28 Eylül 2020

Tatil miiiii

 Selam dostlar perşembe akşamı dayımdan gelen ani bir davetle cuma soluğu Antalyalarda buldum :)
Bu sabah da yengemlen saat sabah yedi de denize gittik ve ben dönene kadar her sabah bunu yapmaya karar verdik :) Yaşassın tatil :)
Bu ara da ilk gün ayağımın toynan çok özlediğim İkea ya götürttüm kendimi :) benim içim çok özel olan bir arkadaşım da şöyle dedi:Antalya'ya gidip İkeayı mı görmek istedin?? Eee haklııı :) Hep gaklı zaten :)




 Antalyalardan bildirneye devam edicem anacımm :)

18 Eylül 2020

Çiçekler....

Çiçek gönderen güzel arkadaşları olsun insanın.:)







Ordan,burdan,şurdan.

 Selam dostlar.Bu hafta içinde hayatımda inanılmaz büyük değişimler oldu.Bir dönem kapandı,bir döngü kırıldı ve yepyeni musmutlu bir zamana geçildi İleriki gğnlerde ayrıntıları anlatırım ama şimdi için çok erken ;)

Mutlu ünsan takılmaları :))

Felsefe Tarihi,Nogay Kerimoğlu...



Felsefenin Kısa Tarihi,Nogay Kerimoğlu...
Felsefeye giriş yapmak isteyenler için harika bir kitap.Antik Çağ'dan felsefi bir yolculuğa çıkıp günümüze kadar varıyorsunuz.Çok güzel ders kitabı da olur bak.☺️

📚

Kumandanı Öldürmek,Haruki Murakami ..



Kumandanı Öldürmek,Haruki Murakami...
Uzun süredir kütüphanede sıram ne zaman gelecek diye bekleyen bir kitaptı.Doğrusu Murakami'yi tanıdığımdan ve sayfa sayısından dolayı gözümde korkuyordu.Ama Murakami beni şaşırttı,
sıkmadan o mekanik tarzı olmadan,merakı da hiç azaltmadan ilerliyordu hikaye.Murakami'nin tüm detaylarına sahip bir romandı.Sıradan insanlardan sıradışı olaylar silsilesi,gerçek ve rüyanın ayırt edilemediği durumlar,fantastik öğeler....Ama Murakami'den beklenmeyen bir final...
İlk defa bir Murakami kahramanına empati kurabildim.Baş kahramanımızın karısından ayrıldıktan sonra karısı aklına geldikçe yaşadığı o iç acı,özlem ve tüm içtenliğiyle bunu dile getirmesi doğrusu kalbimi sızlattı.
Mutlu sonlara asla inanmadım,belki de bundandır hayal kırıklıklarım.
Sahi neden gerçek hayatta mutlu sonlar olmaz?
#Murakami de bu durumu çok sorgulamış olmalı....

12 Eylül 2020

dizi seçkisi...

 Geçtiğimiz aylarda ve geçen sene izlediğim zibilyon tane diziden en beğendiklerim ve aklımda kalanları sizlerle paylaşacağım.Zira o kadar çok izledim ki çoğunun adını unuttum,hatırladıkça size de önereceğim.

Alacakaranlık Kuşağıyla başlayayım.Aslen 1950'lerde çekilmeye başlayan.80'lerde ki bölümleri tv de de yayımlanan ve annemle kaçırmadan izlediğimiz bir korku-gerilim kuşağıydı.Dizi 2019 da yeniden çekiliyor.Şimdilik bir sezon yayımlandı umarım devamı gelir çünkü gerçekten kaliteli ve çok keyifli korku-gerilim.Her bölüm başka oyuncuların oynadığı ve başka konuların işlendiği Black Miror'un teknolojinin işlenmemiş hali diyebilirim.Tavsiyedir ve çokta güzeldir efem :)



 Black Miror duymayanı,izlemeyeni yoktur sanırım.Her bölüm başka bir konun işlendiği ve teknolojinin insanı ne boyutlara getirebileceği vurgusunun dehşetengiz bir şekilde verildiği has harika bir bilimkurgu dizi :)




Eskilerden bir bilimkurgu The Lost Room.
Nerede olduğu bilinmeyen bir oda ve o odaya ait,sahip olan kişiye de bir takım güçler kazandıran eşyalar.Kahramanımızın kızı odaya girer ve odada kaybolur,kızını bulabilecek midir ? falan filan ama çok güzel bir dizi,bilimkurgu seviyorsanız kaçırmayın derim :)



 Masum.Eski bir polis ve biri ölü biri deli iki oğul,sırlı olaylar.Kim katil,kim suçlu,kim masum ?
Haluk Bilginer'in oyunculuğu kaçmaz.






Yayımlandığında ortalığı kasıp kavurmuştu.Hala izlemeyeniniz varsa ne duruyorsunuz derim :) Senaryosu Hakan Günday'a ait harika bir polisiye gerilim.

Alın size bol bol dizi.İzleyin.Ben geçen sene anksiyetemin zirvelerindeyken kendimi dizi ve filmlere vermiştim.Aklımı kaçırmadıysam bunların sayesindedir :)

:)))))









Dark'tan ayriyetten bahsedeceğim ;)
izleyin işte bee :))

Faydacılık,John Mill...


John Stuart Mill,Faydacılık...
Çok sevdiğim Alfa Yayınlarından okuduğum kitabın sunuş bölümü Yıldız Silier'in muhteşem yazısıyla başlıyor.Sırf bu bölüm için bile bu kitap okunur.Mill ise kitap boyunca etik faydacılığın savunmadyını yapıyor.Çok harika bir çeviri,yalın,anlaşılır bir dil ve felsefe severlerin kütüphanesine kazandırması gereken bir eser.

7 Eylül 2020

Seoul Restorant.

 İstanbul'da yaşayanlar koşun kolun :))
Eğer Kore yemeği seviyorsanız Sultanahmet'te çok güzel bir yer mevcut.Lakin biraz tuzlu :) Yemekler çok lezzetli,porsiyonlar acayip büyük ve mezeleri bol.İki kişi giderseniz tek yemek söyleyebilirsiniz.Ama biz gibi aç gözlüyseniz üç kişi gidip üç yüz liracıkta ödeyebilirsiniz.🤭Değdi mi? Hem de nasıl değdi kii :)(


Kadıköy'ye de geçip benim kıza manga ve anime figürleri falan da aldık.Sonra geri döndük işte.Aman başka nolcaktı ki :))
Baştaki kız kardeşim,ortada ki ven ve son da ki kızım.Gğnğn en güzeli iki kez vapura binmekti diyebilirim.




Ha bu arada daha uygun fiyatlı bir yer isterseniz Edirnekapı'da ki Supong Cafe'yi önerebilirim Ama yemek çeşidi az ve meze hiç yok,lezzet konusunda da az bi ödün veriyorsunuz.Yine de denemek isteyenlere öneririm.

Spinoza,Fikir Mimarları Serisi...


Spinoza,Fikir Mimarları Serisi...
Bu seriden şimdiye kadar Sokrates,İbn Rüşt he bir de bunu okudum.😁 Ben daha fazla okudum sanıyordum.🤭 
Spinoza felsefe tarihinin en sıkıcı adamı.Felsefesi de en sıkıcı felsefe.🤭 Napim öyle yav.😁 Bu kitapta Ethica'nın analizi ve filozofun biyografisini de içeriyor tabi. Zorla okudum.Ethica da yarım o nasıl bitçek ki yav.🤔😬 Aman işte yüksek lisans falan yapıyorsanız okuyun yoksa sizi alakadar eden bir kitap değildir efem.🤭

4 Eylül 2020

Örgü...

 Sokağa çıkma yasağı oldu dönemde evdeyken çılgınlar gibi örgü çantalar örmüştüm. :)
Yandaki çanta kızımın,astarı dikilmediği için biraz dandik duruyor :)

 Sağdaki çanta benim.Kullanmadığım bir çantanın halat kulplarını bu çantada kullandım.İçine diktiğim çuval ise başka bir çantanın iç çantasıydı ve ennn sevdiğim kuru kafa desenli.

 Bu çantada benim.Bu çantaya ek olarak aynı desenden dikdörtgen cüzdan örüp dışına diktim çok güzel oldu.Hsni yeni moda cüzdanlı çantalar varya ha işte öyle yaptım :)

 Yandaki çantayı kız kardeşime hediye yaptım.Onunda son halinde aynı desenden cüzdan ördüm ve kulbundan ekledim.Cüzdanlı çok daha hoş görünüyor.Vu modelin aynısından bir de düz yeşil yapmıştım o da güzel oldu

Bunlar da ördüğüm kitap ayraçları.Yüzleri eksik çünkü beceremiyorum🙈 o kısımları annem yapacak :)

 Bu bordo da kızımın.








 Bu çantayıda diğer bir kız kardeşime hediye ördüm.





Biraz solgun bir foto olmuş.Püsküllerini dört ayrı renkle çoğslttım ve kız kardrşime hediye ettim.Üç adet kuz kardeşim var da :)

Örgü harika bir terapi diyerek uykuya gidiyorum. :)



3 Eylül 2020

Seminer seminer dedikleri...

Seminer haftamızı tamamladık.İlk defa bir seminer haftasında tüm yılımız belirsizlik içindeydi.Okullar açılacak mı,açılırsa eğitim nasıl olacak,açılmazsa ne olacak,hatta ve hatta maaşlarımızın bile tehlikeye girdiği dönemlerden geçiyoruz. Okullarımız pandemi dönemi için yeterli değil,halk bilinçli değil,psikolojik olarak kimse hazır değil...devam eder gider.Düğünlerin gırla gittiği,hastalığın alıp başına gitmediği bir dönem,bayramdı,tatil sonradıydı,eylül ikinci dalgaydı derken zaman hızla geçiyor. Geçem dönemden beri talihsiz bir öğrenci kitlesi var. Benim çocuğumda dahil ne olacak bu ilk ve orta ve lise öğretimin hali diye veli ve öğretmen olarak düşünüp duruyorum. Okulda bir kişinin hastalanması demek,bir sınıf demek,bir sınıf tüm okul demek,tüm okul tüm çevre demek...Uzaktan eğitim içinde veli ve öğrenciler maddi,teknolojik ve enformasyon açısından yetersiz.Büyük bir öğrenci kitlesi eğitimin dışında kalıyor. Ya Hu ne kem günlerden geçiyoruz. Dert çok ama çözüm yok. Tez aşı buluna diye dua etmekten başka çaremiz yok. Bir de evlenmeyin yav,halay çekneyin. Maskenizle nikah yapıp bu işi ucuz yollu ve hastalığı bulaştırmadan yapsanız olmaz mı? Ya da güney sahillerinde bir yaz yüzmeyivereydiniz. Halkın bu vurdumduymazlığı yüzünden kabak öğretmenlerin başına patlsmış çalışmadan maaş alan gereksiz bir sülük konumuna düşürülmüş durumdayız. Doğrusu
çok gönül koyuyorum bu duruma.
Anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki blog yetmez,657 izin vermez :)
Maskesiz dışarı çıkmayın,yanınızda sürekli kolonya ve dezenfektan bulundurun,sosyal mesafeyi koruyun,düğünlere gitmeyin, kalabalıklara karışmayın..
 ki okullar açılsın,biz özlediğimiz işimizin başına dönelim ve öğrencilerimize  kavuşalım ve çok daha önemlisi BİR NESİL ZİYAN OLMASIN!  tüm öğrencilerin bu halk üzerinde kul hakkı kaldı bu da lütfen unutulmasın

Bilinçli veliye,bilinçli halka,bilinçli vatandaşa,bilinçli blogger dostlarıma selam olsun...

Aristotales

 Aristotales,David Ross...
Valla bu kitabı okurken Antik Yunan dönemi felsefesinden,Aristotales'in kendinden bi nefret etmedim değil yani.😬🤭 Kitap akademik çalışma yapanlara yönelik kesinlikke.Ay ben Niçe severim,ay ben felsefe severim,ay ben Kafka okurum diyorsanız sizi uyarayım felsefe onlar diil.🤭 Bayağı bayağı yüksek lisans yapanlara ya da üni de felsefe okuyanlara yönelik.Vay ben duymadım,vay ben görmedim demeyin.🤭 Kitap ise Aristo'nun mantık anlayışından, metafizik görüşünden,varlık felsefesinden tutunda doğa ve bilgi sınıflandırmasna kadar tüm mantık ve felsefi görüşlerini içeriyor.Çok ağır ağabey bir kitap efem.😬🙃

Kabalcı yayınlarını çok severdim ama tabi artık kapandı :/ Nasippp :)

Felsefeyle kalın :P

1 Eylül 2020

Memories of the Alhambra...


Size bir dizi tanıtayım dedim.Çok uzun zamandır blogda dizi ya da film paylaşmaz oldum.Halbuki geçen yılın sonundan itibaren izlediğim dizi ve filmin haddi hesabı yok.En sevdiklerimi ara ara bloga bırakacağım.
Hyun Bin'den 2018'di  sanırım müthiş bir dizi gelmişti valla nasıl bir heyecanla izlediğimizi anlatamam.


Esas oğlanımızla söze başlayalım efendim.Hyun Bin bir oyun şirketinin başkanıdır ve interaktif ,fantastik bir oyun geliştirmiştir.Bazı şeyler yolunda gitmez ve İspanya'ya yolu düşer.




Ve ardından dizinin en gereksiz karakteri ve boş yere göz yaşı döken kızı ,yani hiç olmasa dizi çok daha güzel olurmuş fakat bir kız lazım elbet diziye, Park Shin Hye^le karşılaşır esas oğlanımız.



Ama tüm sır,düğüm ve eğlence aslında esas kızımızın erkek kardeşi Exo'dan Chan Yeol'da gizlidir.








Esas oğlanımız İspanya'ya gittikten sonra muhteşem bir fantastik macera başlar.
Hyun Bin!in muhteşem gamzesi ay pardon oyunculuğu diyecektim :)
harkulade bir senaryo ve görsel efektlerle izlemeye değer muhteşem bir fantastik dizi.Kore fanlarından tabi ki kaçmamıştır ama aranızda hala izlesem mi diye düşünenleriniz varsa ne duruyorsunuz derim efem :))
A bu arada bie netfilix dizisi.

burada karakter tanıtımı mevcut


trailer


Vee bir de arka planda muhteşem Endülüs ve İspanya....

iyi seyirler...
Related Posts with Thumbnails