28 Ocak 2018

terörün ve cihadın retoriği,caner taslaman...


Yine ikinciye okuduğum bi #canertaslaman hoca kitabı.Ilk bölüm terör retoğininin,ikinci bölüm cihad retoriğinin incelenmesi.
Tarihsel olarak terör kavramı ilk kez Fransız Devrimi'nde,devletin uyguladığı terörü belirtmek için kullanılmış.Daha sonra her devlet,grup ya da örgüt...kendi çıkarları doğrultusunda bu kelimeye retorik anlamlar yüklemiş.Aynı kader cihad kavramı için de geçerli.Hoca da dünya barışının önünü tıkayan bu iki kavrama kendi çıkarları doğrultusunda anlam yükleyenlerin düştükleri yanlışı anlatırken ikinci bölüm olan cihad kısmında kelimeyi İslami açıdan da açıklıyor.Çok şey öğreneceğiniz ufuk açıcı bir kitap.


arka kapak:

Felsefenin sadece soyut konularla ilgili olmadığı ve günümüz dünyasında insanları etkileyen en önemli sorunlarla ilgili olarak felsefi irdelemenin ne kadar önemli olduğu bu kitapta gösteriliyor. Dünya barışının sağlanması için, siyasi menfaatlerle yönlendirilen retoriğin durdurulması gerektiği ve felsefeye, dünya barışına giden yolda önemli bir görev düştüğü, bu kitaptaki makalelerin yazarlarının ortak kanaatidir. Elinizdeki kitapta bir yandan Habermas, Derrida, Huntington, Foucault, Kant, Edward Said, Chomsky gibi önemli düşünürlerin fikirlerine atıflar yapılıyor, bir yandan kitabın konusuyla ilgili Kuran ayetleri irdeleniyor, bir yandan da dünyada hepimizin tanıklık ettiği olgular felsefi bir bakışla ele alınıyor.
hoşçaalın..

3 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum çok üretken bi akademisyen.prof. olduktan sonra herkes yan gelip yatıyo hoca iyi üretiyo ama tv de bazı sefil tartışmalar yapmasa saygınlığını daha çok korur diye düşünüyorum.

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails