13 Kasım 2017

ay matrix vay matrix sen neymişsin be matrix :)




"Başlangıçta söz vardı."diye başlar Mukaddes Kitap,ben daha ileri gidip sözüme"Ajan Simth'in lanetine gelesen #olimposyayinlari."diye başlayacağım çünkü kitabın tam 15 sayfası boştu,resmen şok geçirdim ve gözlerim doldu😢Ama muhteşem ötesi bir kitaptı yinede yayın evine kitabı yeniden bastıkları için teşekkür edebilerem aybalam.😁
Kitabı okuduktan sonra #matrix filmi hakkında yeniden düşünüyorsunuz,
(eğer benim gibi yeterince manyaksanız tekrar tekrar izlersiniz🙈)kesnlikle sıradan bir film değil ama netice itibariyle yinede eğlence sektörüne hizmet eden bir Hollywood yapımı.🤔Pek çok üniversiteden felsefe doç ve prof.larının filmi çok farklı açılardan değerlendirdikleri felsefi makalelerden oluşuyor kitap.Beyin yakıcı bir kitap yani😁
Filmi daha iyi anlayıp değerlendirmenizde oldukça yardımcı olacak türden.Genel olarak ilk filmin üzerine yoğunlaşmış tüm değerlendirmeler.Filmde geçen kavram ve felsefi göndermeler adeta en ince ayrıntısına kadar işleniyor.Kitabı okuduktan sonra "yaw ne dedi bu Morpheus yok Simth efenim Neo🤔"gibi dumur oldığunuz durumlar çok güzel felsefi çözümlemelere ulaşıyor.Ama size nacizhane tavsiyem filmi anlamak için bu kitapla sınırlı kalmayın Animatrix'i mıtlaka izleyin ve illuminatik,
masonik,felsefi tüm diğer çözümlemelerinin yapıldığı net yorumlarını muhakkak okuyun.Çok sevdiğim,beğenerek okuduğum,harika bir kitaptı.Ama Matrix'i seviyorsanız bu kitabı okuyun derim sadece felsefe sevmek kitaba sempati duymanıza yetmeyebilir.
Ayrıca kitapta ki Keanu Reeves göndermeleri beni benden aldıı.🙈🙉🙊






Slavoj Zizek her ne kadar:Matrix'i Slovenya'da bir sinemada seyrederken, filmin ideal seyircisinin -yani bir budalanın- yanında oturmak gibi bir daha ele geçmez bir fırsata sahip oldum. Sağımda oturan, yirmili yaşlarının sonunda bir adam filme kendini kaptırmış, "Aman Tanrım, vay be, demek ki gerçeklik merçeklik yok! …" gibi yüksek sesli nidalarla seyircileri habire rahatsız ediyordu. O kılı kırk yaran felsefi ya da psikanalitik kavramsal ayrımları filmle bağdaştıran sözde-sofistike entelektüel okumalardansa böylesi naif kaptırmaları hiç düşünmeden tercih ederim.(Tanıtım Bülteninden)dese de kendide kitabında bir hayli ağır bir dille filmi değerlendirmiş.Bu küçük risale salt #matrix filmi irdelemesi değil.Matrix minvalinde pek çok filminde değerlendirmesi.Kitap 28 Ekim 1999'da "İnside the Matrix"sempozyumunda sunulan konuşmaların bir araya getirlmesinden oluşuyor.Gerçeklik,sanal gerçeklik nedir gibi sorular filmin yarattığı etkinin gölgesinde sorgulanıyor ve tabi"Matrix nedir?": "Kontrol"
Peki ya kontrol nedir????
Cevabı merak ediyorsanız #zizek okuyun derim.





çok uzun zamandır yazmak istediğim matrix postunu sizlerle paylaşmak istiyorum.ilerleyen zamanlar da yüzüklerin efendisi serisini yeniden okuduğumda filimleriyle birlikte sizinle yine paylaşmak istiyorum.
en sevdiğim filmler sıralamasıyla söze başlayayım o zaman:
1.yüzüklerin efendisi
2.star war 
3.matrix
ne iluminatik filmler :)

üzerine yüzlerce yazı yapılmış,söz söylenmiş,araştırma yapılmış hatta ve hatta doktora tezlerine konu olmuş bir film matrix.illuminatik okuması,felsefik okuması,bilyon değişik yorumu yapılmış ama halen daha sırrına tam manasıyla vakıf olunamamış bir film.
neo ister deccal mesih olsun,ister yahudilerin beklediği kurtarıcı,isterse de socrates'e bir medhiye benim çok keyif aldığım bir film.
matrix'ten sonra onun önüne geçebilecek başka bir bilim kurgu filmin yapılamadığıda başka bir gerçek.

şimdi sırayla filmleri tanıtayım yeri geldikçe bende bilyon değişik yorumun üstüne bişeyler söylerim elbet.

ilk önce the animatrix'le başlayacağım zira bu filmi izlemeden the matrix'i bilyon kere izleyin yine de pek bir şey çözümleyemezsiniz hele ki benim gibi manyakça nette bu film hakkında bilgi avına da çıkmadıysanız hiç.biraz övündüm mü ne :P :)

the animatrix


 yapım yılı:2003
imdb puanı:7,4
senaryo:wachoski kardeşler
ynetmenler:
Peter Chung...(segment "Matriculated")
Andrew R. Jones...(segment "Final Flight of the Osiris")
Yoshiaki Kawajiri...(segment "Program")
Takeshi Koike...(segment "World Record")
Mahiro Maeda...(segments "The Second Renaissance Part I", "The Second Renaissance Part II")
Kôji Morimoto...(segment "Beyond") (as Koji Morimoto)
Shinichirô Watanabe...(segments "Kid's Story", "A Detective Story")

 her bölümün yönetmeni ayrı.ilk bölüm animasyon şeklinde başlıyor ve diğer bölümler japon animesi şeklinde.

bilim de çağ atlayan dünya hisseden ve düşünen makineler yapmıştır ve bu yapay zekaya sahip makinelerden biri sahibini öldürdüğünde tüm dünya da işler çığrından çıkar.bütün makineleri zion'a hapsederler ve orada güçlenen ve kendi ekonomilerini kuran makineler adeta dünyayı ele geçirir.enerji kaynaklarını güneşten alan bu makineleri ortadan kaldırmak için dünyanın bütün ülkelerinden savaş uçakları gökyüzünü karartmak için gökyüüne bomba patlatmaya gönderilir ve dünya karanlığa mahkum olur.ancak umulan olmaz makineler dünyayı ele geçirir ve tüm insanları kendilerine enerji elde edebilmek için tarlalarda yetiştirmeye başlarlar ve matrix denilen programla da onlara gerçek sandıkları bir hayat rüyası gördürürler ve artık gerçek filmin hikayesi buradan itibaren başlar.



trailer 


full film


the matrix

 yapım yılı:1999
imdb puanı:8,7
yönetmenler wachovski kardeşler
baş roller:keanu reeves,laurence fishburne,carrie--anne mose,hugo weaving

konusuna gelince:(vikipedi)
Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğunu, yani aslında Matrix'in içinde yaşadığını öğrendikten sonra oradan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.
Filmdeki olaylar çok ileri bir tarihte teknolojinin son derece gelişmiş olduğu, yapay zekaya sahip makinelerin yaratılmış olduğu bir dünyada geçmektedir.Bu dünyada makineler ve insanlar arasında ortaya çıkmış, savaş sonucunda insan ırkı makineleri yenebilmek için onların enerji kaynağı olan güneş ışınlarının dünyaya inmesini engellemek adına, gökyüzünü kimyasal silahlarla siyah bulutlar oluşturmak suretiyle kapatmıştır.Bunun sonucunda enerji ihtiyacını karşılayamayan makineler yeni enerji kaynakları bulmaya yönelir ve insan vücudunun çok iyi bir enerji motoru olduğunu fark eder. Böylece insanları köle olarak enerji üretimi için kullanmaya başlarlar ve herhangi bir isyan durumundan kaçınmak insanların için zihinlerini meşgul edecek bir program tasarlarlar. Böylece köle insanlar aslında bilinçsiz bir şekilde uyurken zihinleri makinelere bağlı bir şekilde Matrix programının içerisinde her şeyden habersiz sanal bir dünyada yaşamaya devam ederler.İşte Neo bu insan tarlalarında uyanır ve gerçek dünyada insanların yaşadığı tek yer altı şehri olan Zion'a götürülür ve gerçek dünyaya alıştıktan sonra Morpheus'un ekibiyle beraber makinelere karşı savaşmaya başlar.
işte böyle :)



ödüller:
En İyi Bilim Kurgu Filmi Saturn Ödülü
1999


ödüller:
 The Matrix; 4 Oscar aldı.


trailer



the matrix reloaded


 yapım yılı:2003
imdb puanı:7,2
yönetmenler.wachovski kardeşler
baş roller:keanu reeves,laurence fishburne,carrie--anne mose,hugo weaving

konusuna gelince:(vikipedi):
Seçilmiş kişi NeoMatrix'teki kurtarıcı rolüyle en güçlü varlıktır. Matrix'e kaçak girişleri temizlemekle yükümlü ajanlar bile karşısında duramaz. Matrix'te gemi kaptanlarının bir toplantısında onları tanıdık bir yüz ziyaret edecektir, daha önce Neo'nun onu yokettiği Ajan Smith. Ajan kimliğinin dışında yeniden sahneye çıkan smith, kendini kopyalayabilmekte ve çoğaldıkça güçlenmektedir. Neo'nun artık Matrix'te gerçek bir rakibi vardır. Morpheus ve Trinity ise diğer gemi kaptanlarıyla birlikte seçilmişi kaynağa götürecek yolu arayacaklardır.



bunun konusuda böyle :)





trailer


trailer



matrix revolutions


yapım yılı:2003
imdb puanı:6,7
yönetmenler:wachovski kardeşler
baş roller:keanu reeves,laurence fishburne,carrie--anne mose,hugo weaving

konusuna gelince:(vikipedi)
Filmde Neo, kaynağa giderek Mimar'ın ağzından Matrix ile ilgili tüm gerçekleri öğrendikten sonra seçimini diğer seçilmişlerden farklı olarak yapar ve döngü bozulur. Yeri kazmakta olan makineler Zion'a girer ve tam anlamıyla bir Makine - insan savaşı başlar. Artık tüm gerçeklerin farkında olan Neo, Makineler şehrine giderek bir anlaşma teklif eder. Tüm Matrix'i ele geçirmiş ve yakında Makine şehrini de yok edecek olan Smith'i öldürecek, karşılığında ise barış sağlanmış olacaktır.





trailer



son olarak kısa bir matrix filmi özeti


yeni dünya düzeni,illuminati,masonluk vs konulaında ne okursanız okuyun matrix filmine değinmeyen tek bir yazı bile yoktur.
o yüzden okuduğum bazı yazıların linklerini sizinle paylaşacağım ve matrix'in sıradan bir film  mi yoksa içinde ne türden bilyon tane sır saklayan giz dolu bir film mi olduğuna siz kendiniz karar verin ama benim her zaman en sevdiğim ilk üç film asla değişmeyecek.hala ennn sevdiğim filimlerden biri.


matrix dedikoduları:)

enteresan bir matrix yorumu:


ilginç matrix bilgileri:


bu videoyuda muhakkak izleyin


matrix ve idealizim felsefesi

bölüm 1



bölüm 2


bölüm 3


bölüm 4



kahinin büyük planı


MATRIX'İN HADES'İ MEROVINGIAN


fotoğrafçılıkla ilgili bir matrix yorumu


bunu da izleyin


bunu da izleyin

  

mimar kimdir?



enteresan bir matrix yorumu da okan bayulgen'den


youtube videoyu kaldırmış buradan izleyebilirsiniz
matrix israil bağlantısı


matrix hayranlarına on film önerisi



matrix'te ki fenomen konulara bir de bu sitede ki yorumlarla göz atın:27 madde de matrix'i anlamak

zamanın da sonuna kadar okuduğum bu  neokur sitesinde ki misafir yorumcunun yorumu da manidar yazı için buraya tık tık

bir de deepweb inci'de ki şu yazıya tık tık

filmlovers sitesinde ki şu yazıyı da tık tık okumadan geçmeyin efem

doğru olduğuna daha çok inandığım illuminatik çözümlemelerinden de birkaç örnek vereyim:

yaklaşan saat sitesinde ki iblisin intikam savaşı adlı yazı için buraya tık tık

matrix'i izlerken gözden kaçan detaylar için buraya tık tık

matrix2i izlerken kaçırdığımız büyük resim için buraya tık tık

illuminatiyle ilgili nette yazı yazanların nneden ölümüne küfür jargonu kullandıklarını anlamasam da siz bir karın ağrısı bilmiyorsunuuz alın bakın en iyisini ben biliyorum tavırlarından hiç hoşlanmıyorum çünkü yazdıkları yazının önemini gölgeliyorlar böyle diyerek bol bol küfür eden ama pek çok şey öğreten michael sikkofield'in yazısı için buraya tık tık



ayrıca müslüm ince'nin gizlenen dünya düzeni adlı kitabında (yazısı için buraya tık tık) da filmle ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

aytrkiin gezicinin gizli örgütler kitabında da (yazısı için buraya tık tık) yine filmle ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

şu yazıya da bakmayı ihmal etmeyin
Matrix ve renkler için buraya tıklayınız.

biraz da eğlenceli paylaşımlar yapmak istiyorum
kamera arkası görüntüler ve çekim hazırlıklarına da göz atabilirsiniz
yapım çalışmaları


röportaj ve yapım çalışmaları


kamera arkası


biraz da eğlenin
matrix 1
muhakkak izleyin derim ben


matrix2



okuduğum ve bloga koymayı düşündüğüm pek çok yazının sitesine ulaşamadım.buldukça buraya ekleyeceğim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails