6 Nisan 2018

dövüş sanatlarının temel ilkeleri,yüksel yılmaz...


Muhteşem ötesi bir kitap almışım ucuzkitapalcom'dan 2 liraya.Okurken inanılmaz keyif aldım.😶Sun Tzu'nun Savaş Sanatı'nı okur gibiydim.
Yazar Yüksel Yılmaz,Bruce Lee'ye ait olan Jeet Kune Do prensiplerini temel alarak JKD Kulelkavido isimli bir dövüş disiplini kurmuş ve yine Bruce Lee'ye ait olan Tao of Jeet Kune Do adlı kitabın çevirisini yapmış.Bir dövüş sanatçısının aklı,bedeni ve ruhu nasıl olmalıdırın üzerine kurulu kitabın teması ama harika bir Uzak Doğu öğretisi tarzında kişisel gelişim kitabı niteliğide taşıyor.Kitapta birbirinden güzel alıntılar,atasözleri ve yazara ait aforizmalar var.
İnsan ile insan arasında fark vardır,bir demirden hem nal,hem de kılıç yaparlar...Nizami
Kaba gücün sınırları vardır,ama zihin gücünün yoktur...Koichi Tohei
Başını acemi berbere teslim eden,cebinden pamuğu eksik etmesin...🙊🙊😂Atasözü
Başkalarını tanıyan zeki,kendini tanıyan olgundur...Çin Atasözü
Yeryüzünde az insan aşık olur...Ve daha az insana aşık olunur..Ve yine daha da az insan bunun kıymetini bilir....
Sonu başarılı biten her şeyin ortası sabır ve azim,başı ise inançtır...
Kitabı görürseniz darıltmayın çok keyifliydi.
Seviyorum dövüş mövüş.😂😂😶😶


arka kapak:

Deniz ve nehirlerin yüzlerce dağ sellerinden faydalanmaları, dâima kendilerinin onlardan daha aşağı seviyelerde bulunmaları yüzündendir. Böylelikle onlar bütün dağ derelerine hâkimdirler. Bilgin olan kimse de başkalarından üstün olmak istediği zaman kendisini onlardan aşağı seviyeye indirir. Önlerine geçmek isteyince de arkalarına düşer. Bu suretle, bulunduğu mevkii insanların üstünde de olsa, altındakiler onun ağırlığını hissetmezler. Yeri önlerinde olduğu vakit ise, onu bir engel saymazlar.
-Lao Ts'e-

Bu kitapta "nasıl" (zihinsel), "ne" (bedensel) ve "niçin" (ruhsal) yönden sadece temel olan hususlara temas etmeye çalıştık.

Dövüş sporlarının ölçüleri belirlenmeli; sporcu neyi, ne şekilde ölçü alacağını bilmelidir. Bunun için de müşterek ölçüler belirlenmelidir. Yeryüzünde ölçüleri belirleyici hiçbir do kitabı mevcut değildir. Birtakım ölçüleri yazan kitaplar elbette mevcuttur. Fakat bendeniz bir iskeletten bahsediyorum. Vücuda getirmekten… Plândan ziyade, programdan… Bir atasözümüz, "On ölç, bir biç" demiştir. Yani acele etme, dikkatli ol… Bir Japon atasözü, "En yüksek dağın bile ayağı ovadadır." der. Ova temeldir. Dağ ovadan yükselir. Alt kat sağlam olmazsa üst katı taşıyamaz! Kitabımız spor ve sanatseverlere hayırlı olsun…
o zaman buraya en sevdiğim dövüş filminde en sevdiğim dövüş sahnesi bırakayım :))



bir de gelmiş geçmiş en fonemen dövüş filmi rocky'den en fenomen soundtrack bırakayım :)
eyes of tiger


güçlü kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails