15 Temmuz 2014

erkeğini ilahlaştıran kadınlar-dr.hamit kalyoncu



iki fiyasko kitaptan sonra bu kitap iyi oldu.elazığ ziyaretlerimden birinde almıştım.hatta aynısında mariya'da almıştı.geçen sene yazın mıydı,ondan önce ki mi bilemedim.
neyse gelelim kitaba.hoca kitabı yazarken ne tarz bir şey olacağı konusunda bence karar verememiş.kitap bir güne sığan cinsten ama tarzı yok gibi bir şey.
önce üç dinde kadının yerinden bahsediyor.ardından israiliyat şeklinde islam dinine geçmiş kadın fikrinden bahsediyor ki bunları herkesin okuyup öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
ardından büyük kültürlerde ki özellikle hint kültüründe kadının yerinden bahsediyor.ayetler ve hadislerle delillendirdiği kısımlar gerçekten de çok faydalı.daha sonra kitabın ikinci kısmına geçiyoruz ki orada erkeğini ilahlaştıran kadınlardan,kadını tarafından ilahlaştırılmış erkeklerden ve özelliklerinden bahsediyor.
bana daha çok evlilik önerileri kısmı gibi geldi.ama yine de oldukça faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum.
alınız ve okuyunuz.


kitaptan :
sonradan yazılmış olan incil metinlerinde tanrı ağzından havva'nın şahsına bütün kadınlara şu şekilde sesleniliyor ;
''rab tanrı,kadına;çocuk doğururken sana çok acı çektireceğim.dedi
ağrı çekerek doğum yapacaksın.kocana istek duyacaksın.seni o yönetecek.''
böylece,hristiyanlıkta kadın,ilk günahtan beri baştan çıkarıcı olarak görülmüş.evlilik zorunlu bir şer ve ilk günahın devamı olarak görülmüştür.

....
ilahiyatçı prof.dr.a.osman ateş,konu ile ilgili şu hükmü hatırlatıyor;
prensip olarak kur'an'a aykırı hadis olamayacağı,hadis diye ifade edilse bile,herhangi bir sözün kura'an'a tercih edilemeyeceği kesindir.
(ne güzel de söylemiş hoca)
'havva olmasaydı kadın cinsi ebediyen kocasına hıyanet etmezdi'şeklindeki rivayetlerin israiliyat türünden haberler olup ,şu veya bu şekilde islam kültürüne girmiş rivayetlerdir.

kadının yaratılışında 'kaburga kemiği' konusunda anlatılanların kaynağını araştıranların üzerinde ittifak ettikleri ilk itiraz,bu görüşün kur'an kaynaklı olmadığı üzerine.bilgile kur'an'a değil de saptırılmış olan tevrat'a dayalı.bügün elde bulunan tevrat nüshalarının ise hz.musa'dan 1500 yıl sonra yazıldığına kimse itiraz etmiyor.


1951'de Trabzon'da doğdu. 1975 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1980'de aynı fakülte'den Psikiyatri uzmanlığını aldıç Halen, İstanbul'da özel bir klinikte hekimlik yapmaktadır. Değişik konularda yayınlanmış kştapları mevcutur. Psikiyatrik ve toplumsal yönü olan konularda çalışma ve araştırmalarına devam ediyor.

bol bilgili bir kitap.tavsiye ederim.
keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails