22 Mayıs 2016

felsefeyle saadet olmaz,roger-pol diroit..


felsefeyle saadet olmaz,felsefenin ve felsefe tarihine adı geeçmiş filozofların mutluluk görüşlerine yer verdiği gibi bir de felsefenin mutluluk sağlayıp sağlamayacağını irdeliyor.
oldukça keyifli bir kitap daha çok gündüz vassaf'ın cehenneme övgü kitabı tarzında.sıkılmadan okunacak bir felsefe kitabı.
ama her zaman söylediğim bir şey var felsefe ilgi alanınızda değils bu tarz kitaplar sizi yorar bir ama daha ki insan yorulsa da bence bu tarz kitapları daha çok okumalı.
okumalı ve sorgulamalıyız,hayatı,dünyayı,insanlığı,mutluluğu,parayı,dini sömürenleri,sömürülenleri,aklını kullanmayanları....
okumak güzeldir,..
kitaplar da hayat vardır.
slogan dünyasında yaşıyoruz belki bu sloganlar da bir işe yarar :)



Gerçek mutluluğun ne olduğu, ona hangi yollardan ulaşılabileceği felsefeyle anlaşılır… Bu mutluluğun nasıl elde tutulacağını, korunabileceğini ve uzun süreli olabileceğini bize felsefe öğretir… Mutlu bir yaşamın anahtarı felsefedir...

Özellikle son zamanlarda felsefenin insanları mutlu etmek için gerekli olan her şeye sahip olduğuna dair bir görüş mevcut. Ruh egzersizleri, kişisel gelişim uzmanları ve pratik bilgiler de bunu elde etmek için kullanılan etkili araçlardan bazıları.

Felsefeyle Saadet Olmaz bu görüşleri tersine çevirmek için yazılmış bir kitap. Roger-Pol Droit, eserinde mutluluk felsefesini tartışmaya açıyor ve felsefenin insanları mutlu ettiğine dair görüşü yıkmaya çalışıyor. Her yerde dinlenen bu şarkının inandırıcılıktan yoksun olduğunu vurgulayarak belki de insanların, felsefenin farklı işlevlerini görmesini amaçlıyor.

Unutmamak gerekir ki mutluluk bize, sadece bize bağlıdır!
(Tanıtım Bülteninden)


keyifli hafta sonları.

kpss'ye giren herkesin Allah yar ve yaardımcısı olsun inşllh.hayallerinizi gerçekleşirdiğiniz bir ömrünüz olsun.içinde benim de amin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails