1 Nisan 2016

hayko cepkin.



ilk zamanlardan beri blogu takip edenler,yakınlarım,arkadaşlarım hayko cepkin hayranlığımı bilirler.
nevi şahsına münhasır bir insan ve çok iyi müzisyendir kendisi.
aynı yaştayız,aynı yaştayız :) 
hayranı olduğum sanatçıyla tabi ki ortak yan bulcam :)


vikipedi:
Baba tarafından Yozgat Ermenisi olan Hayko, Özel Getronagan Ermeni Lisesi'ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde şan, solfej ve piyano dersleri aldı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı. İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı. 3. albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı.
İlk albümü olan "Sakin Olmam Lazım"'ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklıyor.[kaynak belirtilmeli] İkinci albümü Tanışma Bitti daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin Tanışma Bitti'nin konusunu "korku" olarak belirledi ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işledi. Üçüncü albümü Sandık'ın konusu ise "ölüm," yani kaçınılmaz gerçek. Hayko Cepkin'in son albümü ise 'Aşk' konulu 13 Kasım 2012 çıkışlı "Aşkın Izdırabını..." albümüdür. 2016'da çocukluğunda dinlediği şarkıları barındıran Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 yayımlandı.

Hayko Cepkin, KurbanÖztürkBirol NamoğluOgün SanlısoyAylin AslımKoray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaşmıştır. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerine düzenleyici olarak katkıda bulundu. Son olarak da Murathan Mungan'ın Söz Vermiş Şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi Giden" (Yeni Türkü'nün Dünyanın Kapıları albümünde "Terkeden" adıyla yer almıştı) adlı bir Yeni Türkü bestesini düzenledi ve Ogün Sanlısoy ile "Korkma" adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca Sanlısoy'un albümünde yer alan Kaybettik Severken parçasında klavye performansı yer aldı.[2]
Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı ve 29 Haziran 2005'te Sakin Olmam Lazım adlı albümü piyasaya sürüldü.2007 yılında da projelerini devam ettirdi ve Tanışma Bitti adındaki ikinci çalışmasını oluşturdu. Teoman'ın "Gökdelenler" şarkısını, 3 Hürel grubunun Saygı albümünde "Ağlarsa Anam Ağlar" adı parçayı ve son olarak Cem Adrian'nın Emiradlı albümündeki "Kelebek" parçasını kendi tarzında yorumlamıştır. Gökçe Dinçer ile "Aklım Giderken", Serap Yağız ile "Hoşgeldin Güneş" adlı parçalarda düet yapmıştır. Nilüfer'in 3 Şubat 2011 tarihinde çıkardığı 12 Düet adlı albümünde Hayko ile Nilüfer "Aşk Kitabı" adlı parçayı beraber söylemişlerdir. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam albümünde Barış MançoCem KaracaBahadır Akkuzu'ya ithafen okunan şarkılar içinde Barış Manço'nun "Yeni Bir Gün" şarkısını seslendirdi. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam II adlı albümünde Cem Karaca'nın "Maden Ocağı" adındaki parçasını seslendirdi. Son olarak Ahmet Kaya anısına 2014 yılında piyasaya sunulan ...Bir Eksiğiz isimli albümde Memleket Hasreti isimli parçayı kendi yorumunu katarak seslendirmiştir.

Diskografi



Filmografi


Televizyon

  • 2010 - Gecekondu - Konuk Oyuncu/Star Tv
  • 2011 - Extreme-G - Sunucu/CNN Türk
  • 2012 - Acayip Hikayeler - Sunucu/Star TV
  • 2012 - Kulaktan Kulağa - Konuk Sanatçı/Trt Müzik
  • 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin - Konuk Sanatçı/Kanal D
  • 2014 - Extreme - G-Sunucu/Dream TV
  • 2014 - Kardeş Payı (22. Bölüm, konuk oyuncu)

gelelim en çok sevdiğim şarkılardan bir kaç alıntıya.gerçi hepsini paylaşmak isterdim ama bir kuble şeçmem daha doğru olur diye düşündüm çünkü post başını alıp gidecekti :)

aşkın ızdırabı albümünden boynuz
çok güzel sevdiğim bir şarkı.


tanışma bitti albümü:yalnız kalsın
en muhteşem şarkılarından biri


tanışma bitti albümünden sonra görüşelim


sandık albümünden yol gözümü bağlıyor

sandık albümünden balık olsaydım

sandık albümünden doymadınız

tanışma bitti albümünden sıkı tutun

sakin olmam lazım albümü son kez


sakin olmam lazım albümü görmüyorsun


daha çok var ama şimdilik bu kadar yeterli sanırım.
erkek kardeşim taksim'de hayko'yla tanışmıştı yeaa bende tanışmak istiyoruum.
eğer hayko hayranı değilseniz onu dinlemiyorsanız yada hakkında ön yargılarınız varsa hepsini bir kenara bırakın ve sevimli ve çok iyi müzik yapan,nevi şahsına münhasır insanla tanışın ve dinleyin derim.her şarkısında ayrı bir derinlik vardır ve müzikalitesi muhteşemdir.
son kez hayranıyım pek çook der ve huzurdan ayrılırım.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails