17 Nisan 2018

dillerin kökeni üstüne deneme,j.j.rousseau...


#jeanjacquesrousseau'dan Dillerin Kökeni Üzerine Bir Deneme.#rousseau diilerin doğuşundan,müzik,melodi gibi konulara da uzanarak diller nasıl doğmuştur konusu üzerine fkirlerini anlatıyor.Doğrusu Tüfek,Mikrop ve Çelik'i okuduktan sonra Rossue'nun fikirlerinin çok ilkel kaldığını görüp Volteire'nin bu fikirleri neden eleştirdiğini anlasam da yine de Rousseu'yu okumayı seviyorum.Rousseu severlere duyurulur.


arka kapak:

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778): Bilimler ve Sanatlar Üstüne Söylev'den Toplum Sözleşmesi'ne ve Emile'e, İnsanlar Arasında Eşitsizliğin Kaynağı'ndan İtiraflar'a, insanlık tarihinde çığır açan Aydınlanma düşüncesinin en önemli Romantik düşünür-yazarıdır. Melodi ve Müziksel Taklit ile İlişki İçinde Dillerin Kökeni Üzerine Deneme ise, Rousseau'nun ilk ses olarak kabul ettiği "doğanın çığlığı"ndan jestlerin diline, sözcüklerin ortaya çıkışına ve "dünyanın adlandırılması"na doğru uzanan bir süreçte dillerin kökenini müzik ve melodi ile ilişkilerine de değinerek anlatıyor. 
Ömer B. Albayrak (1976): İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde araştırma görevlisi. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdikten sonra Galatasaray Üniversitesi'nde yüksek lisansını yaptı. Galatasaray Üniversitesi ve Paris X-Nanterre Üniversitesi'nde doktorasını hazırlıyor


felsefeyle kalın...

2 yorum:

  1. Ne çok karşıma çıkıyor. Oku beni oku beni diyor, zorla mı canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa :))
      Rousseau okunmadan geçilmemesi gereken bir düşünür ;)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails