29 Kasım 2017

jane eyre,chaharlotte bronte,..


Üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun dedikleri şey bu herhalde.😁
#janeeyre'yi daha önce hiç okumadığım doğrudur.🙅‍♀️Ama hemen bütün uyarlama filmlerini izlemiştim.Okuyan ve izleyenler bilirler Jane Eyre,Jane Eyre'nin hayat hikayesi.😁😛Taam taam kızmayın.😄Bronte kardeşlerden kaleme alınmış en güzel hikaye bence.En baştan hikayenin içine giriveriyorsunuz,akıcı ve yalın bir dili var.Çok keyif alınarak okunuyor.Olaylar Viktorya döneminde geçiyor,Aşk ve Gurur hatta Alice Harikalar Diyarıında'nın bile aynı döneme ait olduğunu düşününce yazarların romancılık ve yaratıcılıklarının ne denli farklı,bakış açıları ne denli değişik olduğunu görmek heyecan verici.Ayrıca aynı dönem kadın yazarlarının toplum paikolojisini kendi feminist bakış açılarıyla yansıtmaları da hayranlık uyandırıyor.Nitekim Jane Eyre'de kendi dönemi sınırlarından sıyrılıp zor bir hayat hikayesine sahip olan ve 18 yaşında kendi ayakları üzerinde durmasını başarmış genç bir kadının hikayesi.
Söylentiye göre Jane Eyre,Bronte kardeşlerin hayatlarından izler de taşıyor.Bu denli geç kalarak okuduğum için üzgünüm.Çok severek ve keyif alarak okudum. 
martı yayınları çevirisi de oldukça başarılıydı.

arka kapak:
  • Yayınlandığı ilk günden itibaren edebiyat dünyasına bir bomba gibi düşen Jane Eyre, çok geçmeden bütün okurların ve eleştirmenlerin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Kimsesi/ bir çocuk olarak baskı altında geçen yılların ardından, kendi ayaklarının üzerinde durmayı başaran özgür ruhlu genç kadın, patronunun sakin ve gizemli doğası karşısında, yüreğine daha fazla söz geçiremeyerek yenik düşer. Ama her aşkın bir bedeli vardır ve herkes kendi payına düşeni ödemek zorundadır. Charlolte Bronte'nin tartışmasız herkes tarafından başyapıt olarak nitelenen bu ölümsüz eseri tutkulu romantizmi ve büyüleyici diliyle halen bütün zamanların en büyük aşk hikâyelerinden biri olma özelliğini koruyor.

gelelim filmlerine:

2001 yapımı filmin ünlü oyuncuları ve 7,4 imdb puanı olsa da en sevmediğim uyarlama ve kitaba da çok sadık kalınmamış.









trailer


2006


bu uyarlama sevdiklerimden.imdb puanı:8,4











1996 

imdb puanı:6,8
sevdiğim uyarlamaraldan biriydi.













trailer


1983



83 yapımı uyarlama da beğendiklerimdendi
.imdb puanı:8,2












full film


daha pek çok uyarlaması olsa da ben beğendiklerime yer verdim.

sesli kitap özeti


radyo tiyatrosu ve bilgiler.


keyifle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails