27 Şubat 2018

westworld..

uzun zamandır yeni hiçbir şeye başlayamaz ve başlasam da bitiremezdim,üstelik en nefret ettiğim şey başladığım işi yarım bırakmaktır.neyseki 20017'nin sonunda bir karar alıp neyi yarım bıraktıysam bitirmeye karar verdim.ayrıca okuyupta zorlandığım,anlamadığım tüm kitapları da yeniden okumak istediğim kitaplarla birlikte yeniden okumaya aldım.böylelikle.yeniden okuyunca ne kadar ilerlediğimi görmek,kitap okumanında sonradan öğrenildiğini öğrenmek,kıymetini bilemediğim kitapların keyfine varmak harika bir duygu oldu.neyse bu kararlarla birlikte izleyipte sonunu getirdiğim bir dizi westworld'ü size tanıtacağım :)

westworld son yıllarda izlediğim en dehşetengiz,en vahşetengiz,en esrarengiz böyle gider dizilerden biriydi.yapay zekanın geldiği noktada insan oğlunun kendi sonunu nasıl hazırlayabileceğini anlattığı gibi,insan olmanın da sorgulamasını yapıyor dizi.
bu girizgahten sonra önce oyunculardan,senaristten bahsedeyim sonra size konusundan kısaca bahsedeceğim.

senaristliğini christopher nolan'nın kardeşi ve  momento,prestij,kara şovalye yükseliyor,yıldızlararası gibi senaryolarıyla  jonathan nolan yazmış.

imbd puanı:8,9
ilk sezon:2016

anthony hopkins,ed harris,ben barnes gibi daha birçok dizi ve filmlerden tanıdığımız ünlü oyuncu var.

konusu ise gerçekten dehşet verici.insanoğlu yapay zekayı yaratmış ve tüm bu robotlardan bir eğlence parkı kurmuştur.zenginlerden de gayet ciddi bir mebla ödeyenler bu özel parka vaktiyle yul brayner'in başrolünde oynadığı western/kovboy filmi olan westworld'ün orjinal hikayesini oynamaya girer.ve tüm sorgulamalar bu noktada başlar.
acı çekmeye,hissetmeye,cinsel tatmin uğruna kullanmaya programlanmış bu robotlar her türlü insani tepkiyi verebilirken öldürme güdüsü/programı yüklenmemişlerdir.insandan hiç ayıtedilemeyen bu robotlar insanoğlunun öldürme ve cinsel arzularına sonuna kadar hizmet ederken tüm insani tepkileri verebilirken hatırlamazlar,öldüremezler ve birer av hayvanı gibi ,ki bu bile ne kadar insani,
avlanırlar.

parkata bu hayvani avlanma,cinsel partiler,kaçış ve kovalamaca deam ederken bu projenin yaratıcıları ve westworld şirketinin üst düzey yöneticileri arasında da parktan farklı olmayan derecede ölüm ve cinselliğin kol gezdiği bir iktidar savaşı vardır.
bir yandanda bu bilinçli programlar insan dünyasını keşfetme merakına kapılır ve insna dünyasında kendi programlarını yeniden yapabilme imkanına erişirler ve hikaye daha da girft bir yapı alır.
ama tüm hikaye bundan ibaret değildir.gerisini de siz izleyip keşfedin...



bu arada hemen belirteyim amerika dizi ve filmlerinin kan,cinsellik,şiddet içeriğini son noktasına kadar arttırmış.artık bundan sonrası canlı yayında açlık oyunlarıvari insan avı,onuda savaşlarla yapabiliyor zaten.

diziyi yanınızda küçük çocuklar varken izlemeyin diyerek bende diziyi şiddetle tavsiye edebilirim.



dizinin oldukça karanlık bir temsaı var ve günahın geleceği hakkında ciddi bir sorgulama yapıyor.






neye sahip olduğumuz için insanız?
bilinç ve zekaya mı,ruha mı?
ya yapay zeka ?
neye göre insan kabul edilmez ?
acı çekebilen bir makineye ki insan gibi acı çekip hissedebiliyorken,acı çektirmek ne kadar meşru?
gerçekten yapay zekaya ulaşılacak bir gelecekte insan oğlunun kaderi ne olacaktır ?
daha pek çok soruyu barındırıyor dizi.
gerçekten etkileyici ve çok güzel bir diziydi.
ilk sezon 2016 da yayımlanmış ve 10 bölümden oluşuoyr.
ikinci sezon ne zaman gelir bilemiyorum 
ama şahin beklemede :)
Trailer


İzleyin efendim tavsiyedir :)




6 yorum:

  1. vuu geçen gün başlasam mı diye düşünüp ertlemiştim şu an ertelediğime pişmanım acayip bi şeymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimkurgu seviyorsan hiç ksçırma hemen başla derim.Adamların dizi ve filimlerde geldikleri nokta gerçekten takdire şayan.:)

      Sil
  2. yav iki adet yerli ütü dizim var , vallahi onları bitirecek ütü çıkarmaktan bir hal oluyorum :D yabancılar da ayrı bir muamma tabii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli dizileri ütü yaparken izlemeye devam et zati onlar anca o işe yara :) Bu dizi kafa vererek izlemeyi hakediyor;)

      Sil
  3. Diziyi daha önce de duymuştum, bilimkurgu havamda olduğumda izleyeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle eğlenceli bir dizi değil,kafa verdiriyor kendineP yüzden tam havandayken izle ;)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails