ad vermeksizin liberal demokrasinin insanları sürüklediği sağlıksız ortamı olağanüstü bir ustalıkla yaratmıştır. Çağdaş dünya edebiyatının bu ünlü adının öteki yapıtlarını da yakında Can Yayınları arasında bulacaksınız.
keyifle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız için teşekkür ederim :)