21 Mayıs 2019

ateş canına yapışsın,sezgin kaymaz...



#atescaninayapissinİlk #sezginkaymaz kitabımdı.Dili akıcı,sade ve güzel ama hikayeyi çok Supernatural (dizi olanından)buldum.😊Yazar hakkında tek kitapla nihayi bir karara varmadım o yüzden tekrar okumak için şans vereceğim bir yazar.
Hikayeye gelince şeytanın Tanrı'yla olan ezeli rekabetinin başlama noktası diyebiliriz.Ilk insan,ilk günah...Yalnız bu hikaye bana çok Tevratvari geldiği gibi çok da sakil olmuş.inandırıcılık,gerçekçilikten çok uzak ve edebi yönü de yok.Supernatural dizisinin bir bölümü gibiydi.😁 Yalnız şeytanı şeytan yapan ayrıntının yine insanda kilit noktası olarak işlenmesi nazar-ı dikkatimden kaçmadı diyebilirim.Bu hikayeye bu kitapla başlayacağınıza Faust'u okuyun ve edebiyata doya doya kanın derim.Ama yazarın dili güzel.


arka kapak:


Bütün sakinlerinin mutlu ve huzurlu yaşadığı Cennet'te, Tanrı ilk insanı yarattı, adına da Âdem dedi. Onu yarattığı toprağa kendi nefesinden üfleyerek can verdi, bu cana hem iyilikten hem şerden, hem riyadan hem sadakatten koydu. Ona güzel olan ne verdiyse, bir o kadar da kötülük ekledi. Sonra Cennet'teki tüm varlıklara dönüp Âdem'e secde etmelerini buyurdu.

Bu buyruğa karşı çıkabilecek kadar kibirli tek bir Cennet varlığı vardı, o da Azazil'di. Âdem gelene kadar Cennet'te kendi özünden bihaber, huzur içinde yaşayan Azazil, "ilk insan"la mücadeleye girecek, yaratılışında var olan ateş canına yapışıp İblis'e dönüşene dek bütün Cennet'e Âdem'den üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacaktı.

Peki ya bir çamur topağından ibaret olan insan, Cennet bahçesinin çiçeği Azazil'in aklına haramı düşürürse ne olacak? İblis mi insanı kandıracak, yoksa insan İblis'i Cennet'ten kovduracak kadar "şeytan" mı olacak?

Sezgin Kaymaz yeni romanı Ateş Canına Yapışsın'da, insanlık tarihinin en eski anlatılarından biri olan "Cennet'ten kovuluş" hikâyesine can veriyor. Hepimizin tanıdığı Cennet'in bildik kahramanları onun kalemiyle yepyeni bir ses kazanıyor.

kitapla kalın...

2 yorum:

  1. valla bişi diyemiyom bu yazar için. iyi bir yazar tabii, ben de bir kitabını okudum ama havasına giremedim yani. karmaşıktı çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka kitaplarını daha okuyucam tek kitapla karar veremicim :)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails