27 Eylül 2017

Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer,daniel klein...


Gerçekten çok eğlenceli bir felsefe kitabıydı.Yazarın,Filozofun Mutluluk Seyahatnamesi adlı kitabından çok daha iyiydi.Tüm felsefe tarihinin ve felsefi problemlerinin ayrıca felsefe ekollerinin mizahla anlatımıydı.Tüm bu konular ilgli fıkralarla açıklanarak işleniyordu tüm felsefe mevzuları.Felsefeyi sevmeyenlere özellikle tavsiye etmek lazım keyifle okuyacaklardır ya da felsefeye bakış açıları daha sakil hale gelecektir yani bilemiyorum.🤔🤗Ama felsefeyi sevenlerin çok keyif alacakları kesin.Kitap insana sert bir espresso yanında ki çokelet etkisi yapıyor bence.Çünkü felsefe ve özellikle ilgilendiği konular ve bu konuları ele alış tarzı insanda sert bir kahve etkisi gösterir genelde.Lafın özü ben severek ve keyifle okudum.Yazarın tüm kitaplarını artık düşünmeden edinir okurum.
Bir de yetmişli yaşlarına gelmiş günümüz Batılı felsefe hocalarını da taktirle tskip ettiğimi belirtmeliyim ,felsefeye değişik bir bakış açısı ve hava kattıkları için.


Felsefeyi Mizah Yoluyla Anlamak

Thomas Cathert & Daniel Klein

Dikkat! İçerde Felsefespri var!

"Yılın en matrak çoksatarı" -The Boston Globe

"Çok güldüm, çok şey öğrendim, çok sevdim" -Roy Blount Jr.

Felsefe mi? Felsefeyi anlamak için büyük bir dehanın zekâsına ve peygamber sabrına sahip olmak gerekir. Bu doğru değil! Bu komik, ele avuca sığmaz, çok yönlü ve zengin içerikli kitap bu efsaneyi yerle bir ediyor. 

"Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer…" ile birlikte kendinizi olağanüstü eğlenceli bir felsefe dersinin içinde bulacaksınız. Felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında büyüleyici bir felsefi içerik barındırdığını göreceksiniz. Ama bir dakika… Bu iki kavrayış yolu, yani felsefe ile espri aynı şey mi yoksa? Fıkra ve esprilerin kuruluşu ve etkisiyle felsefi kavramların kuruluşu ve etkisi aynı malzemelere dayanmaz mı? İkisi de aynı şekilde aklımızı gıdıklamaz mı? Şey, biraz düşünüp sonra söylesek?

Harvard'lı iki felsefe profesöründen "güldürürken düşündüren" bir Stand-Up

iyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails