7 Ekim 2016

labirent(alev deneyleri)2,james dashner..

 seri kitap okumayı çok severim ve okurken genelde ara veririm.bu seriye ara vermeden bitirmek istiyorum ama araya başka kitaplar girdi.ara vermek istemiyorum çünkü dehşet güzel,bayıldım.distopya seviyorsanız muhakkak ama muhakkak okuyun.kesinlikle bayılacaksınız.çok seri okunan,akıcı ve adrenali hiç düşmeden devam eden bir kitap.seriler de de heyecan hiç düşmüyor.genelde ikinci kitapta hız biraz azalır ama bu kitapta merak,heyecan ve adrenalin daha da arttı.üçüncü için kalbim heyecana dayanamayacak o derece yani.çok beğendim ya çok :)

ilk kitap ve filmin yazısı için burayı tıklayınız

açlık oyunlarının daha çok beğendiğimi söyemiş olsam da önce ki kitap postunda,o seri de kitaplar arası heyecanın dozu azalıyordu ama bu seri de öyle olmamış.okuyun işte bea.pişman olmazsınız.
o seri,bu  seri bu hangi seri diye saçma sapan bir laf uzar gider,gidebilir :))
ikin

ikinci kitapta labirentten kurtulan gençler hayal ile gerçek,dosrtul ile ihanet arasında alev deneyleri ve topları eşliğinde güvenli bölgeye ulaşmaya çalışırlar ancak ne gerçek ne kurgu kim bilebilir ki....

Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu… 
Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İsyan'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri. 

Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. 
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İsyan, işlerini zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.

Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil! 
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.

"Nefes kesici, sinematografik bir macera." 
-Publishers Weekly-

"İlk kitabı sevenler bu nefes nefese maceranın da esiri olacaklar." 
-Children's Literature-

"Bu heyecan dolu kitaptaki ahlaki ikilemler ve ölümcül bir ortamda hayatta kalmaya çalışan çocuklar, hikâyeyi daha da etkileyici bir hale getiriyor." 
-VOYA-

"Gerçekte neler olduğunu anlamaya çalışan karakterlerle okuru da meraka sürükleyen bu devam kitabında heyecan hiç sönmüyor. 
Son ana kadar kalbiniz sıkışacak." 
-Kirkus Reviews- 

"Müthiş bir macera; sürükleyici, zekice." 
-Newsday-
(Tanıtım Bülteninden)


gelelim filme



film 2015 yapımı ve imdb puanı:6.4
ilk filim kitaba daha sadık kalınarak çekilse de ikinci film kitabından çok daha farklı bir hikaye üzerinden ilerlemiş.halbu ki kitap çok daha şaşırtanayrıntı ve olaylarla dolu.diğer postta da söylemiştim bunda da söyleyeyim kitabı olan bir film için daha afilli olabilirmiş ama bilim kurgu tarzı için oldukça iyi sayılır.
yine de seyredin oldukça sürükleyici ve heyecan dolu.

















traailer




labirent ölümcül kaçış kitap filminin yazısı için buraya tıklayınız
labirent alev deneyleri kitap ve filminin yazısı için buraya tıklayınız

labirent ölüm emri kitbının yazısı için buraya tıklayınız
iyi seyirler,keyifli okumalar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails