27 Haziran 2014

kitap alışverişi..

 çok sevdiğim hocamdan yeni kitap hediyeleri.
hocam artık prof olmuş.yüzüne söyleyemedim ama hocama prof'luk çok yakışmış.
bu arada hocam fırsat buldukça bloguma göz atıyormuş çokta beğenmiş.hehe ne ka sevindim anlatamam :)
hocamın ennn yeni kitapları.elazığ'a gidince ilk iş hocamın kitaplarını okuyup postlarını yazacağım inş.


prof.dr.ismail erdoğan,misal alemi


arka kapak :
elinizdeki eser misal alemi ile bu alemde bulunduğu ileri sürülen bir evreni konu edinmektedir.kimi islam filozofları ve mutasavvıflarınca hurkalya,sekizinci iklim,na-koja abad,arzı hakikat ve arzı beyza gibi isimler verilen bu alemin,fizik alem kadar gerçek olduğu ileri sürülmektedir.söz konusu alemde cabelka ve cabersa gibi şehirler,kavimler,mabetler,deniz ve ırmak gibi varlıkların bulunduğu iddia edilmektedir.ayrıca kaf dağı,abı hayat,zümrüd-ü anka kuşu,zülkarneyn'nin yolculuk ettiği yerler ve yaptığı set,ye'cüc ve me'cüc,hz.musa ile hızır'ın buluştuğu ''iki denizin birleşip suların karışmadığı yer'',balığın diriltilemsine vesile olan su gibi varlıkların da misal alem'inde bulunduğuna dair görüşler bulunmaktadır.

yazar tüm bu görüşleri felsefi bir bakış açısıyla incelemeye çalışmaktadır.

prof.dr.ismail erdoğan,beyruni-ibn-i sina tartışması


arka kapak:
beyrıni ve ibn-i sina,türk-islam düşünce tarihinde iki önemli zirveyi oluşturmaktadır.bunlardan beyruni,bilimsel çalışmalarıyla yaşadığı çağa adını vermiş,ibn-i sina ise felsefe ve tıpta dünyanın en önde gelen birkaç filozof ve hekimi arasında yer alarak şeyhu'r-reis unvanını almayı hak etmiştir.

......

elinizdeki bu çalışma,her iki düşünür arasında tespit edilebilen soru ve cevapları okuyucuya iletmeyi hedeflemektedir.

hocamın kitaplarından sonra bu kitaplar çerezlik ama napim aldım işte :)



Hayallerinizin Ötesindeki Bir Dünyada Yolculuk...

Beyrut'ta büyük bir sanat galerisinin güvenlik şefi Rafik… Güvenlik kameralarında yakaladığı bir görüntüyle kendisi ve yakın arkadaşları bir anda heyecan dolu bir maceranın ortasına düşüyorlar. Hayalet gerçek mi?

Stian, genç bir kayakçı iken geçirdiği kaza ile tüm bedeni felç olan bir Norveçli… Yıllar sonra beklenmedik bir ses dostu oluyor. Stian dost sandığı bu kişinin, kendisini silah olarak savaş planlarında kullanacağını anlayacak mı?

Sean, NASA'da çalışan, Mars yüzeyinde keşfedilen bir delikle başlayan dev proje Cydonia için seçilmiş iki astronottan biri… Mars'ta neler oluyor? Kara deliğin arkasındaki sırrı kim çözecek? İsrail'in üçüncü dünya savaşı için akıl almaz planlarının Mars ile ilgisi ne?

Beyrutlu Rafik, Norveçli Stian ve Amerikalı Sean'ın yollarının kesiştiği Cydonia'da, soluk soluğa bir macera ve müthiş son…


DEBORAH RANEY, ilk romanı Saklanacak Yemin (A Wow to Cherish), Excellence in
Media'dan Gümüş Melek Ödülü'ne layık görüldü ve World Wide Pictures tarafından çekilen,
övgüyle karşılanan aynı adlı filme ilham kaynağı oldu. O zamandan beri kitapları RITA Ödülü, HOLT Madalyası ve National Reader's Choice Ödülü kazandı ve iki kez Christy Ödülü'nde finalist oldu.

"Bir Deborah Raney hayranı olarak, harika bir eser okuyacağımı umdum ve umudum boşa çıkmadı. 'Sonsuza Kadar Aşk', oldukça çarpıcı bir sahneyle başladı ve sonuna kadar beni büyüledi. Bunu kaçırmayın!"
Karen Young

"Deborah Raney'nin kitapları beni daima esir alıyor! 'Sonsuza Kadar Aşk', çok güzel kaleme alınmış ve büyüleyici bir eser. Bu kitapla kalbim sanki şarkı söyledi, dans etti, ağladı ve birkaç kez takla attı!"

Cindy Woodsmall


 Doğuştan kör Marianne Fraser yirmi yedi yaşında dul kalır. Aradan uzun yıllar geçmiştir ve Marianne'in aşka dair ümitleri tam tükenmişken bir kış gecesi kapısının eşiğinde Keir belirir. Marianne'in tutkulu doğası, Keir'in kendisine yaşattığı duygular ve onun için yaptıklarıyla teselli bulmaya başlar. Marianne, kendisine yaşadığı adada yıldızları "göstermeyi" isteyen bu münzevi adama güvenebilecek midir? 

Kırık kalplere bile umut verebilecek, sizi harekete geçirebilecek güçteki bu romantik romanı heyecanınız hiç sönmeden okuyacaksınız…


Evrensel boyutlara ulaşmış ünüyle bugün dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri sayılan Goethe, henüz yirmi beş yaşındayken yazdığı Genç Werther'in Acıları'nda, kısa bir süre önce Charlotte adlı genç bir kadınla yaşadığı mutsuz ilişkiden yola çıkmıştı. Edebiyat dünyasına, karşılıksız aşkıyla intihara sürüklenen "Romantik kahraman"ı armağan eden bu büyüleyici mektup-roman, şiirselliği ve yaşama tutkulu bakışıyla okuyucuları mıknatıs gibi kendine çekmişti. Almanya'da bütün gençliği etkisi altına alan romanın, birçok intihara neden olduğu, Werther'in giydiği mavi frak, sarı yelek ve çizmelerin döneminde moda yarattığı, Napoléon'un bile kitabı sürekli yanında taşıdığı söylenir.
Son derece duyarlı ve tutkulu bir genç ressam olan Werther'in, düşsel dostu Wilhelm'e yazdığı mektuplardan oluşan Genç Werther'in Acıları, edebiyatta akılcılığın yerini alan duygusallığın bir başyapıtıdır.

keyifle okuyayım inş :))

3 yorum:

  1. Merhabalar Gerçekten çok güzel bir blog teşekkürler.İsmail Erdoğan Hocamın Misal Alemi isimli eserini nasıl temin edebilirim ? İnternette satışı yok sanırım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunu beğenmemiş sevindim teşekkür ederim.Hocanin bütün kitapları Kitapyurdu'nda var.

      Sil
    2. atekrardan kontrol ettim de yokmuş :/ doğrusu bilemiyorum biraz araştırmak lazım.

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails