30 Ekim 2012

lewis carroll / alice harikalar diyarında...(tüm okuduğum kitapları)



alice harikalar diyarındanın kitabını da,filmlerini de çok seviyorum.gerçi kitap tamamen iluminati,filmleri ise subliminal mesajlarla dolu olsa da ee napiim seviyorum.sanırım buna bilinçli tüketicilik diyorlar :P
elimde hem satın aldığım ve hemde internetten indirdiğim kitapları mevcut ama ben orjinalini istiyorum.şöyle kalın olanından tabi varsa.bendekiler incecik kitaplar.ve kapak tasarımları çok kötü.
size bu kitabın  bir kaç tane kapak tasarımını göstereceğim.bir de benim elimde bulunanları göstereceğim.
bunlar bizde olmayanlar maalesef ki :/


 alice harikalar diyarında  (bütün filmleri) için  buraya tık tık



hikayenin en sevdiğim bölümü



bir kaç tane de hoş alice konseptli tasarım göstermek istiyorum.
bu çantalara bayıldım.benim gibi hem kitap,hem çanta,hem de alice delisine bu yapılmamalıydı :))




vikipedi
Alis Harikalar Diyarında (İngilizce orijinal ismi Alice's Adventures in Wonderland), Lewis Carroll mahlasını kullanan Charles Lutwidge Dodgson tarafından 1865 yılında yazılan, John Tenniel tarafından resimlendirilmiş kurgu romandır.
Roman, Alis adında bir kız çocuğunun, bir tavşan deliğinden geçerek girdiği fantastik bir dünyada başından geçen hikayeleri anlatır. Bu hikayeler yoluyla yetişkinlerin dünyasının, saf, temiz bir çocuğun gözünden ne kadar saçma göründüğünü gözler önüne sermektedir.
Alis Harikalar Diyarında, dünya çocuk edebiyatının en tanınmış klasiklerinden birisi olarak kabul edilir. Ancak yalnızca çocuklara değil, yetişkinlere de hitap eden fantezi, roman, oyun ya da epik şiir olarak de değerlendirilmiştir. Viktorya döneminin politik ve dini çekişmelerini hicveden bir alegori, bir sembolizm olarak da görülmüştür.[1]
Bir matematikçi olan ve çalıştığı okulun dekanı Henry Lidell ile arkadaş olan Dodgson’un, 1862’de bir piknikte Henry Lidell’in kızı Alice’e anlattığı öyküyü küçük kızın ısrarı üzerine kaleme aldığı ve eserin böylece ortaya çıktığı düşünülür.[1] Ancak yazar, "küçük eroin" diye adlandırdığı ilham kaynağının gerçek bir çocuk olduğunu ısrarla reddetmiştir.[2] Öykü, 1865’te kitap olarak yayımlandı olağanüstü başarı kazandı. Yazar, Kraliçe Viktorya’nın takdirini kazanan ve kendisini üne kavuşturan bu eserin devamı olarak 1872’de Aynanın İçinden adlı romanı yazmıştır.
Türkçe’de otuzdan fazla değişik baskısı bulunur

Uyarlamaları

Alis Harikalar Ülkesinde, 1903’te Cecil Hepworth tarafından sessiz film olarak çekilmiştir. Bu, eserin ilk film uyarlamasıdır. 1910, 1915,1931, 1933, 1949, 1951 (Disney filmi), 1966 (animasyon), 1985,1988, 1995, 1999, 2005 (hint filmi), 2010 (yönetmen Tim Burton) yıllarında yapılmış film uyarlamaları vardır.
2007 yılında Koreli besteci Unsuk Chin, Alis Harikalar Diyarında ve Aynanın İçinden romanlarından uyarlanan liberettoyu opera olarak bestelemiş ve eser ilk defa Münih Opera Festivali’nde seslendirilmiştir.
Üç perdelik bale olarak uyarlanmış, Ulusal Kanada Balesi tarafından ilk gösterimi 28 Şubat 2011’de gerçekleştirilmiştir.

ahanda bu da bende bulunan kitaplar ve o vasat ötesi kitap kapağı tasarımları :/
 hiç mi nette dolaşıp nasıl tasarımlar var diye  bir bakınmıyorlar acaba? :/
iki kitabın kapak tasarımı da çok kötü :/


bu kitapta alice harikalar diyarında ve alice aynadan içeri bir arada.ben bu kitabı beğendim.çok daha sürükleyici bir dili vardı.tabi ki üsteki resimden bahsediyorum :)

kitaptan alıntı
....ama ortaya konmuş olan parmak biçimi işaretlerin ikisi de aynı yönü gösteriyordu bu tabelalardan birinin üstünde tıpkısının evine gider yazılıydı.diğerindeyse aynısının evine gider sözleri vardı..


gelelim kitaba;alice harikalar diyarında'nın konusunu bilmeyen yoktur.alice bir gün gittiği piknikte uykuya dalar ve beyaz bir tavşan görür.tavşanı takip ederken bir delikten aşağı düşer,böylelikle harikalar diyarına gitmiş olur.burası aklın alamayacağı kadar farklı bir yerdir.
uzun uzun anlatmadım zaten biliyorsunuz diye :))
yoksa süslü püslü anlatırdım :))

kitaptan en sevdiğim pasajlar :
alice :
şimdilik iyi gidiyoruz..diye düşündü ve yüksek sesle devam etti  bana lütfen ne tarafa gitmem gerektiğini söyleyebilir misiniz ?
-bu nereye gitmek istediğine göre değişir.
nereye olursa...
-öyleyse hangi yoldan giderseniz gidin..
bir yere varabileceksem...
-eğer gerektiği kadar yürürsen tabi ki bir yere varırsın.

...bu senin elinde olan bir şey değil ki.burada hepimiz deliyiz.ben de deliyim,sen de delisin..

alice :
tebessüm etmeyen çok kedi görmüştüm.ama kedisiz tebessüm !...hiç ömrümde böyle garip şey görmedim.

şapkacı :
eğer vakti benim kadar iyi bilseydin,böyle israf etmekten bahsetmezdin.vakit,mart tavşanıdır.

alice harikalar diyarında ve aynadn içeri
ithaki yayınları

Bilenler bilir(ki o bilenler benim için çok özel insanlardır)tam bir Alice harikalar diyarında fanatiğiyimdir.Benim hayranlığım adeta pissiikoppatlık derecesindedir.😁Blogum tasarımı Alice'lidir,blogda onlarca Alice yazısı vardır,1930'lu yıllardan kelli yapılmış tüm filmlerini izledim.(bu arada porno versiyonuda varmış,yedi sekiz yıl önce tüm filmleri yıl yıl indirip arşivleyeceğim diye az kalsın bu filmide indiriyordum🙈Nasıl olsuysa fark ettim,Allah o an kalp gözümü açtı🙃filmin yarısı inmişken fark ettim,sildim,kurtuldum.
Hala hayıflanırım ya indirip kontrol etmeden kızıma açıp izletseydim diye.🙈Şükür vukuatsız atlattık.Neyse bu da böyle çılgın bir Alice hatırasıydı.😁)Bu Alice arşivciliği tutkusuyla tüm yayınevlerinin kitabını alıyorum.İthaki tabi ki es geçilmeyecek bir versiyondu.Çevirmenin hazırladığı ön söz muhteşemdi.Kitapta Harikalar Diyarı ve Aynadan İçeri olarak iki kitaptan oluşuyor.
lice yorumuna dair her şeyi blogumda bulabilirsiniz,Alice hayranıysanız kaçırmayın derim nacizane.😶Bir Viktoria dönemi taşlaması olan,ikinci bölümü daha çok mantık irdelemelerinden oluşan,aslında büyüklere hitap eden bu fantastik öyküyü kaçırmayın derim.Amma seveni ne kadar çoksa nefret edeni o denli çoktur.Ben kısaca Alice kafası güzeldir(ki tam benlik kafadır😁) deyip huzurdan ayrılırım.🙋‍♀️ 


arka kapak:

Alice Harikalar Diyarında ve Aynadan İçeri kitapları yediden yetmişe herkese hitap ediyor. İçindeki hayal gücü ve saçmalıklarıyla günümüzün gerçekçi çocuklarına biraz yabancı gelse de, Alice'in kendini içinde bulduğu bu düşsel dünya ve karşılaştığı tuhaf yaratıklar yine de onların dikkatinden kaçmayacaktır. Yetişkinler içinse, bu hikâyeler, kullanılan sözcüklerdeki ses, biçim, anlam çağrışımları ve okurun hayal gücüyle, her dönemde yeniden yazılacak ve farklı farklı yorumlar kazanacak kara mizah eserleridir.
Bu iki hikâyede de Alice'in harika düşler dünyası, bütün deliliği, saçmalığı, şaşırtıcılığı, sorumsuzluğu, soğukluğu ve zalimliği ile yetişkinlerin dünyasının ironik bir yansımasından öte bir şey değildir. Carroll, yetişkinlerin dünyasının berrak, lekelenmemiş bir çocuk için ne kadar saçma göründüğünü gösterir.

harikalar diyarında kalın....



Şimdiye kadar okuduğum Alice'ler içinde (ki elime geçen her yayını okuyorum,en sevdiklerimi de alıyorum)çevirisini en çok beğendiğim İş Bankası yayınları oldu.Bir yandan İngilizce'sini de çevirip okumaya çalıştığım için elimde ki İngilizce metne en sadık kalanda İş Bankası yayınlarıydı.
Benim en sevdiğim hikayedir.İlk siyah-beyaz,sessiz filminden tutunda 2016 yapımına kadar tüm filmlerini,sahne tiyatro,bale,çizgi
film uyarlamslarını izledim.
Bloguma bakarsanız
#aliceinwonderland'li etikete pek çok ilgili yazı okuyabilirsiniz.Alice'de Mutlu
Prens ya da Küçük Prens gibi büyüklere masal,bence kesinlikle çocuk kitabı değil.
Victoria dönemi İngilteresi'nin masalsı bir hicvi.Içinde matematikten mantığa 
felsefeden görgü kurallarına kadar herşey var.Felsefe deyince bu son okumamda özellikle altını çizerek dikkatle okudum ki dil felsefesi ağırlıklı.Kitap hakkında ki yorum,düşünce ve hislerim ne yazık ki buraya sığacak gibi değil.Ayrıntılı yorumu bloga yazacağım çünkü bu konuyla ilgili konuşmaya,yazmaya doyamıyorum.Içinde zihin kontrolünden tutunda ilimunatik şeylerin bulunduğu😀,Carroll hakkında ağır ithamların olduğu daha bir çok dedikoduya sahip bu kitap tam 150 yaşında ve hala daha tam olarak şunu söylüyor denilemeyecek bir içeriğe sahip.
Her okumamda ayrı keyif aldığım,
nette her türlü yazısına ulaşmaya çalışıp en beğendiklerimi kendim için bloguma arşivlediğim,ki blog tasarımıma da imza atmış bir konsept,Tim Burton yorumuyla
tam bir hayal kırıklığına uğradığım,
en beğendiğim versiyonunun 1999 yapımı filmi olduğu,dekorasyon konusunda bile ilham aldığım,elime geçen her türlü 
materyalini toplayıp koloksiyonerliğini yapmaya çalıştığım ve ah Alice kafası ne de güzeldir dediğim😂 enn sevdiğim hikaye.Daha ne diyim a ne diyim😂
Kaptan çıldırdı.😂😂😂

Alice Harikalar Diyarında, yazıldığı tarihten bu yana geçen yüz elli yılı aşkın süre boyunca, edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğini hep korudu. Hem çocuk hem de yetişkin edebiyatında önemli bir yere sahip olan bu kitap, hayal gücü zenginliğiyle küçük okurlara büyülü bir dünya sunarken, yetişkinler için bu büyüsünü içerdiği sembollerin anlam derinliğiyle gösterdi. Adının edebiyat tarihine altın harflerle yazılmasına yol açan eserleri kadar, matematikçi ve mantıkçı kimliğiyle de tanınan Lewis Carroll’un Alice Harikalar Diyarında kurgusu, metne serpiştirilmiş bilmecelerle okuru da kitabın bir kahramanı kılar. Alice Harikalar Diyarında hem çocuklar hem de macera dolu naif çocukluğunu özleyen ve yıllara meydan okuyan bir mantık labirentinde kendine sorular sormaktan çekinmeyecek okurlar için Modern Klasikler Dizisi’nde yerini alıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


Tavşan deliğinden düştükten hemen sonra.🐇🐇🐇
Arkadya Yayınlarının çevirisi çok güzeldi çok beğendim.
Bu kitabı her okuduğumda ilk kez okuyormuşum gibi hissediyorum.Yalnız her kitapta hikaye aynı olsa da şiirler çok farklı.🤔
Neyse Beyaz tavşanı takip etmey unutmayın.😉

ARKA KAPAK:

Arkadya Yayınları’ndan Türkiye’de bir ilk! Çocukluğumuzdan bu yana severek takip ettiğimiz karakterler, yetişkinler için genişletilmiş versiyonlarıyla Büyüklere Masallar dizisinde sizlerle. “Ah benim kulaklarım, vah benim bıyıklarım… Eyvah, geç kaldım!” Beyaz Tavşan’ı takip edip, Alice’le beraber tavşan deliğinden aşağı düşmeye hazır mısınız? Tüm zamanların en unutulmaz hikâyesi Alice Harikalar Diyarında, sizi Harikalar Diyarı’nın o büyülü dünyasına davet ediyor. Şapkacı ve Mart Tavşanı ile çay içip, Gülkedisi ile sohbet ederken, bir kez daha bu garip diyarda her şeyin mümkün olduğuna şahit olacaksınız.



Bütün ritüelleri tamamlamış gördüm kendimi.😉
150 yıllık bu fantastik hikaye benim gibi meniekleri peşinden sürüklemeye devam ediyor.😍🙆‍♀️🙆‍♀️🙅‍♀️🙅‍♀️#yasonyayinlari'nın harika olmasa da güzel çevirisiyle son birkaç saatimi keyifle geçirdim.
Hikayeyi herkes bilir"Fallow the wihite rabbit.😉"




alice harikalar diyarında


en ama en sevdiğim kitap.hakkında çok şeyler yazılır çizilir,söylenir ama ben çok lakırtı yapamayacağım zira blog takipçileri ne de çok hayranı olduğumu bilirler.

#aliceharikalardiyarinda sonunda bitti.Bitmesin diye bi kırtik bi kırtik okudum ben bu kitabı.😶

Her ne kadar #çocukklasikleri arasında geçse de tıpkı #kücükprens'te olduğu gibi büyükler için yazılmış olduğubu düşündüğüm bir kitap.#yakamozyayinlari'nın da çevirisi çok güzel olmuş.
Yazar #lewiscarrol bir matematik profu ve mantıkçı.Zaten kitap boyunca #alice ile birlikte pek çok mantık problemine maruz kalıyorsunuz.Ayrıca pek çok #felsefi problem de kitap boyunca sizi takip ediyor;Ben kimim?,Algı bedir?...şeklinde.
Yazarın Alice harikalar diyarında sendromu hastası olduğu söyleniyor ki bence de olasılığı oldukça yüksek.
Benim çocukluğumdan beri en ama en çok sevdiğim bir numaralı kitabıdır kendisi.Üzerine çok laf edilebilir ben sadece hayranlığımı belirteceğim zira felsefi okuması ,iluminatik,feminist,mantıki,masonik...daha pek çok türden okuması yapılmış bir kitap.

harikalar diyarında kalmanız dileğiyle...


alice aynadan içeri


Bu kez aynanin icine daha da garip daha da absürd bir dünyaya gidiyoruz.
Çocukluğumdan beri enn sevdiğim hikaye bilmeyen kalmamıştir herhalde.

"Alice Harikalar Diyarında"nın kaleme alınmasıyla birlikte Beyaz Tavşan'ın peşine düşen Alice'in maceraları, bir çocuk kitabı olmaktan çıkıp 7'den 70'e herkesin severek okuduğu bir kitap hâline gelmiştir.

Yakamoz Yayıncılık olarak, bu serüveni kesintiye uğramadan tamamlayabilmeniz için iki kitabı bir araya getirdik.

"Alice Harikalar Diyarında" ile başlayan macera, "Aynanın İçinde" sayfalarında devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)

alice ölüler diyarında



İtiraf etmeliyim ki bende böyle bir kitap yazmak istiyordum.....
#aliceolulerdiyarinda bitti.Beklentim çok yüksek değildi ama çılgın bir #aliceharikalardiyarinda fanı olarak bu seriyi okumalıydım.Kitap bir #distopya.Olaular Hindistan'da ama bilinmeyen bir zamanda geçiyor.Biraz #aclikoyunlari biraz da #labirentserisi'den izler taşıyor.
Çok keyifli bir kitap olmasa da #alice'nin halka yaptığı kınuşma etkileyiciydi.Doğrusu önerebikeceğim bir kitap değil,meraklısına hitap ediyor çünkünüm.🙃


arka kapak:

Uygarlığın sona erdiği Dünya'da, Ölüler Diyarı diye anılan verimsiz topraklarda hayatta kalmaya çalışan insanların başında bir başka ölümcül tehdit vardı; mutasyona uğramış insanlardan oluşmuş Isırıcılar ordusu...
On beş yaşındaki Alice'in tüm yaşamı, bu her yönüyle hastalıklı topraklarda geçmiş, eğitiminin tamamı Isırıcılar'a karşı hayatta kalabilmek için silah ve bıçakların en iyi nasıl kullanılacağından oluşmuştu.
Nöbet tuttuğu bir gün 'Tavşan Kulaklı Isırıcı'nın aniden arazide yok oluşuna şahit olur. Isırıcı'nın peşinden gittiğinde ise onun kaybolduğu deliğe düşer.
Alice burada kendi yaşamını ve Ölüler Diyarı'nda yaşayan tüm insanların kaderini sonsuza dek değiştirecek bir maceranın içine sürüklenir.


alice öldüren aynanın içinden


alice harikalar diyarında fanı olarak okumam gereken bir kitaptı bende okudum ama hiç sevmedim.

Serinin bu ikinci kitabında kahramanımız Alice kurduğu yeni şehirde hiç görmediği eski uygarlıkta ki mevcut sistemi oluşturmaya calışıyor. Yarı ısırıcı yarı insan olan Alice kendi iç dünyasında bir takım çelişkiler yaşamaktadır. Isırıcılarla insanları birbirinden ayırıp her iki tarafa da farklı bir yaşam sunmuştur. Fakat çin yenilgiyi kabul etmeyerek kendi ısırıcı ordusunu oluşturarak insanlara saldırmaya başlayıp Alice’in ısırıcılarıyla insanların yeniden savaşması için uğraşmaktadır. Bakalım Alice bu oyunu çözebilecek mi?

iyi okumalar...



alice harikalar diyarında 


enn sevdiğim hikaye ve en sevdiğim kitap.
hikayeyi zaten herkes biliyordur.alice beyaz bir aceleci tavşan görür ve arkasından koştururken tavşan deliğinden aşağı düşer ve bambaşka bir dünyaya adım atmış olur.
sürrealizmin doruklarında bir kitap.alice harikalar diyarında ve felsefe kitabını okumadan önce hatırlamak babında yeniden okuduğum bir kitaptı.

“Bir kitap ne işe yarar ki," diye düşündü Alice, "eğer içinde resim veya konuşma yoksa?" 
Genç okuyucularımızı geniş ve derin bir tavşan deliğinden içeri atlamaya davet ediyoruz! Tavşan deliğinden acayip bir dünyaya düşen Alice ile birlikte, Beyaz Tavşan, Kalpler Kraliçesi, Taklitçi Kaplumbağa ve Cheshire kedisi gibi renkli ve unutulmaz karakterlerle tanışacak ve akılalmaz maceralar yaşayacaksınız. 
Her ânın “ilginç, daha ilginç” hale geldiği bu öyküde, bakalım Alice evine geri dönebilecek mi? 
Lewis Carroll’ın yüz elli yıllık klasik öyküsünü, yazarın esinlendiği Alice tiplemesini yansıtan Ali Benice''nin yepyeni çizimleri ile sunuyoruz.

alice aynanın içinden


lewis caroll bu kez ilkinden daha da tuhaf bir diyara götürüyor bizi.
hamti damti'ler,beyaz ve kırmızı kraliçeler,trenle yolculuk yapan keçiler daha neler ve kimler.
gerçek dünyada ki tüm algıladıklarımızı sorgulatan ve üzerine tekrar düşünmeyi sağlayan bir kitap.
neyin hangi amaçla yazıldığını anlamak için alice harikalar diyarında ve felsefe kitabı sayesinde başarsam da ,yazısı için burayatıklayınız, en az harikalar diyarında kadar sevdim bu kitabı.
ve mayısta vizyona girecek filmi için de son derece heyecanlıyım ayrıca.

Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carroll 


“Bir kitap ne işe yarar ki," diye düşündü Alice, "eğer içinde resim veya konuşma yoksa?" 

Genç okuyucularımızı geniş ve derin bir tavşan deliğinden
 içeri atlamaya davet ediyoruz! Tavşan deliğinden acayip bir
 dünyaya düşen Alice ile birlikte, Beyaz Tavşan, Kalpler Kraliçesi, 
Taklitçi Kaplumbağa ve Cheshire kedisi gibi renkli ve unutulmaz karakterlerle tanışacak
 ve akılalmaz maceralar yaşayacaksınız. 
Her ânın “ilginç, daha ilginç” hale geldiği bu öyküde, bakalım
 Alice evine geri dönebilecek mi? 
Lewis Carroll’ın yüz elli yıllık klasik öyküsünü, 
yazarın esinlendiği Alice tiplemesini yansıtan Ali Benice''nin yepyeni çizimleri ile sunuyoruz.



alice harikalar diyarında tuhaf daha da tuhaf


 hobbit ve felsefe kitabından (yazısı için buraya tıklayınız )
 çok daha güzel bir kitaptı.
alice harikalar diyarında kitabında geçen tüm metaforları 
felsefi bir açıdan ele alan,akıcı bir dile sahip bir kitap.
ba-yıl-dım.
alice harikalar diyarımnda kitabına,filmlerine 
hayransanız muhakkak okumanızı tavsiye ederim.
kitapta geçen sürrealist hatta saçma ve absürt görünen 
tüm ayrıntılar mantıklı bir zemine oturuyor.
kısacası tavsiye ediyorum efendim.


Kendini beğenmiş 7,5 yaşında ki Alice koşuşturan,aceleci bir tavşanın peşinden giderkenee tavşan deliğinden düşerek mantık sınırlarının zorlandığı absürt bir diyarda maceralara dalar.Peki tüm hikaye bu çok bilmiş kızın saçma sapan çocuk masalından mı ibarettir? #aliceharikalardiyarında kitabına çok farrklı bir açıdan baktıracak bu derin felsefi kitabı yeniden okumaktan mutluluk duydum efendim.Bu kitap okuyucuları kesinlikle Harikalar Diyarı ve Aynadan İçeri kitaplarını okumuş varsayarak hazırlanmış ve bu kadar ağır felsefe içermesi de bence şaşırtıcı,lk okuduğumda bu sürprizi beklemiyordum doğrusu ama felsefeye doyuran bir kitap.Şu uyarıyı da hemen yapayım her iki çocuk kılasiğini okumadıysanız ve felsefede birkaç level atlamadıysanız bu kitap kesinlikle sizin için değil.Her iki hikayede geçen adeta tüm metaforları çok farklı felsefi açıdan incelemiş kitap.Kant gözüyle bilinç nedir derken,Nietszche gözüyle ahlak istencini okurken buluyorsunuz kendinizi.David Hume'n felsefi eleştirisinin sedalarındayken bir bakmışsınız Quine'nin matık sorgulamalarıyla uğraşıyorsunuz.
Kitaba (Alice)hiç bakmadınız felsefi yönden bakıp aslında göründüğünden çok daha felsefi,mantıki ve matematiksel derinliğe sahip olduğunu düşünüyorsunuz.Bu kitap en sevdiğim kitabın Alice'in felsefi bir sorgulaması dönüp dönüp okunacak ve her okumada Alice'in "rabit hole"macerasını daha sevdirecek ve daha fazla felsefi seda arattıracak bir kitap.Alice Harikalar Diyarında macerasını ne kadar çok seviyorsam satır satır işaretleyerek okuduğum bu kitabı da bi o kadar çok sevdim.
yalnız kitap çok kalitesiz hazırlanmış.sayfaları çok kalitesiz ve tasarruf edilsin diye minnacık puntoyla basılmıştı.resmen insanın okuma zevkine limon sıkıyo bu tarz basımlar.200 sayfalık kitabı ne var250 bilemedim 300 sayfa bassan da millette rahat rahat tadına çıkara çıkara okusa.ha nolurduuuu :)
çok kınadım nota bena yayınevini.böyle bir kitabın çevirisiyle zaten büyük bir amme hizmeti yapıyorsun bari kocaman kocaman da basta kitabı hayrın ikiye katlansın.:))



Çekici bir teklif gibi duruyor… Lakin derinlerde karşılaşacaklarınızın Alice'nin masalsı kahramanlarına benzeyeceği konusunda kimi şüphelerimiz var. Ve bu yolculukta sevimli beyaz bir tavşanın sizin tek eşlikçiniz olmayacağına şimdiden kesin gözüyle bakabilirsiniz. Ayrıca bir eşlikçi size ne kadar yardım edebilir? Yolda rastladığınız nargile içen mavi tırtıllarla, domuza dönüşen bebeklerle, başları kaybolduktan sonra bile gülüşleri havada asılı kalan kedilerle ve zaman ile konuşan çılgın bir şapkacıyla, siz, bizzat kendiniz karşılaşmadığınızda,yani onları size hep bir başkası tanıtıyorsa, onlarla gerçek bir karşılaşma yaşadığınızı düşünebilir misiniz? Peki ya bilgece konuşan kediler ve yol gösteren gizemli tavşanların şimdi ve burada gündelik deneyimlerinizi kuşatan, insanlar da dâhil, tüm varolanlardan daha tuhaf mı olduğunu düşünüyorsunuz?

Şimdi bu soruları bir kez de Kadın olarak düşünün. Sorularınız misliyle çoğalacak ve cevaplarınız dehşetengiz biçimde farklılaşacaktır. Alice Harikalar Diyarında ve Felsefe, Tuhaf daha da Tuhaf işte bu sorularınızın çoğalması için titizce hazırlanmış bir çalışma. İddialı olacak ama belki de alanının en iyisi…

Charles Lutwidge Dodgson'un, namı diğer Lewis Caroll'un 1865 yılında yazılan Alice Harikalar Diyarında'sı 150 yıldır bir masal anlatıyor. Ve her masal gibi tekrar tekrar yazılmaya müsait; ama bu yeniden-üretim şimdilerde sadece bir kurgu değil. Kadınlar artık öykülerini sokakta ve mücadele içinde yazıyor. 
(Tanıtım Bülteninden)



Alice'yi niye bu kadar sevdiğimi bilmiyorum ama insanı sürrealizmin doruklarında dolandiran bir kitap.Ister illuminatik çözumlemeleri olsun ister masonik ister felsefik isterse de mantıksal her halükarda hayat felsefemi olusturan ve ilk okudugum gunden bugune dek benim için zirveden inmeyen inmesi de mümkun olmayan bir kitap.😍


alice  harikalar diyarında 


#aliceharikalardiyarinda hayranlığımı sağır sultan bile biliyor artık.O yüzden bu çizgi romanı görür görmez aldım Migros'tan ki zaten listemseydi.Ama hiç sevmedim çizimler çok iç karartıcı,karanlık ve kötüydü.:/
Sadece okumuş ve elde etmiş olmanın sevinci içindeyim.🙃


Tim Burton'nun #aliceharikalardiyarında filminin çizim ve tasarım aşamalarından oluşuyor kitap.Önce çizgi romanla başlıyor sınra da tasarım aşamalarına yer veriliyor.Benim gibi fanlara yönelik bir kitap.Ben sevöiş ve beğenmiştim.


arka kapa



Tavşan deliğinden bir kez daha düşmeye ne dersiniz?
Lewis Carroll’un klasik eseri, 2010 yılında Tim Burton’ın sıra dışı sinema anlayışıyla bir kez daha karşımıza çıkmıştı. Bu özel çizgi roman çalışmasında yazar Alessandro Ferrari, çizgi roman sanatçıları Massimiliano Narciso ve Marieke Ferrari ile birlikte Alis’in eşsiz hikayesini yepyeni bir formata taşıyor. Kitabın sonunda sizi bekleyen, çizgi roman formatı için bir belgesel niteliği taşıyan bölüm, eskizlerden sayfa hazırlığına, karakter yaratımından renklendirme tekniklerine kadar bir çizgi roman hazırlanırken geçilen aşamaları tek tek gözler önüne seriyor. Alis’in hikayesinin Tim Burton yorumuna bambaşka bir boyut kazandıran bu çizgi roman, kaçırılmaması gereken bir koleksiyon ürünü. Çılgın Şapkacı’yı kızdırmak istemiyorsanız, çay partisine daha fazla geç kalmayın...

Alice Harikalar Diyarında 


Alice Harikalar Diyarında,Lewis Carroll...
Ne çılgın bir Aliceci olduğumu bilenler bilir o bilenler ne güzellerdir.😘Alice ile ilgili dört başı mamur yorumlarım profilimde var bakabilirsiniz.Ben @bordosiyahyayin 'ın harika ve çok eğlenceli çevirisinden bahsetmek istiyorum hikayenin içine gerçekten tavşan deliğinden düşercesine düşüyorsunuz.☺️Klasikleri bu yayından okumayı çok severim ve Alice bir de burdan okuyun derim.Aa az önce gecen pembe gözlü beyaz tavşanı gördünüz mü? Ben gördüm.😉🎩🎩🎩♥️♥️♥️
He bu arada Alice her yayınevi çevirisinden okuduğum doğrudur.😂

📚

Evde keyfim ne kadar da yerindeydi... Bütün günümü büyüyüp küçülmekle geçirmiyordum, bana emir veren bir fare ya da tavşan yoktu... Şu yuvaya girdiğim için öyle pişmanım ki!


harkülade bir çalışma


bir alice çılğınlığı daha



Ünlü İngiliz yazar, matematikçi, mantıkçı, papaz ve fotoğrafçıdır.

Carroll'ın en ünlü eserleri; Alice's Adventures in Wonderland ("Alice Harikalar Diyarında") ve onun devamı olan Through the Looking-Glass ("Aynanın İçinden") adlı kitapları ve "The Hunting of the Snark" ve "Jabberwocky" adlı şiirleridir.

Kelime oyunları, mantık ve fantazideki başarısı küçük çocuklardan, edebi açıdan seçkin kişilere kadar birçok insanı eğlendirmiştir. Ancak bunun ötesinde, eserleri modern kültüre iyicene yerleşmiştir. Birçok sanatçıyı, direkt olarak etkilemiştir.

Kuzey Amerika, Japonya, İngiltere ve Yeni Zellanda başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde, sadece Carroll'ın eserlerinin zevkle okunması ve daha da yaygınlaştırılmasına adanmış kuruluşlar vardır.

Carroll'ın hayatı hakkında birçok spekülasyon yaratılmıştır. Örneğin; elde sabit delil olmamasına rağmen küçük çocuklara karşı zaafı olduğu (ki bunu Lewis'in fotoğrafçılık merakı dahilinde çıplak, yarı çıplak çocuk resimleri çekmesinden, ve romandaki Alice başkarakterin çalıştığı okulun müdürünün aynı isimdeki ortanca kızı olmasına bağlayanlar vardır)

Ayrıca Lewis'in o döneme ait afyon içerikli bir ağrı kesici olan Laudanum'un normalin üstünde dozda alındığı zaman yarattığı halusinojen etkiler sayesinde bu kadar fantastik ve yüksek hayal 
gücü içeren eserler verebildiği, hatta bu varsayımların 1960'lardan itibaren psychedelic rock yapan gruplardan Jefferson Airplane'in solisti Grace Slick'in yazıp seslendirdiği ve diğer bir grup olan The Great Society tarafından da seslendirilen White Rabbit parçasında da öne sürüldüğü görülmüştür.

Related Posts with Thumbnails