27 Şubat 2014

kitap alışverişi..

 #a101 alış verişinden son alınan kitaplarımız :)


cuma vural,ışık doğudan yükselir
İlk kâğıt fabrikasını kuran; kızamık ve çiçek hastalığını keşfeden; mikrobu ve atomu tanımlayan; ilk göz ve kanser ameliyatını yapan; cüzamın ve veremin tedavisini ilk uygulayan; büyük-küçük kan dolaşımını bulan; trigonometriyi, tanjant, kotanjant ve kosenkantı ilk kullanan; binom formülünü keşfeden; dünyanın çevresini, yıldızların yer ve açıklıklarını ilk ölçen; ilk uçağı, denizaltını yapan; yerçekimini bulan; sesin fiziki açıklamasını yapan; optik temelleri ortaya koyan; saf alkolü elde eden; havan topunu ilk kullanan; ilk kıta seyahatnamesini ve ecza kitabını yazan; ilk dünya haritasını çizen Türk ve Müslüman bilim adamları, âlimleri...

Hakkı teslim edilmemiş ve gözardı edilmiş bir medeniyetin bilinmeyenleri...

bunlarda prensesimin :) 


tuncel altınköprü,korkunç tuzak

İngiltere'de doğup büyüyen bir Türk kızı olan Suzan, hiç görmediği anneannesini bulmak için İstanbul'a gelir. Gelmesiyle de, kendini korkunç bir tuzağın tam ortasında bulur. Dost görünen düşmanın kurduğu bir tuzaktır bu…

Zekâi Sözçakar, yıllar önce annesini ve babasını vurup öldürmek istemiş, bunun suçunu dedesine yüklemiştir. Amaç, İstanbul'un en zengin kuyumcularından biri olan Servet Bey'in varlığını ele geçirmektir.Bir rastlantı sonucu, Suzan'ın yolu Ufaklık ve Gizem'le kesişir.

İşte bu an, müthiş bir serüvenin başlangıcı olur. Bu ikilinin çabalarıyla yirmi yıllık bir sır ortaya çıkar. Suçlular cezalarını bulur. Servet Bey, eski saygınlığına ve servetine kavuşur. Hepsinden önemlisi; dede, anneanne ve torun bir araya gelip aile olur.

Ufaklık ve Gizem, soluklarınızı tutarak okuyacağınız bu benzersiz serüvene sizleri de bekliyor.

piri reis'in hazineleri

Ünlü Türk denizcisi Pirî Reis'in, bugüne kadar hiç bilinmeyen bir haritası bulunur. Yaygın bir söylentiye göre Pirî Reis, gezip dolaştığı denizlerde belirlediği hazine yüklü batıkların yerlerini bu haritada işaretlemiştir. Paha biçilemez değerde, yüzlerce hazineyi gösteren bir haritadır bu. İşte, Pirî Reis'in bu haritası; İstanbul'da açık artırmayla satışa çıkarılır. Uluslararası çetelerin ve gizli örgütlerin hepsi, onun peşine düşerler. Haritaya sahip olabilmek için amansız bir mücadeleye girişirler. Ufaklık'la Gizem de, hiç ummadıkları bir anda, kendilerini bu çekişmenin tam ortasında buluverirler. Soluk soluğa okuyacağınız bu serüvende, siz de Pirî Reis'in haritasını çetelerin elinden kurtarmak; beş yüzyıldır çözülememiş bir gizemi çözüp Pirî Reis'in hazinelerini bulmak istiyorsanız.

efsaneler gezegeni

Ufaklık'la Gizem, Kara Yıldız'daki arkadaşlarından bir yardım çağrısı alırlar. Gönderdikleri uzay gemisi onları, insanların ilk çağı yaşadıkları bir gezegene getirir. Efsane bildikleri bütün olağanüstü varlıkları; devleri, ejderleri, sfenksleri, su perilerini, uçan atları, yürüyen ağaçları burada, karşılarında bulurlar. Arkadaşları Kayra ile Bayca ise, bir savaş çılgını olan Ares'in elindedir. Onları kurtarmak için zorlu bir serüvene atılırlar.



Tutsak düştükleri kentte, ödülün yaşamak olduğu sınavlardan geçerler. Kölelikten yurttaşlığa, bilgeliğe yükselirler. Yine de, arkadaşları uğruna yollara düşerler. Yenilmez ejderi yenerek altın posta ulaşırlar. Dağ Adamlarının dostluğunu kazanıp Uludağ'a giden yolu bulurlar. Yanıtsız soruları yanıtlayıp sfenksleri aşarlar. Prometheus'u özgürlüğe kavuştururlar. Avcılarla, çiftçilerle birlikte insanların düşmanı Ares'e karşı savaşırlar. Başarıdan başarıya koşarak onu alt etmeyi başarırlar. Arkadaşlarını kurtarıp geri dönerler.

ana kız bize iyi okumalar.tabi ben kpss'den başımı kaşıyacak vakit bulursam :/
iyi okumlar..

2 yorum:

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails