16 Ekim 2018

Türkiye'nin petrol savaşları,hakan yılmaz çebi...


Yılmaz Çebi'ye ait #Türkiyeninpetrolsavaslari etkileyici ve bir o kadar da sinir ve moral bozucu bir kitaptı.Çebi'nin diğer okuduğum dört kitabına göre (yorumlarını profil ve blogumda bulabilirsiniz;kitap alıntıları da kaydettiğim hikaye kısmında var) çok daha iyi hazırlanmış bir kitaptı.Kitap ilk yayımlanmadan önce,hazırlık aşamasında yazar oldukça zor zamanlar geçirmiş ölüm tehditleri almak vs gibi.Türkiye'de petrol yok safsatalarının yalan olduğunu belgelerle,bu konuda uzman kişilerle yapılmış ropörtajlarla;petrolümüzün nasıl milli değer olmaktan çıkarıldığını,elimiz kolumuz bağlanarak kullanamaz hale getirildiğimizi anlatıyor.Esef içinde okuduğum kitaplardan biri daha oldu ki bu tarz saklanılan gerçekleri anlatan türden kitaplar insan üzerinde ciddi manada üzüntü oluşturuyor.Hasılı kelam petrol denizinin üzerinde yaşıyoruz bir galonunu kullanamadığımız gibi siyasi açıdan özgür olsakta dolarla tehdit ediliyor ve ekonomik açıdan çökertilmeye çalışıyoruz....Ha bu arada Orta Doğu'dan daha çok petrolümüz varmış...Ben kitabın yalancısıyım aynı zamanda inanıcısı.....


arka kapak:

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde toplam 3 bin kuyu delinmişken, A.B.D.'de her yıl onbinlerce kuyu açılmaktadır. Rusya’da ise kuyu sayısı 1 milyondan fazladır.

Komşuları İran, Suriye, Irak, Orta Asya ve Karadeniz’in kuzey kıyılarında zengin petrol ve doğalgaz yatakları bulunan Türkiye gerçekten petrol fakiri bir ülke mi?
Türkiye’nin ‘Petrol Kanunu’nu Yahudi asıllı bir Amerikalı mı yazdı?
Hangi ülkeler Türkiye’nin petrol çıkartmasını engellemektedir?
AB, Türkiye gibi aday ülkelere petrol alanında kamunun özelleştirmesini dayatırken, kendi ülkelerinde farklı uygulamalar mı gerçekleştirmektedir?
Haritalardaki kırmızı çizgiler petrol rezervlerini nasıl etkiliyor?
Anadolu’da açılan kuyular neden bir bir kapatıldı?
Türkiye’nin başına terör petrol için mi bela edildi?
TPAO bilinçli olarak mı atıl hale getirildi?

Aslında tüm bu soruların cevabı dönemin İngiliz Başbakanı Churcil`in ‘Bir damla petrol bir damla kandan değerlidir’ sözünde, yani küresel güçlerin petrol stratejisinin şifrelerinde yatıyor.

kitapla kalın...

4 yorum:

  1. Benim değil ama eşimin ilgisini çeken bir kitap olabilir.Teşekkürler şekerim.

    YanıtlaSil
  2. Küresel oyunlar, anlamak çok kolay değil. Petrolden ziyade çıkar savaşları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ne yazık ki öyle :/ bizde oyunun piyonları olarak sürükletilip duruyoruz :/

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails