18 Ekim 2016

mo yan..

mo yan tatlı blogger arkadaşım kitapkitapeylemi'nin bana hediyesiydi.bir günde okuyup bitirdiğim kitaplar arasında yerini aldı.
orhan pamuk'un kırmızı saçlı kadın kitabını okuduysanız (yazısı için buraya tıklayınz ) ön planda olayların akışına kapılırken arka planda da değişe türkiye resmi çiziliyordu,mo yan'nın da içeriği ve trzı aynı sadece yazar ve ülke değişmiş.roman kahramanımızın hayat hikayesi eşliğinde değişen çin portresini gözlemliyoruz.
ben çok hayran kalamadım.
çin tarihine merak salmışlara tavsiye edilir.





Çin'in en ünlü ve Nobel ödüllü yazarı Mo Yan, Değişim adlı uzun öyküsünde ülkesindeki toplumsal ve siyasal değişimleri dile getiriyor. Otobiyografi tarzında öykü ya da öykü tarzında otobiyografi diyebileceğimiz bu yapıt, Çin edebiyatındaki çoğunlukla siyasal olaylara odaklanan tarihsel anlatıların tersine, "insanlar"ın tarihini ele alıyor. Değişim bu niteliğiyle değişme sürecindeki bir ülkenin görünümünde tavandan aşağıya değil, tabandan yukarıya bakan bir yaklaşımın temsilcisi oluyor.

Mo Yan, anlatımında zaman içinde ileriye ve geriye dönüşler yapıyor; önemsiz olaylar ile sıradan insanların yaşamına yöneliyor. Gündelik yaşamın boyutlarını aşan büyük olayların sokaktaki insan üzerindeki etkisini aktararak tarihe insan sıcağının soluğunu katıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails