31 Mart 2018

mart ayı bilançosu...

#martayiokuduklarim 📚📚📚
📚olasılıksız
📚oz
📚modern bilim felsefe ve tanrı
📚ahlak felsefe ve Allah
📚Allah,felsefe ve bilim
📚bigbang ve tanrı
 📚Allah'ın varlığının on iki delili
📚türkiye'de spiritüalist felsefe
📚matrix'ten çıkış mefisto geçidi
📚afrikalı leo
 📚dünyalar savaşı 
📚aykolik
📚tüfek,mikrop ve çelik
📚kara prens
 📚ikigai
📚alice kuantum diyarında 

kitapla kalın....

29 Mart 2018

kitapmania.....

Son bir öılgın alışveriş yaptım.😁(değişik,bilmediğim kitap ve yazarlar aldım ekseriyetle bu kez de😉)
Kitaplar 1 l ve 5 lira arası.Ingilizce set 19 l.😉
📚 İlk foto #bilimkurgu ve #fantastikedebiyata ait çocuk ve yetişkin romanlar.
📚 İkinci foto Orhan Yııldırım'a ait korkunçlu romanlar.
📚 Üçüncü foto karışık tarz roman ve deneneler.
📚 Dördüncü foto #psikolojik kitaplar.
📚 Beşinci foto bilimsel kitaplar ve felsefe kitapları.
📚 Altıncı foto karışık tarz farklı denemeler veee #paulgaguin'nin #noanoa'sı.😍
📚 Yedinci foto İngilizce 1.level çocuk kitapları.(kendisime aldım.😁Bir iş yapacaksam en baştan temiz olsun isterim.
📚 Sekizinci foto ucuzkitapalın hediyeleri 
Bundan gayrı kitap almayacağım zira İstanbul'da ki evim için planşarım var onun için artık alışveriş yapacağım hatta yapmaya başladım bile.
Yani inşllh almam 😄😄😄
☕,








istanbul'da ki yeni evim için borca girdim a dostlaaar.bir müddet kitap almam da elimdekileri bitiririm inşş.yoksam o borçlar nasıl ödenir,nasıl çıkılır aydınlıklara :))))))))))


oz,adam fawer....


Kitap hakkında yorumlara hiç bakmadığım halde adından dolayı tahminde bulunmuştum acaba Oz Büyücüsüyle bir alakası olabilir mi diye,tam üstüne basmışım.😉Olasılıksızı ben sevmemiştim
doğrusu ama yazarın üç kitabını da aldığım için mecbuur sırayla okuyorum.😕Kitap Türk okurlara esaslı bir teşekkürle başlıyor,en sevildiği ülkelerin başında geliyormuşuz.Yazarın Türk arkadaşının yoğun tacizleri üzerine bu kitap yazılmaya başlanmış ve de neden kolaya kaçıldığı böylelikle mantık kazanıyor.Okuyan var mı bilmem ama ben Alice Ölüler Diyarında diye Hintli bir yazarın Alice'in korku uyarlaması serisini okumuştum,o kitplar çok daha orjinal kurguya sahipti.Oz ise,pek parlak yaratıcılık içermediği gibi hiçbir sürprizi de yok.Yani koca kitabı boşuna okumuş gibi hissediyorsunuz.Drama sahip bir Dorothy,Oz ülkesi ve bir de şirinler🤦‍♀️Kısacası fantastik edebiyat çok sevsemde bu kitap kolaya kaçılmoş bir uyarlama bence hepsi o kadar.
#adamfawer 

arka kapak:

Dorothy ilk defa öldüğünde on iki yaşındaydı. 
En azından bana söylediği buydu. 
Delirdiğini düşünmüştüm ama şimdi ona inandığım için esas deli ben miyim diye merak ediyorum. 
Öyleysem bunların hiçbirinin önemi yok demektir. 
Ama değilsem… 
Eh, o zaman dünya benim düşündüğüm gibi bir şey değil demektir.
Üstelik tek bir dünya yok.

Kafanız karıştıysa canınız sıkılmasın. Benimki de karışmıştı. 
Okuyun, anlayacaksınız. Sonra karar verirsiniz: 
Ben mi delirdim yoksa siz mi?

Hortum seni sürükledi. 
Şimdi hikâyeye baştan başlayacaksın. 

Aklını, kalbini, duyularını karıştıracak bir dünyayla karşı karşıyasın. 
Bu diyarda gündüzler karanlık turuncu, güneş siyah, geceler bembeyaz.
Büyünün yerini bilim aldı.
Hatırladığın herkes, her şey artık çok daha güzel, korkunç, acımasız. 

Yeniden keşfetmeye hazırlan: OZ'u ya da kendini!

sevgiyle kalın..

Allah,felsefe ve bilim,caner taslaman...


Elimde ki son #canertaslaman kitabıda bitti,hoca iki kitap daha çıkarmış ama sakin olun onları daha almıycam.😝
#Allahfelsefevebilim Robin Collins,Caner Taslaman,Enis Doko,William Lane Craig,Alvin Platinga ve Richard Swinburne'nun felsefi makalelerinden hazırlanmış bir kitap.Bu teist felsrfeci ve felsefeci fizikçiler farklı açılardan Tanrı'nın varlığını naturalist felsefeye karşı değerlendiriyorlar.Içlerinde dünyaca ünlü felsefeciler olsa da keyif alarak okuyamadım.Tüm Caner hoca kitaplarından sonra çok tekrar bir kitap gibi geldi ama yinede felsefi doyuruculuğu olan bir kitap.

arka kapak:

"Allah var mıdır? Allah' ın varlığı rasyonel olarak temellendirilebilir mi? Allah' ın sıfatları hakkında ne söyleyebiliriz? Evrendeki muhteşem tasarımlar Allah' ın eserleri midir? Çok-evrenler ile ilgili teoriler Allah' ın varlığına alternatif olabilir mi? Allah mı yoksa Evren mi ezelidir? Arzularımızdan Allah' a ulaşmak mümkün mü? Değerlerin Allah ile bir ilgisi var mı? Yaşadığımız evren hakkındaki fiziki bulgular, Allah' ın varlığına inananların mı ateistlerin mi beklentileriyle daha uyumludur? Neden Evrim Teorisi, zannedilenin aksine, ateizmle bir çatışma içindedir? Bu ve bunlar gibi yaşamsal önemde ve aynı zamanda ilginç birçok soruya bu kitapta cevap veriliyor.

Felsefede hiçbir konu, Alla hile ilgili sorular kadar dikkat çekmemiş ve tartışılmamıştır. Bu sorular, sadece tartışmaların merkezinde oldukları için ilgi çekici değildir. Bu soruların cevabının ne olduğu yaşama, ölüme, hayatın anlamına, ahlaka ve daha birçok temel konuya bakışta köklü farklar oluşturacak kadar önemlidir. Felsefi açıdan çok temel, pratik hayat açısından müthiş önemli, hakkındaki kanaatin her şeyi kökünden değiştireceği "Allah' ın varlığı" konusu bu kitabın merkezindedir.

Son derece önemli olan bu konuda, fikir beyan eden kişi sayısı çok olsa da, akademik açıdan nitelikli eser oldukça azdır. Elinizdeki çalışmanın yayımlanma amacı bu eksikliğin giderilmesine katkıda bulunmak içindir. Bu kitapta, bilim-felsefe-din arasında duvarlar örülemeyeceğini savunan, bilim-din çatışmasını reddeden, teizmin ateizmden daha rasyonel olduğunu felsefi ve bilimsel argümanlarla temellendiren altı akademisyenin çalışmalarını bulacaksınız."

felsefeyele kalın....

tüfek,mikrop ve çelik-jared diamod...


Bitirmenin haklı gururu ve sevinci içerisindeyim.Elhamdüllillah yav.😁Bir aydır elimde bitmek bilmediydi.😁 #tüfekmikropvecelik neden Avrupalılar Amerika kıtasını keşfetti de tam tersi olmadı ya da en temel sorusu karmaşık insan toplumları neden farklı seviyelerde gelişti gibi sorularla yola çıkan bir tarih kitabı.Şimdiye kadar okuduğum hiçbir tarih kitabına da benzemiyor.Amacı ne beyaz adamı övmek ya da Sapiens'te olduğu gibi ne de aba altından zihinlere bir ateizim vesvesesi üflemek.😉Kıtalara göre bitkilerin evrim ve evcilleştirilmesi,hayvanların ehilleştirilmesi,dillerin geliştirilmesi gibi konular dıdının dıdısının dıdısı şeklinde en ince noktasına kadar değerlendiriliyor ve en nihayetinde insanlığın kıtalara göre gelişmişlik seviyelerinin coğrafi şartlardan kaynaklandığı noktasına ulaşıyor.650 sayfayı büyüteçle zorlanarak okusam da tarihseverlere kesinlikle tavsiye ederim.


arka kapak:

"Neden Avrupalılar Amerika'yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa'yı keşfetmedi?" Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000'den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik'te, aklımıza gelmeyen, geldiğinde çocukça bulduğumuz soruların yanıtlarını araştırırken, tarımın başlamasından yazının bulunuşuna, dinlerin ortaya çıkışından imparatorlukların kuruluşuna, tarihin seyrini belirleyen pek çok önemli adımı ayrıntısıyla inceliyor. İnsan toplulukları arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin nedenlerini, temellerine inmeye çalışarak sorguluyor; günümüz dünyasını biçimlendiren etkenlerin izini sürüyor... Biyoloji, jeoloji, arkeoloji, coğrafya gibi değişik bilim dallarından beslenen, "Batılı" koşullanmalardan arınmış, geleceği gösteren bir tarih kitabı.

kitapla kalın...

23 Mart 2018

tablo,epic high...

size çok sevdiğim koreli bir rapçinin parçasını dinletmek istiyorum.tablo-tomorrow
ama önce 
kore programlarını takip edenler bilir tablo kızı haru ile return of superman (yazısı için buraya tıklayınız) programına katılmıştı.haru hayatımda gördüğüm en özel çocuklardan biriydi ve inanılmaz yetiştirilip terbiye edilmişti.
ayrıca tablo3yu da birkaç programda izlemiştim çok karakterli ve düzgün bir insan.
müzik konusunda da beste yapan,şarkı söyleyen,söz yazan ünlü bir müzisyen.
tomorrow'da çok güzel bir parça.
işte dinleyiverin gitsin :)))






bigbnag'dan taeyang ile yaptığı düet gerçekten çok güzel bir parça.



sevgiyle kalın...

matriix'ten çıkış-mefisto geçidi,ayten çalış....


#matrixtencikismefistogecidi iki üç senedir istediğim bir kitaptı ama popüler kitap sitelerinde yoktu.Neyse sonunda bulmuştum.Açıkçası kitap hakkında bir bilgim yoktu ben sırf isminden dolayı istiyordum.😁İnsanı şaşırtan ve keyifli bir deneme tarzı kitaptı.Niye mi şaşırtıyor;yazar bir felsefeci ve kitap boyunca Matrix vari bir şirk dünyası batağında olduğumuzdan ve Tevhidi bir yükselişle insan-ı kamil makamına çıkabileceğimizden gayet modern bir dil kulşanarak dem vuruyor.Malum felsefeyle uğraşanların ya da felsefecilerin genel olarak dinden uzak ve hatta ateist olması gerekir diye bir düşünce hakim;bunu felsefe seven ve ikinci üniversite olarak felsefe okuyan ilahiyatçı bir din kültürü öğretmeni olarak rahatlıkla söylüyorum çünkü hem ilahiyatçı arkadaşlarımın bazıları hem de meslektaşlarım tarafından kınanmaya yakın bir hayretle karşılandığım için söylüyorum bunu.Ön yargılarım olmasa da biliçaltım etkilenmiş ki bende yazarın felsefeci olduğunu bilerek kitabı okurken şaşırdım.Alıntılarla birlikte yazara da ait pek çok güzel bölümün altını çizerek ve pek çok şey öğrenerek keyifle okuduğum bir kitap oldu.He şunu da söyleyeyim yazarın bence kesinlikle Matrix hayranlığıda yok😁O kişi benim😍


arka kapak:

'Matrıx dünyası'nın ışıklı ve sanal koridorlarında birbirini kovalarken 'kendini' yitiren 'modern insan'; içine düştüğü 'kaybolmuşluk hâli'ni fark edemeyecek kadar yoğun bugün! 

Zîrâ sağa sola ateş ederek popülaritesini artırma yolunda cansiperâne mücadele eden 'sosyal medya savaşçıları'nın çalkantılı piyasasına ayak uydurmak, mesaj kutusuna yığılan iletilere yetişmek ve devekuşlarının verdiği o traji-komik fotoğrafları yineleyerek sanal âlemde zirveleri (!) zorlamak durumunda..!

Çağın en etkili silahlarından biri olan 'yeni medya'nın, günün en çok iş gören mevziileri hâline gelen 'siber siperler'in ve "modern insana 'sosyal gıda' adı altında enjekte edilen hazır reçete"nin dili bu zîrâ. 

Ne trajiktir ki; 'matrıx'te olduğundan bîhaber şizofrenik bilinçler' olarak elbirliğiyle inşâ ettiğimiz bu devasa öğütücünün temel yakıtı da biziz..! 'Süflî' olanın 'âlî', âlî olanın da süflî olarak algılandığı böylesi kaygan ve kaypak bir düzlemde; 'Sosyo-Matrıx' dediğimiz 'Enigmatik Çağ'ın göbeğindeyiz artık! 

Matrıx filmindeki Ajan Smith'lerin, sağımızdan solumuzdan vızır vızır işlediği bir dönem bu dönem! 'Foton Kuşağı', 'Altın Çağ', 'Beyin Yüzyılı', 'Kova Çağı', 'Âhir Zaman' ya da 'Enigmatik Çağ'..! Adına ne derseniz deyin; 'düşük frekanslı deccâliyet zihni' ile 'yüksek frekanslı mehdiyet şuuru'nun başa baş bir mücadele, kıran kırana bir çekişmeyle hararet ibresini yükselttiği hikmetli bir mevsim!

Yenilenerek ve ait olduğu yere doğru yönlenerek, 'fix menü' adı altında kendine dayatılan tüm zehirli kodlardan ayrışacak, "Matrıx'i Yarıp Çıkacak Olan 'KARTAL' "sa; hem "Matrıx'i 'Oku/yan' Birey", hem de "Sosyo-Matrıx'e Uyanan Anadolu" artık!
Şifre mi? 
Şifre, "MEFİSTO" elbet..!


matrix'te kalmayın efendim :))

ay kolik,aşkın güngör...


Son çılgın alışverişimden çocuk kitabı katagorisinden aldığım bu kitap da yine çocuk kitabı çıkmadı🤦‍♀️Yazarın çocık macera kitaplarıda var ve onlardan da aldım sanırım site yine bir yanılgıya düşüp bunuda aynı kayagoride sergilemiş :/ Son alışverişimi okuma çizgimin dışında yapmıştım,hem almak istediğim llistemdeki kitapları almamış hem de hiç tanımadığım yazarlardan bilmediğim kitaplar almıştım.Canım böyle bir değişiklik yapmak istemişti ve ihtiyacımda vardı biraz çizgi dışına çıkmaya.Netice itibariyle Ay Kolik,Aşkın Güngör'e ait bir aşk kitabı diyebilirim.Yani hangi kayagoriye ait olabileceğine karar veremedim.Içinde aşk mektupları,anılar,şiirler var.Yazarın kitapta yer verdiği mektuplar ve şiirler duygu yüklüydü diğer bölümlerde de bir şiirsellik hakimdi fakat kitap bitince "eee ne oldu şimdi yani"dedim,"elime ne geçti?"Beni çok etkilemedi kitap,karakter isimleri çok kurgusaldı ve gerçek olabilecek hikayelerde olsa yaşanan hayal kırıklıkları sizi etkilemiyordu.Belki hali hazırda yeni bir kalp kırıklığı yaşamış bir okuru daha çok etkileyebilir.Yine de okuma çizgimin bu denli dışında bir kitabı okuyabildiğim için kendimi tebrik etmedim değil😁 Amaaa okurken
Genç Werther'in Acıları'nı yadetmedim değil ama yinede hiç bir kitap onun edebi seviyesine ve onun içerdiği ve empati kurabildiğiniz bir aşk acısını resimler gibi anlatamaz.O aşkın ilk heyecan veren dünyanın daha renkli göründüğü halden,yavaş yavaş depresyona doğru ilerlenen aşk acısını Geothe'den gayrısı anlatamaz....
Sonuçta benim için çok farklı bir okuma macarası oldu😉

arka kapak:

"Yenildim ey aşk, al beni ayaklarının altına..."


Aşkın Güngör bu kez aşkı anlatıyor ---daha doğrusu ayrılığı.

Üç genç insanın benzer kaderlerine değinen; aşkı, hasreti, ayrılığı anlatan bir roman bu.

Revnak, Mehri ve Hazan adlı üç arkadaşın mektupların mahzun satırlarıyla, şiirlerle, şarkılarla yaşadıkları aşk, kalbinize dokunacak. Belki de unutulmuş bir şiirin yaralı dizelerinden biri sırdaş olacak size.

Aklımı terk etmen için anılara yöneliyorum. İçime saklıyorum kendimi. İzimi hep buluyorsun. Hınzır bir çocuk gibi geliyorsun peşimden. Kendini unutturmuyorsun. O zaman, şimdiki gibi, şiir olup akıyor gece. Yıldızlarını ayıklıyorum. Uyak kaldırıyorum sevdanın şerefine. Dizeler içiyorum. Çakır keyif bakıyorum hayatın gözlerine. "Vay canına!" diyorum. "Vay canına! Ay’mış hayatın gözü! Ay! Tek gözünü kapatıp da bakmış hayat bunca zamandır bana!" İşte böyle.. seni bu denli özledikçe ‘aykolik’ oluyorum...
















denli özledikçe ‘aykolik’ oluyorum...

ne diyeyim aşksız maşksız kalmayın,hayat pek tatsız olabiler aybalam :))))))

kara yazgılı prens,brigitte evano...


Son yaptığım çılgın kitap alışverişini hatırlayanlar var ise işte bu kitap o alışverişten 2 tl'ye alınmıştı.😉Say Yayınları çocuk kitapları katagorisinde yer alsa da kitap, ben içerik olarak çocuklara yönelik bir yön bulamadım kesinlikle.
Kitap Mısır mitolojisi üzerine kurulmuş hikayelerden oluşuyor ve herhengi bir kıssadan hisse tarafıda yok.Mitsel kişilerle dolu olduğu için çocukların olayları anlamasına da imkan yok.Yani her ne kadar masal ve efsaneler diye de yazsa arka kapağınnda çocuk kitabı değil,sanırım kapaktaki masal kelimesi yayınevini şaşırtmış diyeceğim ama kitabın çevirisini yapanda mı anlamadı 🤔Neyse netice itibariyle büyüklere yönelik mitsel hikayeler.
 ☕

arka kapak:

Kutsal ırmak nil'in ülkesi: Güçlüler güçlüsü tanrılar ve büyücüler, gökyüzünün atadığı firavunlar, gözüpek köylüler...
İsis ne pahasına olursa olsun ra'nın iktidarını ele geçirmek ister; önce Osiris, sonra Horus, kırmızı tanrı zalim Seth'le boy ölçüşür; köylü kunapup ile bilge ipover firavuna meydan okur.

kitapla kalın....

dünyalar savaşı,h.g.wells



Dünyayı uzaylılar basarsa n'olur ya da illuminatticilerin yana yakıla istedikleri şeytani düzen gerçekleşirse ve ortalık cinden,ifritten geçilmzse? Çok fantazya içeren bilimkurgulu senaryolar bunlar değil mi? Hangisinin olacağının ya da hangisine inanıldığının bence bir önemi yok önemli olan gerçekten insan ırkının tehlike altında olduğu bir zaman olduğunda bu ademoğlu ve kızlarının nasıl davranacakları....#hgsells'te bu endişelerle yazmış kitabını ve 1800'ler de yazılan bu kitap pek çok ön görüyede sahip.Kitle imha silahları gibi.Insanların böyle durumlarda tepkileri çok farklı olabilir.Kitaptaki gibi ilk önce gayet sakin kalıp verandalarında çaylarını içerken papuçun pahallı olduğunu anladıkları zaman sırf kendi kurtuluşu için kendi türünü de ezip geçebilir.Yazar da bunun farakındalığıyla kurgulamış kitabını ve neden #bilimkurgu klasiklari arasında olduğunu anlıyorsunuz.
Bilimkurgu edebiyattan insan Matrix vari bir heyecan ve görsel hayal gücünü canllandırıcı bir güç istiyor ama Wells'in kitaplarında bu yok,çok sağlam felsefeler ve kurgular var ama eğlence yok.Ama okuduğunuzda "vay be"dediğinizde doğru.Bilimkurgu severler bence kaçırmasın ve benim gibi de geç kalmasın derim.iyi pazarlar olsun🙆‍♀️🙆‍♀️

arka kapak:


H. G. Wells’in yazdıkları insanı kendine hayran bırakan ve hiçbir zaman tam olarak kavrayamayacağımız türden.”
–Orson Welles

“Bay Wells’in eserleri zamanın eskitemeyeceği ve gerçekleşmesi pek de imkânsız olmayan hikâyeler anlatıyor.”
-Jules Verne-

“Her nesil Dünyalar Savaşı’nı kendi deneyimlerinin ışığında yeniden okuyup yeni bir şeyler öğrenebilir.”
-Arthur C. Clarke-

“BU BİR SAVAŞ DEĞİL. HİÇBİR ZAMAN SAVAŞ OLMADI; İNSANLARLA KARINCALAR ARASINDAKİ BİR SAVAŞTAN DAHA FAZLASI DEĞİL BU.”

H. G. Wells, bilimkurgunun atası, türe adını altın harflerle yazdırmış en büyük yazarlardan. Zaman Makinesi, Görünmez Adam, Doktor Moreau’nun Adası gibi eserleri ve düşünceleriyle âdeta zamanın ötesinden gelen bir yazar olan Wells, Dünyalar Savaşı’nda istila altındaki umutsuz ve çaresiz bir gezegenin hikâyesini anlatıyor: Dünya’nın.

Gökyüzünden İngiltere’nin güneyine düşen silindirlerin yarattığı merak hemen sonra yerini korkuya bırakmıştır. Dünya, Mars’tan gelen canlıların istilası altındadır. Henüz ne olduğunu anlayamadan Marslılar tarafından katledilmeye başlayan insanlar, var güçleriyle karşılık vermeye ve direnmeye çalışırlar.

Uzaylıların kontrolü altındaki İngiltere’de adsız anlatıcının tanıklıkları, insanlığın kaygı verici ümitsizliğinin ve hayatta kalma mücadelesinin karanlık bir portresini çizer. İnsanlığın Dünya üzerindeki binlerce yıllık hükümdarlığı son mu bulacaktır, yoksa bir kurtuluş ihtimali var mıdır?

Arthur C. Clarke’ın önsözüyle, Henrique Alvim Corrêa’nın çizimleriyle...

tom curuise'nin başrolünde oynadığı 2005 yapımı ve 6,5 imdb puanlı bir de uyarlama filmi 
var amma ben tom amcayı sevmediğimden filimden uzun uzun bahsetmeyeceğim hatta şöyle bir değinip geçeceğim :) .kitabı okuduktan sonra filmini de izlediğimde zaten hiç beğenmedim ama kitabı hayal edebilmek adına işe yaradığı da kesin.

sevgiyle kalın...

17 Mart 2018

Kitapmania..

 Kitaplığımda son durum.
Eve nasıl dönecekti???? :)

kitapmania...


 Size yaptığım bir çılgınlığı göstericem.Bugün gelen kargom.
İşte yeni kitaplarım.
Bazısı tamamen tarzım ve bazısı tamamen tarzımın dışında.
Çocuk kitaplarıda aldım bu kez kendime.Değişikliğe ihtiyacım vardı.
En son fotoğraftaki 7 kitap ucuzkitapal'ın yolladığı hediye kitaplar.📚📚📚📚📚
Bu arada aldığım kitapların fiyatları 2 ve 5 tl arasında😉



Yaşasındıııııı :)

okuduklarım..

 elimde olan kitabıda size göstereyim dedim.yavaş yavaş okuyorum bu kitabı hem 650 sayfalık bir tarih kitabı olması hasebiyle hem de minnacık puntosuyla yavaş yavaş ilerlediğim ve sindirdiğim bir kitap.acele etmeden okuyunca insan panikte olmuyor ve kitap harika ama çok fazla ayrıntının ayrıntısı bilgi var.homo deus ve sapiensi okuduysanız bu kitabı muhakkak okuyun daha çok seveceksiniz derim.
bir de tüm dergilerden bal aldıktan sonra karar kıldığım tek dergim düşünbil var.felsefe dergisi ve harika.felsefe severlere tavsiye ederim.artık aylık olarak paramı yatırdığım ve okuduğum tek dergi bu.bu dergide içeriği ağır olduğundan sindire sindire keyfini çıkararak okuduklarımdan.



iyi hafta sonları olsun......

ikigai...


Aslında kişisel gelişim kitaplarını hiç sevmem ama #ikigai'yi görünce meraklanmıştım çünkü Uzak Doğu'ya karşı merakım ve sempatim var.Kitap Japon kültürüne ait ama yazarlar İspanyol.Kitap Japonların uzun yaşam sırlarının ne olduğu üzerinden ilerliyor ve hayatı daha yaşanılır kılmak için her insanın bir İkigai'si yani Yaşam Amacı olması gerektiği üzerine yoğunlaşıyor.Yogadan Tai Chi'ye kadar da pek çok Uzak Doğu öğretisinden de örnekler ve uzun yaşamanın sırlarından da sağlık açısından uygulamaya değer nasihatler sunuyor.Açıkçası ben çok daha doyurucu bir kitap bekliyordum,umduğumu bulamadım.Japon Kültürü denilince insanın beklentisi artıyor.Yine de bir günde okunan ve çok şey öğrenebileceğiniz bir kitap.
arka kapak:

Uluslararası çoksatan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.
Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

ikigainizi keşfetmeniz dileğiyle...
Related Posts with Thumbnails