27 Eylül 2017

kalpsiz,marissa meyer....


Off with her head!🙃...
150 yaşında ki içinde felsefe,
mantık,matematik,yol hikayesi (ki her ne kadar hikayenin sonunda Alice'in bir Frodo Baggins gibi olgunlaşıp değiştiğine şahit olamasak da...)...barındıran #aliceharikalardiyarinda en fazla 130 sayfa iken herhangi bir ana fikir içermeyen Kırmızı Kraliçenin kötü olma hikayesini anlatan #kalpsiz 550 sayfa.
Feşmekanca kumaştan yapılmış feşmekanca renkteki feşmekanca büyüklükteki elbisesinin üstüne feşmekanca deriden feşmekanca renkte bir kemer takmıştı şeklinde ki bir sürü boş lakırtı sayesinde 550 sayfalık bir roman çıkmış ortaya.Ama #aliceaynanıniçinden ve Alice Harikalar Diyarında da geçen pek çok
fenomen hikayenin içine zekice bir kurguyla dahil edilmiş.Ama Alice'in hikayesinde olduğu gibi bir fantazyanın içine girdiğinizi hissetmiyor ve her sayfada acaba yazar ne demek istedi gibi bir merak ve hayranlıkla okuyamıyorsunuz kitabı.Ama neden Alice'in klasikler içine girdiğini ve bu kitabında şu sıra popülerlik sayesinde okunup sonra başka popülaritelere belkide kurban gideceğini anlıyorsunuz.Yine de Alice hayranı biri olarak bu kitabı okumadan yapamazdım.Boş lakırtıların ağırlıkta olduğu ama hikayenin zekice kurgulandiği bir kitap.


Harikalar Diyarı’nda dehşet saçmasından ve kötü namlı Kupa Kraliçesi olmadan- önce, yalnızca âşık olmak isteyen bir genç kızdı.
Müzmin bekâr Kupa Kralı’nın gözdesi ve Harikalar Diyarı’nın en çok arzulanan genç kızlarından biri olsa da Catherine’in bambaşka bir tutkusu vardı. Tatlılar! Yetenekli bir pastacı olarak tek isteği, en iyi arkadaşı Mary Ann’le birlikte bir pastane açmaktı. Ama annesine kalırsa, yakın gelecekte kraliçe olacak genç bir kadın için böyle bir hayal çok yersizdi.
Derken Cath, yakışıklı ve gizemli kraliyet soytarısı Jest’le tanıştı. İlk kez gerçek aşkın çekimine kapıldığını hissetti. Kral’a karşı gelmek ve ailesini kızdırmak pahasına, Jest’le aralarında başlayan yoğun ve gizli flörte kendini bıraktı. Cath, kendi kaderini yazmaya ve aşkı kendi kurallarıyla yaşamaya kararlıydı. Ancak büyü, delilik ve canavarlarla dolu bir diyarda, kaderin başka planları vardı.
-New York Times çoksatarı yazar Marissa Meyer-
“Ay Günlükleri”nden sonraki ilk bağımsız romanında, okuru bu kez, Alice Harikalar Diyarında efsanesinin öncesine götürerek büyülüyor.
(Tanıtım Bülteninden)

alice'le kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails