29 Ekim 2013

sevgili abdülhamit han,şebnem pişkin.

geldik yine bir elazığ'dan aldığım ve okuyup bitirdiğim kitap postuna daha :)
final sınavları,elazığ ziyaretinde en büyük müdavimlerinden biri olarak batı kitap'tan aldığım sevgili abdülhamit han kitabı en nihayetinde bitti.
türk kadın yazarları okumayı sevmediğimi artık biliyorsunuz.bu kitabı da sırf adı yüzünden almıştım.çünkü 2.abdülhamit en sevdiğim osmanlı padişahı,adına yazılmış bulduğum tüm kitaplarını okuyorum.
eğer yazarın başka kitabına denk gelseydim bir de roman olduğunu bilseydim delice ön yargılarımdan dolayı
kesinlikle almaz,kitabın yanından yürür giderdim.ama kadre ağlarını ördü ve bana bu kitabı aldırdı :) arkasından hayran bıraktırdı :)
amma ve lakin hala bazı popüler ve zoraki pof poflanan isimlere olan antipatim geçmiş değil.
neyse kitaba dönecek olursak,elazığ'dan beşi yabancı,biri türk olmak üzere altı kadın yazarın kitabını almış ve beşinden nefret etmiştim :) bu yüzden bu kitabı,adından dolayı,en sona bırakmıştım.iyi ki de öyle yapmışım.yoksa ilk bu kitabı okusaydım diğer kitaplar için çok ümitlenecek,okuduğumda da büyük bir hayal kırklığına uğrayacaktım.şimdi tam tersi oldu.diğer beş kitaptan nefret ettim asla para verip yazarların diğer kitaplarını almam :) ama en sona bıraktığım bu kitap beni düştüğüm karanlık hayal kırıklığı kuyusundan aydınlığa çıkarmış gibi oldu :) diğer kitapların sıkıcılığını unuturdu ve beni yepyeni ve okunası bir yazarla tanıştırdı :)
bu da sanırım abdülhamit'in hikmeti...


olaylar 2.abdülhamit zamanında geçiyor.her açıdan abdülhamit dönemine objektif olarak bakıyorsunuz.abdülhamit'in muhalifleri,abdülhamit'in yanlıları,abdülhamit'in kendisi...
yaşanan aşklar,ihanetler,hayal kırıklıkları,o döneme imzasını vuran ve 
bu günkü kaderimizi şekillendiren olaylar.
kitabı hiç sıkılmadan,tek bir satırını bile atlamadan büyük bir keyifle okudum.
yazarın dili çok sade,anlaşılır ve sıcak.
kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
yazarla ve kitabıyla tanışmama vesile olan elazığ'a ayrıca teşekkür ediyorum :)
güzel elazığ,sen nelere kadirsin :)


Sevgili Abdülhamit Han, bir yanda memleketin çalkantılı siyasi yaşamını, yiğit erkeklerini, narin kadınlarını, yaşanan sâfiyane aşkları ve İstanbul'un dillere destan güzelliğini anlatırken, bir yandan da tarihin en tartışmalı hükümdarı Sultan II. Abdülhamit Han'ı tarafsız bir bakışla okuyucuya sunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)

final sınavları hatırası :)


kitptan pasajlar :
turatekin'in türkan'a söylediği aşk sözleri :
sen benim karımsın,her şeyimsin.seni çok seviyorum.
( duygu yoksunu yada ifade yoksunu erkeklerden çıkabilecek en samimi aşk sözlerine bakın hele :) ne kadar sıradan,basit,itici )

bir de türkan'ın sözlerine bakalım :
nasıl ki mumun varlık nedeni yanmaksa,benim varlık sebebim de sen oldun,turatekin.
( işte bir kadının yüreğinden dökülebilecek sözler.ama biz kadınların en büyük hatası sanırım sevdiğimiz erkekleri hayatlarımızın merkezi haline getirmek )

türkan'ın dadısının türkan'a aşk tavsiyeleri :
türkan'nın hisleri benim hislerime ne kadar da benziyor..
kadın olunca kader aynı mı oluyor ? 


deli mi yoksa veli mi olduğu bilemeyen melami'den hayat dersleri :
seni anlamayanı kendine muhatap yapman sana ızdırap olarak yeter.kalbi bağ kuramayanlar birbirlerini anlayamazlar.anlaşılmak için senin sevmen yeterlidir ama hata yapıp bugün anlaşılmayı bekleme,çünkü bu yüz yıllar alabilir.

turatekin'in babasından inciler :
her şeyin hak'tan geldiğini bilinceüzülmeye imkan kalır mı ?

Allah hep lütfeder.kahır gibi görünmesi bizim bakışımızın kötülüğündendir.mevlana der ki,gök yüzü ağlamayınca çimenler gülmezmiş.ızdırapta nice nimetler gizlidir oğlum,bil ki Allah sana ızdırap vermişse nimette yakındır.

türkan'dan :
ben neden tüm kalbimle sevdiğim erkek tarafından sevilmiyorum fatma,neden sevdiğim gibi sevilmiyorum.
(bu kız yine benim gibi sitemlere gark olmuş :) )

fatma'dan
sevgi ve bağlılık iki uçludur canım arkadaşım.bir ucu mutlaka sevilendedir.seviyorsan,bil ki seviliyorsundur,inan bana.
( fatma'nın ağzına sağlık :) bu konuşma elazığ'da mariya'cığımla yaptığımız konuşmayı hatırlattı bana.mariya bana şöyle demişti : sen zannediyor musun ki tam da şu an o da seni düşünmüyor ? bil ki canım arkadaşım aklından hiç çıkmıyorsundur. arkadaşlar bazen bizim hayatımız da üçüncü göz olabiliyorlar,bizimm fark edemediklerimizi fark edebiliyorlar.işte böyle kadınlar ister roman kahramanı olsun ister gerçek hayatın kahramanları hisler ve sözler hep aynı. )

bu nasıl bir aşktı böyle ? bir kıvılcım gibi gönlünde tutuşmuş,alevlenmiş ve sevdiği adamı yitirdikten sonra içinde daha da büyümüştü.öyle bir aşktı ki bu,bazen ateş olup canını yakıyordu,bazen deniz olup boğuyordu genç kadını.ama bir türlü yok olup gitmek bilmiyordu.

bazen birkaç saniyelik zaman dilimi insana bir ömür gibi gelir,bazense bir ömür birkaç saniyeymiş gibi geçer gider.

belki de kaderin bir bildiği vardır.

kadere iman eden kaderden kurtulur derlerdi.

abdülhamit han'dan :
düşman vardır,fakat dost yoktur.!salip,her zaman müttefik bulabilmekte,fakat hilal her zaman yalnız kalmaktadır.

şebnem pişkin


Şebnem Pişkin 1978′de Sarıkamış’ta doğdu. İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Kadıköy Kız Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Kişisel gelişim türündeki ilk kitabı Bir, 2006 senesinde yayınlandı.  Aynı kitap 2010 yılında genişletilmiş içeriğiyle Bir Damladan Okyanusa adıyla yeniden basıldı. Tasavvuf bilgisini fantastik kurgu ile birleştirerek yazılar yazan Şebnem Pişkin, 2012 senesinde Ölümsüz Öykü Kulübü ve Bu Yayınevi’nin düzenlediği fantastik roman yarışmalarında jüri üyeliği de yaptı. Yazar aynı zamanda Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesidir. Yazarın yayınlanmış kitapları şöyle:
Tuğra (2008), İsrafil’in Aynası (2009), Kırklar Diyarı (2010), Bir Damladan Okyanusa (2010), Efsun (2011), Sevgili Abdülhamit Han (2011), Celâleddin (2012)
okunası bir kitap,okunası bir yazar.tarihte bir yolculuğa çıkarken o dönemim masum aşklarında kendinizi bulacak ve bilinmeyen belki yanlış bilinen tarihi gerçeklerimize şahit olacaksınız.
keyifli okumalar.

9 yorum:

  1. CANIM ARKADAŞIM BENİM :)

    YanıtlaSil
  2. Yeni Adresimiz http://bloglargazetesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Abdülhamit'i seven bir seni gördüm ki ben :) en çok Fatih'i severim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara pğlum olursa adını Abdülhamit koymayı bilem düşünüyordum kii :))) enn sevdiğim hükümdar efenim :)

      Sil
  4. şimdi vizeler malumunuz biraz etkilemiş olabilir beni cevaplarım postlarım o sebepten gecikti , gecikti de ne oldu sanki :(( biraz ağlasam mı ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yav kuzum bişey olduğundan değil merak ettim.Sesi çıkmayan olunca içime korku kaplıyo,hasatalandı mı,yakını mı vefat etti,kendine mi bişey oldu,büyük bir derdi mi var...Malum kuzum sesi çıkmayan bir daha döönmüyo buralara:(
      Senide çok merak ettim.
      Vizeler hiç aklıma gelmediydi,neyse tek derdimiz vize olsun.

      Sil
  5. bu da 2013 müş yuh olsun bana hiç te mi farkına varmadım ama :D tek derdimiz vizeydi ama çok pis bu aöf artık ya , kendisini zaten pek sevmezdim ilişkimiz nefret boyutuna geçmekte hızla , yıllar geçiyor ben daha çok çalışıyorum o daha zor soruyor kardeşim ne güzel çalışıyorum şu emeğimi alsaydım diyemiyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu dönem kayıt yenilemedim,iki okulda çalışırken aöf çok zor oluyor:/seni anlıyorum.Allah kolaylık versin ne de olsa başlanmış iş, bitmiş iştir.Güç seninle olsun :)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails