1 Mayıs 2016

yaşam felsefesi,immanuel kant.



jhon locke ve david hume'den sonra en sevdiğim filozoftur kant.
kaç kişinin en sevdiği filozof vardır acaba :)
bu kitapta kan felsefesi üzerine bir inceleme.
kant öyle direkt kendi kitapları okunarak anlaşılacak bir düşünür kesinlikle değil.o yüzden bu tarz inceleme kitapları filozofları anlama bakımından çok yararlı oluyor.
kitapta ki kant felsefesinin temel kavramları bölümü hariç diğer tüm bölümleri rahatlıkla anladığımı söylemeliyim ama temel kavramlar başlığı numenler,fenomenler,aksinomlar falan her zaman için zor konulardır.yine pek bir şey anlamadım bu bölümden :/
ama keyifle okudum.herkese taviseye edilebilecek bir kitap değil.kant'ı tanıyor ve felsefeyi seviyorsanız ve biraz da kant felsefesi hakkında bilgiiniz varsa okuyabilirsiniz yoksa bu işe hiç girmeyin derim.ben kendi adıma iyi ki bu kitabı almışım dedim.
siz de alakadar sanız bu konularla kant'a bir göz atın yoksa arkanıza bakmadan kaçın :)


 Eski Prusya dinsel takviminde 22 Nisan tarihi Emanuel'e denk geldiği için, Johann Georg Kant ve Anna Regina Kant'ın dördüncü çocukları olarak 1724 yılında bu tarihte, Königsberg'te dünyaya gelen filozof, Emanuel adıyla vaftiz edilir. Yıllar sonra üniversiteye başladığında bile, yetkili, adını Emanuel Kandt olarak kaydedecektir; Emanuel değil, Immanuel olduğuna hükmeden ve bu konuda ciddi bir hassasiyet taşıyan Kant'ın kendisidir.
Adının Kitab-ı Mukaddes'te geçtiği biçimiyle, yani İbranice telaffuzuna uygun olarak yazılması konusunda ısrar etmesinin yanı sıra, Kant adıyla açıkça gurur duyar, yaşlılığında bile adından ne kadar hoşnut olduğunu anlatmaktan vazgeçmez. Neredeyse tüm biyografi yazarları, filozofun bütün yaşamı boyunca adının anlamından hoşnut olduğunun, hatta bunun ona bir tür özgüven verdiğinin altını çiziyorlar.

keyifli pazarlar.inşllh güzel ve kolay bir hafta geçiririz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails