27 Eylül 2017

austen diyarı,sahannon hale...


Diyarı,Austen haytamlarına hitap eden bir roman olsada öyle aman aman dedirtecek bir kitap olmadığı gibi okumasanız da bir kaybınız olmayacak türden ama ben merak edip okudum bu ne yaman çelişkidir anne.🤔Austen'den çok tüm hayatın gerçeklerine yenilmiş kadınlar gibi Bay Darsy'e hayran olan roman kahramanımıza teyzesinden enteresan bir miras kalır.Ingiltere'de 21 gün sürecek bir Austen Diyarı gezmesi.Oyuncular,kostümler,Austen zamanının tüm gerçekliğinin kurgusunda enteresan bir macera.Tabir-i caiz ise Bay Darsy Sendromu (ki ben böyle diyorum çünkü Gurur ve Önyargı'yı okuyan ya da izleyen hangi kadın bir Bay Darsy dilememiştir ki...) yaşayan ve hayatında doğru kişiyle tanışamadığı gibi aşktan yana hep hayal kırıklığına uğramış Jane bu sendromundan bu gezi sayesinde kurtulabilecek mi?Doğrusu okurken keşke bana da Alice Harikalar Diyarındalısı miras kalsa dediğimi de itiraf edeyim.🤗#janeausten hayranlarına daha çok seslenecek bir kitap efendim.Şimdi sıra filmini izlemekte.

"Hayranlık uyandırıcı! (Benim gibi) Takıntılı Jane Austen çılgınları için şimdiye kadar okuduğum en muhteşem hediye."
-Stephenıe Meyer-

Yalnızım çünkü tüm şahane erkekler kitaplarda yaşıyor! Tam da vazgeçtiğiniz anda o gelip sizi bulur. Bambaşka kıtalarda ve hatta bambaşka yüzyıllarda olsanız da. Aşk böyledir.

Jane, Newyork'lu bir genç kadın ve doğru erkeği bir türlü bulamıyor. Belki de Aşk ve Gurur'un BBC uyarlamasında Colin Firth'ün canlandırdığı Bay Darcy'ye duyduğu gizli takıntı yüzündendir, kim bilir! Jane, karmakarışık hayatıyla ne yapacağını bilemezken, o da ne? Zengin bir akrabası, mirasından Jane'e de pay bırakıyor! Yok canım, öyle büyük bir şey değil. İngiltere'de, Austen takıntılı kadınlara hizmet eden bir işletmede kısa bir tatil sadece! Ancak Jane'in mükemmel bir 19. yüzyıl centilmeniyle tanışma fantazisi, bir anda hayal bile edemeyeceği kadar gerçek bir şeye dönüşüyor. Kurgusal bir Austen Diyarı'na kapanmak, Jane'in Austen takıntısından kurtulması için yeterli olacak mı? Yoksa kendine ait bir Bay Darcy rüyası onu tamamen mi ele geçirecek? Shannon Hale, bu bağımlılık yaratacak, büyüleyici ve tutkulu hikâyede hepimizin içindeki Jane Austen takıntısını gözler önüne seriyor. Yine de dikkatli olun. Austen takıntısından kurtulayım derken bir Hale takıntısının kurbanı olmayın.

"Austen ve Fielding'e saygı duruşu... Austen Diyarı yıllar süren verimsiz eş bulma çabalarından sonra hâlâ bir umut olduğunu gösteriyor. Üstelik tam da aşktan vazgeçmeye hazırken, o kendisi gelip sizi buluyor."
-Houston Chronicle-

Shannon Hale Kaz Çobanı, Ateş Kız ve New York Times çoksatarı Prenses Akademisi romanlarının yazarıdır. Austen Diyarı ile Newberry Onur Ödülü'nü almıştır. Shannon, ailesiyle Utah, Salt Lake City'de yaşıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


filmine gelince


2013 yapımı film bence dandik ötesiydi.kitapta öyle :P














tralier


iyi okumalar,iyi seyirler.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails