10 Mart 2018

sense8...


size wachovski kardeşlerin son çalışması sense8 dizisinden bahsedeceğim.

konusu kısaca şöyle:
dünyanın sekiz farklı ülkesinden sekiz kişi duyusal bir şeklide birbirlerine bağlıdırlar ve peşlerinde de onları ele geçirmek isteyen yine kendileri gibi duyusallar vardır.



2015-2018 yıllarında iki sezon ve (galiba çünkü unuttum) 22 bölüm olarak yayımlanan dizinin imdb puanı:8.4
dizi aslında kurgu açısından çok güzel olmasına rağmen wachovski kardeşlerin sırayla ameliyat olup kadın olmalarından mütevellit çok fazla eş cinsel içeriğe sahip.
daha doğrusu dizi adeta eş cinsel manifesto gibi olmuş.
bu güne kadar eş cinsel insanllar hakkında açıkçası hiç kötü bir şey düşünmemiş olmama rağmen eş cinsel propagandalara karşıyım.wachovski'ler de gizemli,bilimkurgu içeriği olan bir dizi görünümünde aslında bence eş cinsellik propagandası yapmışlar.
yani asıl niyetleri bence buymuş araya da gizemli bir konu sıkıştırıvermişler :)

dizi netfilix için yapılıyor ve ikinci sezondan sonra artan masraflar nedeniyle diziyi sonlandırma kararı alıyor yapımcı şirket.dizi hayranlarının yoğun karşı çıkışlarından spnra mayıs ayında son bölüm niteliğinde iki saatlik bir bölüm çekilmesine karar veriyorlar.
çekilmeliydi de yani.zart diye orta yerinde dizi mi bitermiş canım :p





dediğim gibi dizi aslında çok güzeldi.bir şekilde birbirlerine duyusal yönden bağlanmış bu insanların hikayesi iyice girift bir noktaya gelmişti ve neredeyse 16 farklı ülkede yapılan çekimler netfilix'in belini bir hayli bükmüştü ki diziyi bitirme kararı alındı.






konusu hakkında aslında daha fazlar bir şey söyleyemeyeceğim sekiz farklı insan ve onların birbirlerine bağlanmasına sebep olan duyusal ve intihar etmiş bir kadın.ve birbirlerine en ihtiyaç duydukları anda adeta kuantum dünyasında gezer gibi birbirlerinin yanında olan bu insanların hayatta kalma ve var olma mücadeleleri.



tabi dizi wachovski kardeşlerin kaleminden çıkınca da felsefi sorgulamalarla da konu zenginleştirilmiş.
seni sen yapan şey,ne olursan ol kendini olduğun gibi kabul et,sen aslında kimsin,olduğumuz kişi miyiz yoksa olmak istediğimiz kişi mi yoksa bizi kabul ettikleri kişi mi vb
ama tabi eş cinsellik hat safhada.
bence diznin asıl amacı da bu bir eş cinsel manifesto.yine de sağlam bir dizi olduğu götürmez.

                                                                                 

insanların iyi ya da kötü olmalarının dini inaçlarıyla ya da cinsel kimlikleriyle alakalı olduklarını düşünmüyorum.bence iyiliğin dini,dili ve ırkı yok ama  dizi de verilen mesaj gibi tüm eş cinsel insallar harika iyi insanlardır ya da adeta tapılası insanlardır hatta ve hatta olunması gereken şey aslında eş cinselliktir şeklindeki düşünceye de kesinlikle katılmıyorum.
bu insanların toplum dışına itilmesine,aşağılanmalarına,bedenlerini satarak karınlarını doyurmak zorunda kalmalarına sonuna kadar karşıyım.herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır cinsel tercihleri ne olursa olsun ama dizide ki mesaj gibi de eş cinsellik harikadır,eş cinseller harika,tapılası insanlardır şeklinde ki propagandalara da karşıyım.
yani kısacası  homofobik biriyseniz diziden nefret edebilirsiniz,benim gibi yok efendim kadınmış yok efendim erkekmiş fark etmez wachovskiler harikadır diyicilerdenseniz bu dizi kaçmaz derim.
artık tercif size kalmış.
ben son bölümü beklemekteyim.
şahin beklemede :)



trailer



iyi seyirler...

2 yorum:

  1. Netflix izliyorum ama bunu hic gormemistim. Dikkatimi cekmedi herhalde 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir dizi biteli de bayağı olmuştu zaten.Son bölümü bekliyorum bende:)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails