9 Mayıs 2012

su mutfakta.

su mutfakta :)
ay benim blogum da ayşegül serilerine döndü :)hani hatırlarsanız ilk okula giderken okuma kitapları vardı, ayşegül tatilde,ayşegül okulda falan diye,benim blog da aynen ayşegül serisi tadında ilerliyor:)su orada yok su burada :)
neyse neyse.gelelim esas mevzumuza.kore dizilerini yada kore filmlerini seyrettiyseniz bilirsiniz insanı nasıl iştaha getirdiklerini :) bizimde canımızın kore yemeği çektiği bir gün kız kardeşim çin nudulu ve yosun bulmuş almış getirmiş.eee bende kolları sıvayıp mutfağa geçtim.kimbab ve ramen yaptım.işte resimler ama tarif vermeyeceğim.şimdilik resimlerle idare edin lütfen:)
ramen.
orjinali inanılmaz lezzetli.fakat malesef sonradan öğrendik ki içinde haram madde varmış  :(
(ramen seven ve hassasiyeti olanları uyarmış olayım)



kimbab.
siz siz olun sakın pilav sıcakken yaprak yosunları rulo haline getirmeyin :) neden mi ? pilavın içine çiğ balığı atmışsınız da şöööööyle bir boca etmişsiniz kıvamında bir tat oluşuyor.ıykkkk :)
(nimete böggg denmez çünkü :) ).laf aramızda japon yemeği olan ve içine çiğ balık konulan suşi'yi bedava verseler yemem :P ben kimbabı hep pazı ile yapıyordum çok daha lezzetli oluyordu. orjinalini yeme sevdası yüzünden balıklı pilav tadında acayip bişey yedik  :) ahanda bu da resmi :) 


kimbablarım pilav sıcak olduğu için biraz şekil yoksunu oldular :) artık idare edin,tadının yanın da şekillerinin esamesi okunmaz :) ama dünya mutfağına meraklı,farklı lezzetler açık bir damak tadınız varsa mutlaka deneyin derim.
ayiyetle kalınnn :)

5 yorum:

  1. bunların tariflerinide istiyorum ama :)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiiiin :) tabi ne demek seve seve paylaşırım ama orjinal kimbap için hazırlıklı olmaalısın inasn yerken neye uğradığını şaşırıyor çünkü:)

    YanıtlaSil
  3. hani bugün menüde nohut corbası, nohut yemegı, nohut pılavı, nohut salatası, nohut hoşafı, nohut turşusu, nohut tatlısı... vardı? :))

    YanıtlaSil
  4. hani bugün menüde nohut corbası, nohut yemegı, nohut pılavı, nohut salatası, nohut hoşafı, nohut turşusu, nohut tatlısı... vardı? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu eski menü anacım,face sayfasında havam olsun diye yayınladım :)) koskoca blog yazarı nohut yidi demesinler ((:

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails