10 Temmuz 2018

Triffidlerin Günü,


Seminerin ilk haftasından beri elimde olan ve yoğunluktan okuyamadığım kitap en nihayetiyle bitti.Ayrıca yaz tatiliyle birlikte haftada bitirilen 4 kitaba da eylüle kadar veda ediyorum.Zira yaz tatilinde kesinlikle kitap okunmuyor hele bir de her yaz taşınıyorsanız...
#triffidleringunu içinde sistem,biyolojik deneyler,teknoloji ve Soğuk Savaş dönemini eleştiren bir bilimkurgu.Ben yoğunluktan keyfini çıkararak okuyamadığım için fazla keyif alamasam da klasikleşmiş bu bilimkurgu eseri meraklıları muhakkak okumalı.Ciltli ve tasarımı hoş kapağıda işin cabası.


Arka kapak:


Bitkiler İnsanlara Karşı!

Bilimkurgu türünün önde gelen yazarı John Wyndham'dan bir başyapıt daha.

John Wyndham'ın en önemli kitaplarından biri olan Triffidlerin Günü, uygarlık, insanoğlunun doğa karşısındaki kibirli tutumu, cinsiyet ve sınıf ayrımı, soğuk savaş gibi toplumsal sorunların etrafında gelişen bir roman. İnsanoğlunun hırsının ve açgözlülüğün bir sonucu olarak doğanın başkaldırışını ve triffidler adı verilen bir bitki türünün dünyayı ele geçirişini ele alıyor. BBC tarafından iki kez mini dizi olarak çekilen ve sinemaya da uyarlanan Triffidlerin Günü, sinematografik öğeler içeren zengin bir anlatı yapısına sahip.

Delidolu tarafından ilk defa Türkçeye kazandırılan kitap, kıyamet sonrası bilimkurgu severler için kaçırılmayacak bir eser.

"Triffidlerin Günü, insanlığın kibrinin bir trajedisi."
-Barry Langford-

"Özellikle de korku unsurunun eklemlendiği bilimkurgu romanları seviyorsanız, okumaya değer."
-Wendy Van Camp, Darkfuturesfiction-

"Triffidlerin Günü tüm zamanların en iyi bilimkurgu kitaplarından."
-Writerightnow.co.uk-

"Hayatınız boyunca aklınızda çıkaramayacağınız kitaplardan biri."
-Sunday Times-

Filmi de var izleyince postu yenileyeceğim efendim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails