19 Nisan 2018

pinokyo,carlo collodi..


#pinokyo okuduğum onca klasik ve döneme ait çocuk kitapları arasında gerçekten tek çocuk kitabı olan kitaptı.😀Ne Alice Harikalar Diyarında ne Gülüver'in Gezileri ve daha birçokları çocuk kitabı sayılmaz kesinlikle.İtalyan edebiyatına ait kitap çocuklara mesaj verme kaygısını üst seviyede tutmuş bu yüzden onca macera arasında biraz keyifsiz olsada yine de çocukların okuması gereken bir eser.Konuyu herkes biliyordur sanırım ama pek çok uyarlamasını izlesem de kitabı ilk kez okuduğumu da farkettim.🤦‍♀️Çocuklarınıza,öğrencilerinize okuyun okutun benim gibi okumadıysanız da sizde kimseye çaktırmadan okuyun 😉😁😊


arka kapak:

Pinokyo, İtalyan edebiyatının en neşeli olduğu kadar en dokunaklı öykülerinden biridir. Geppetto Usta’nın konuşan bir odun parçasından yaptığı ve Pinokyo adını verdiği kukla, küçük bir çocuğa dönüşmenin özlemi içindedir. Ancak bu yürüyen ve konuşan tahta çocuğun yaramazlığı başına olmadık işler açar ve kendini tanıyıp yüreğindeki arzuya kavuşana dek bir dizi soluk kesen, zorlu maceradan geçmesi gerekir.

Carlo Collodi’nin yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanında bilinen ve sevilen bu yapıtı, bütün zamanların en çok okunan kitaplarındandır.


gelelim roberto benigni yapımlı filmine:

yapım yılı:2002
imdb puanı:4,2
baş rollerde:ünlü italyan aktörler:roberto benigni ve bu akşam hakkında yazı yazmaya da karar vermiş olduğum kim rossi stuart var.
kitaba sadık kalınarak yapılmış bir film olmasına rağmen begnini çok itici bir pinokyo olmuş.zaten kitapta da pinokyo çok sevimli bir kukla değil.
yalnız filmi netten kaldırmışlar ne alt yazılı ne dublajlı bulamadım.oysa geçen yıl izlemiştim ://







pinokyo rolünde roberto benigni


lucignolo rolüyle kim rossi stuart


trailer


iyi seyirler,iyi okumalar..







2 yorum:

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails