18 Kasım 2018

Az,Hakan Günday...


Bir #HakanGündaykitabının daha sonuna geldim ama bu kitabı adı gibi #az sevdim.
Diğer okuduklarım gibi dili beni içine çekip alıp götürmedi.Birde karakterlerin başına gelenler beni bu sefer çok daha fazla etkiledi ve yordu.😞Katıksız şiddet ve acı veren şidet içerikli cinsellik insanı yoruyor gerçekten.Ama yinede Günday'ın romancılığı tattışma kaldırmaz.
Not:Görselden de anlaşılacağı gibi kış gelmiş.🙇‍♀️


arka kapak:

Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az... 

O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az...

Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z. 
Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. 

O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.

Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar.

Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. 

Senin ve benim gibi...

kitapla kalaın...

tüyap

tüyapa gitmiş isek demek ki :))

Bir Parcadan Digerine,Jean Baudrillard...


#jeanbaudrillard#birparcadandigerine yine okunası yine zor bir Baudrillard kitabıydı.Fransız gazetici ve felsefeci François L’Yvonnet'le yaptığı söyleşi yazarın kendi üslubuyla verdiği cevaplardan oluşuyor.Sorular zor,cevapları çözümlemek daha zor bu da keyfi katlıyor tabi.😶Özellikle Nietzsche'yi daha iyi anlayabilmek adına filozofu Almanca oluması paha biçilemez bir aydın tarzıydı.Baudrillard'ı ne kadan çok sevdiğimi de bilenler bilir.Yazarla tanışmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz.
🍵
🍵

Baudrillard'la kaıln efenim :)



22 Harfin Sırrı,Hakan Yılmaz Çebi...

Ne anlatacağına karar verememiş daldan dala atlayan bir kitaptı.Cık cıık heç beğenmedim.😁Başka da söyleyecek bir söz0m yok...
🍵
🍵

Türk Çocuk Edebiyatında Bilim Kurgu,Mazlum Akın...


Türk Çocuk Edebiyatında Bilim Kurgu,Mazlum Akın...
Güzel bir anatoloji kitabı.Önce bilim kurgu'nun ne olduğu ve bilim kurgu edebiyatı tarihinden başlayıp Türkiye'de bilim kurgu edebiyatıyla devam edip pek çok örneğin de kısa özeti,yazar hakkında bilgisi,bilim kurgu edebiyatı açısından değerlendirmesi ve hikayede işlenen kurgusal içeriklere değinip nihayetlendiriliyor kitap.Edebiyat tarihinde ve Türk edebiyatında çocuk bilim kurgusu var mı,çocuk edebiyatının içeriği ne ve nasıl olmalı şeklinde de sorulara cevap veriyor.Gayet keyifli, çabuk okunan bir kitaptı.
🍵
🍵

arka kapak:

Çocuk edebiyatını bir tür ve ciddi bir alan olarak ele alan bu çalışma; her ikisi de edebiyatın başka bir açıdan türü olan bilimkurgu ve çocuk edebiyatını, Türkiye özelinde olmak üzere; 'TÜRK ÇOCUK EDEBİYATINDA BİLİMKURGU' adı altında bir araya getirmekte, bu özelliği itibariyle bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

kitapla kalın

Ekim ayı bilançosu :)

#ekimayiokuduklarim
📚Krizalitler,John Wydham
📚Türkiye'nin Petrol Savaşları,Hakan Yılmaz Çebi
📚Kutsal Tabut,Hakan Yılmaz Çebi
📚İslam Bilim Tarihi,Abdullah Kocayürek
📚Hariciler,Ali Muhammed Sallabi
📚Başka Dünyalar Mümkün-Bilimkurgu,Siberpunk ve Siyaset,K.Murat Güney
📚Tarihselciliğin Sefaleti,Karl Popper
📚Toplumlar,V.Kerov
🍵
🍵

öyle yoğun ki okumaya hiç zaman bulamıyor bu dönem ://////

Başka Dünyalar Mümkün.Bilimkurgu,Siberpunk ve Siyaset,Murat Güney.


Başka Dünyalar Mümkün.Bilimkurgu,Siberpunk ve Siyaset,Murat Güney.
Muhteşem ötesi bir kitap okudum.#varlikyayinlari 'nı çok seviyorum.😍 Philip K. Dick,Samuel Delany,Ursula K. Le Guin,William Gibson, vb gibi klasikleşmiş pek çok bilimkurgu yazarın kitapları hakkında yazılmış makalelerden olışuyor kitap.Ama ne makaleler🙇‍♀️ağır bir felsefe kitabı okur gibiydim.Pek çok yazar pek çok yazarın😁(isim yazmakla uğraşamıycim🙈) klasik bilimkurgu eserlerini dört başı mamur bir şekilde yorumluyor.Makaleleri okurken instagramda çok kısıtlı kelime sayısıyla biz elimizden geleni yapmaya çalışırken bir kitap böyle okunur,yorumlanır dedirtti bana bu kitap.Çok ama çok keyif alarak okudum.Kimi kısımlarını anlamakta zorlandım kimi kısımlarını anlamadım bilene 🙈🙇‍♀️😁 ama harika bir kitaptı.Temel olarak bilimkurgu edebiyatın işlevi,kendine özgü devlet ve yönetim eleştirisi,kurgunun geldiği nokta gibi konulara değiniyordu.Bilimkurgu ve felsefe seviyorsanız şiddet içerikli bir şekilde tavsiye ediyorum.😄
🍵
🍵

arka kapak:

Yazar / kitaplık: Bilimkurgu, ütopyalar ve siyaset üzerine dünyaca ünlü bilimkurgu yazarları ve edebiyat eleştirmenlerinin kaleme aldığı makaleleri bir araya getiren Başka Dünyalar Mümkün, Türkiye'de ve dünyada ilk defa Ursula Le Guin'den Philip K. Dick'e, H. G. Wells'ten Isaac Asimov'a, J.G. Ballard'dan Samuel Delany'e, Stanislaw Lem'den Frederic Jameson'a edebiyat ve felsefenin büyük ustalarını bilimkurgu teması etrafından bir araya getiren bir kitap.

2002-2005 yılları arasında Türkiye'nin tek bilimkurgu dergisi olarak bilimkurguyla çağdaş siyaset ve felsefe arasındaki ilişkiye yaptığı vurgu ile dikkat çeken Davetsiz Misafir yazar ve çevirmenlerince hazırlandı.

Başka Dünyalar Mümkün kitabında yer alan makaleler dört ana başlık altında toplanıyor. Bunlar sırasıyla "Bilimkurgunun Tanımlanması", "Ütopyalar ve Ütopyacılık", "Philip K. Dick'in Dünyası" ve "1980 Sonrası Çağdaş Bilimkurgu ve Siberpunk". Türkiye'de bugüne kadar yayımlanmış bilimkurgu dergileri ve ABD'de yayımlanan bilimkurgu dergileri üzerine tanıtıcı yazılardan oluşan iki kısa ek bulunuyor.

kitapla kalın..

KRİZALİTLER,JOHN WYNDHAM...


Sevgili @filizofisayesinde tanıdım bu klasik bilimkurgu yazarı #johnwyndham'ı.😘 Elimdeki üç kitabını da okudum.Bilimkurgu yazıyormuşçasına değil de çok önemli bir konuda kurgusal bir eser kaleme alıyormuşçasına hikayelerini anlatıyor.O yüzden kitap ve yazar hakkında bilginiz olmadan romanı okumaya başladığınızda bilimkurgu bir eser okuduğunuzu anlamanız biraz zaman alabilir.😁#krizalitler, post-apokaliptik bir kurguya sahip.Büyük bir nükleer yıkımdan sonra insanların ayakta kalma çabasını insanların ne kadar ileri gidebileceklerini göstererek anlatıyor yazar.Insanoğlunun/kızının Tanrı yerine karar vermekten ne kadar zevk aldığını,
farklılıklara karşı ne kadar müsamahasız olabileceğini,hayatta kalabilmek adına ne denli ileri gidebileceğini anlatıýor bu klasikleşmiş bilimkurgu eser.Bilimkurgunun hakkını veren klasik eser okumayı seviyorsanız kesinlikle bu bilimkurgu tarihine adını yazdırmış klasik eser ve yazarları kaçırmayın derim.
🍵
🍵

ARKA KAPAK:

Bilimkurgunun altın çağından kült bir eser!

"Bu, kimse için güzel ve rahat bir dünya değil, özellikle de farklı olanlar için."

1950'lerin klasiklerinden sayılan John Wyndham'ın Krizalitler romanı, birkaç bin yıl sonrasının dünyasında geçen ve nükleer bir felaket sonrası yaşanan genetik bir mutasyon hikâyesini anlatıyor. Normallik, anormallik, öteki gibi kavramları ele alan Krizalitler, tahammülsüz insanların ırklarının saflığını korumak için ne kadar ileri gidebileceklerini gösteriyor. 

Popüler kültürü de etkilemiş olan kitap, bilimkurgu severler için bir hazine.

"Krizalitler hoşgörüsüzlüğü ve bağnazlığı güçlü bir kurgu ile anlatan bir roman." The Seattle Times

"Bazen klasik bir bilimkurgu romanı okumak istersiniz. 1950'lerin klasiği olan Wyndham'ın bu kitabı tam da bu isteğinizi karşılar." 
-Thicket Magazine-

"Şimdiye kadar yazılmış en düşündürücü post-apokaliptik romanlardan biri." 
-David Mitchell-

"Krizalitler, uygarlık üzerine bizi düşündüren bir kitap." 


-The Boston Globe-

kitapla kalın...
Related Posts with Thumbnails