29 Mart 2018

Allah,felsefe ve bilim,caner taslaman...


Elimde ki son #canertaslaman kitabıda bitti,hoca iki kitap daha çıkarmış ama sakin olun onları daha almıycam.😝
#Allahfelsefevebilim Robin Collins,Caner Taslaman,Enis Doko,William Lane Craig,Alvin Platinga ve Richard Swinburne'nun felsefi makalelerinden hazırlanmış bir kitap.Bu teist felsrfeci ve felsefeci fizikçiler farklı açılardan Tanrı'nın varlığını naturalist felsefeye karşı değerlendiriyorlar.Içlerinde dünyaca ünlü felsefeciler olsa da keyif alarak okuyamadım.Tüm Caner hoca kitaplarından sonra çok tekrar bir kitap gibi geldi ama yinede felsefi doyuruculuğu olan bir kitap.

arka kapak:

"Allah var mıdır? Allah' ın varlığı rasyonel olarak temellendirilebilir mi? Allah' ın sıfatları hakkında ne söyleyebiliriz? Evrendeki muhteşem tasarımlar Allah' ın eserleri midir? Çok-evrenler ile ilgili teoriler Allah' ın varlığına alternatif olabilir mi? Allah mı yoksa Evren mi ezelidir? Arzularımızdan Allah' a ulaşmak mümkün mü? Değerlerin Allah ile bir ilgisi var mı? Yaşadığımız evren hakkındaki fiziki bulgular, Allah' ın varlığına inananların mı ateistlerin mi beklentileriyle daha uyumludur? Neden Evrim Teorisi, zannedilenin aksine, ateizmle bir çatışma içindedir? Bu ve bunlar gibi yaşamsal önemde ve aynı zamanda ilginç birçok soruya bu kitapta cevap veriliyor.

Felsefede hiçbir konu, Alla hile ilgili sorular kadar dikkat çekmemiş ve tartışılmamıştır. Bu sorular, sadece tartışmaların merkezinde oldukları için ilgi çekici değildir. Bu soruların cevabının ne olduğu yaşama, ölüme, hayatın anlamına, ahlaka ve daha birçok temel konuya bakışta köklü farklar oluşturacak kadar önemlidir. Felsefi açıdan çok temel, pratik hayat açısından müthiş önemli, hakkındaki kanaatin her şeyi kökünden değiştireceği "Allah' ın varlığı" konusu bu kitabın merkezindedir.

Son derece önemli olan bu konuda, fikir beyan eden kişi sayısı çok olsa da, akademik açıdan nitelikli eser oldukça azdır. Elinizdeki çalışmanın yayımlanma amacı bu eksikliğin giderilmesine katkıda bulunmak içindir. Bu kitapta, bilim-felsefe-din arasında duvarlar örülemeyeceğini savunan, bilim-din çatışmasını reddeden, teizmin ateizmden daha rasyonel olduğunu felsefi ve bilimsel argümanlarla temellendiren altı akademisyenin çalışmalarını bulacaksınız."

felsefeyele kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails